سه شنبه ١١ آذر ١٣٩٩ - 

1 2 3
 
به پورتال معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خوش آمدید
 
منو اصلی
نظرسنجی
کدام بخش از اطلاعات پورتال را مثبت ارزیابی می کنید؟

روابط عمومی
اطلاع رسانی خبری
خدمات الکترونیکی
به روز رسانی اطلاعات

صفحه اصلي > اخبار 
 
 


  چاپ        ارسال به دوست

روابط عمومی معاونت درمان علوم پزشکی شهید بهشتی:

ویتامین‌های موثر در تقویت سیستم ایمنی بدن را بشناسید

عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به این که وظیفه محافظت از بدن در برابر انواع میکروب ها همانند باکتری، ویروس و عوامل بیماری‌زا به عهده سیستم ایمنی است گفت:  به طور کلی سلامت بدن در گرو سیستم ایمنی سالم و قوی است.

 

معاونت درمان به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر تیرنگ نیستانی متخصص تغذیه دانشگاه با اشاره به اهمیت تغذیه در پیشگیری از بیماریهای واگیردار و عفونی اظهار کرد: تردیدی وجود ندارد که شدت بیماری با توجه  به کمبود مواد مغذی و نقص سیستم ایمنی درافراد متفاوت است.

 

نقص سیستم ایمنی بر شدت بیماری اثر گذار است

 

عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: گواه این موضوع این است که اگر چنانچه دونفربه این بیماری مشترک مبتلا شوند تظاهرات بالینی در این دوفرد بسته به میزان شدت و مقاوت بدن متفاوت است. بطور مثال یک بیماری و یا ابتلا به یک ویروس مشترک می تواند  در یک فرد کشنده باشد ولی در فرد دیگری علائم و عوارض جدی نداشته باشد.

 

دکتر نیستانی با بیان این که تعداد مبتلایان در بیماری نظیر کرونا، سارس و یا آنفولانزا بیشتر از افرادی است که جان خود را در اثر ابتلابه این بیماریها از دست داده اند خاطرنشان کرد: دستگاه ایمنی بدن به تنهایی متاثر از تغذیه نیست هرچند که تغذیه می تواند نقش مهمی در عوارض و شدت ابتلا به این بیماریها داشته باشد.

 

خستگی و گار سنگین  بر شدت بیماری اثرگذار است

 

وی خستگی و کارسنگین را یکی دیگر از عوامل ابتلا به انواع بیماریها دانست و خاطرنشان کرد: افرادی که خواب کافی، راحت و با کیفیت ندارند به دلیل نقص سیستم ایمنی بیش از سایرین در معرض ابتلا به انواع  بیماریها و ویروس ها هستند.

 

ویتامین A  ویتامین ضد عفونت

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه اهمیت مصرف مواد معدنی و ریزمغذی ها را مورد توجه قرار داد و گفت: در بحث های مربوط به تغذیه استفاده از ویتامین Aاهمیت ویژه ای دارد تا جائیکه این ویتامین به عنوان ویتامین ضد عفونت معروف شده است.

 

 به گفته وی: ویتامینA  به میزانی قابل توجهی سیستم ایمنی بدن را در برابر ابتلا به بیماریهای تقویت می کند.

 

دکتر نیستانی با اشاره به این که لبنیات، تخم مرغ، انواع گوشت، سبزیجات زرد و نارنجی منبع سرشار ویتامینA  هستند، ادامه داد: کمبود ویتامین Aعامل عفونت تنفسی و آسیب به پوست و سیستم گوارشی می‌شود، سیب زمینی، کلم، هویج، فلفل، زردآلو، انبه، تخم مرغ وکره حاوی این ویتامین هستند.

 

کاهش "روی" دستگاه ایمنی را ضعیف می کند

 

عضو هیئت علمی دانشگاه خاطرنشان کرد: استفاده ها از منابع معدنی نظیر "روی" نیز در رژیم غذایی می تواند تاثیر بسزایی در ارتقا سطح ایمنی بدن داشته باشد.

 

میتخضض تغذیه در ادامه خاطرنشان کرد:  کاهش روی می تواند دستگاه ایمنی را تضعیف کند و نکته اصلی اینجاست که زمانی که مشکلات تغذیه ای ایجاد می شود دستگاه ایمنی بدن اولین نقطه ای در بدن است که دچار آسیب می شود و در عین حال زمانی که مشکل کمبود ویتامین ها در بدن جبران می شود سیستم ایمنی آخرین جایی در بدن است که ترمیم خواهد شد.

 

وی چاقی و اضافه وزن را موضوعی کاملا بی ارتباط با کمبود ویتامین و مواد معدنی در خون دانست وتوضیح داد:تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که چربی شکمی و دچار اضافه وزن هستند نیز در بیشتر موارد دچار کمبود ویتامین هستند بنابراین چاقی هیچ ارتباطی به کافی بودن ویتامین ها در بدن ندارد.

سبزیجات سبزو نارنجی منبع اصلی ویتامین D هستند

 

وی منبع اصلی دریافت ویتامین  به جز منابع گیاهی همانندغلات و حیوانی مثل ماهی ساردین، شیر و تخم مرغ ، در معرض قرار گرفتن در نور مستقیم آفتاب ذکر کرد.

 

دکتر نیستانی در ادامه تامین ویتامین D  در بدن را برای حفظ ایمنی ضروری ذکر کرد و خاطرنشان کرد: کاهش ویتامین Dمی تواند برایمنی ذاتی بدن اثر گذار باشد.

 

این متخصص تغذیه دانشگاه ضرورت توجه به تامین مواد مغذی و مورد نیاز بدن را مورد تاکید قرار داد و افزود: کمبود ویتامین هایی که در بدن علایم خاصی ایجاد نمی کند می تواند در دراز مدت مشکلات جدی ایجاد کند.

 

وضعیت میزبان روی شدت بیماری اثرگذار است

 

وی همچنین درباره اثرات ویتامین Cدر بدن گفت: این ویتامین تاثیر ثابت شده ای برای محافظت در برابر عفونت های تنفسی ندارد، همچنین این ویتامین در مقادیر بالا اثرات مخربی بر بدن می تواند داشته باشد.

 

به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه ویتامین C  و سایر مواد غذایی و معدنی دیگر هرگز نمی توانند به تنهایی بدن را در برابر عفونت های ویروسی به ویژه کرونا ویروس محافظت کنند.

 

دکتر نیستانی ادامه داد: تحقیقات نشان می دهد زمانی که با کاهش سطح ریز مغذی ها روبرو می شویم حتی ویروس های ضعیف نیز قابلیت تبدیل شدن به ویروس مقاوم و بیماری مهلک را دارند. به معنی ساده تروضعیت میزبان روی شدت بیماری اثرگذار است.


٠٨:٥٢ - سه شنبه ٦ اسفند ١٣٩٨    /    عدد : ٨٩٠٩٦    /    تعداد نمایش : ٤٨٣


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




پیوندهای مهم
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری

پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

پایگاه اطلاع رسانی دولت

نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
 
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی
شهید بهشــتی
آدرس : تهران - بزرگراه شهید چمران خیابان یــمن - خیابان شهید اعــرابی جنب بیمارستان آیت الله طالقانی

تلفن : 23871 - 021
پست الکترونیک : info@sbmu.ac.ir
© تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی می باشد.