×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1398/11/02 - 12:15
  • بازدید : 819
  • تعداد بازدید : 65
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
روابط عمومی معاونت درمان علوم پزشکی شهید بهشتی:

مردم با آرامش خاطر از محصولات لبنی استفاده کنند/کیفیت و سلامت شیر سنتی را نمی توان تضمین کرد

عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به این که محصولات صنعتی و کارخانه ای توسط چهار دستگاه نظارتی قوی رصد می شوند که فعالیتی شبانه روزی برای تضمین سلامت محصولات غذایی دارند، گفت: مردم می توانند با آرامش خاطر از محصولات لبنی با پایه شیر استفاه کنند

مردم با آرامش خاطر از محصولات لبنی استفاده کنند/کیفیت و سلامت شیر سنتی را نمی توان تضمین کرد

معاونت درمان: عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به این که محصولات صنعتی و کارخانه ای توسط چهار دستگاه نظارتی  قوی رصد می شوند که فعالیتی  شبانه روزی برای تضمین سلامت محصولات غذایی دارند، گفت: مردم می توانند با آرامش خاطر از محصولات لبنی  با پایه شیر استفاه کنند.

 

دکتر سیدامیرمحمد مرتضویان عضو هیئت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، با اشاره به این که ریشه سم موجود درشیرو لبنیات موسوم به  آفلاتوکسین درغذای دام است، توضیح داد: اگر دام، غذایی مثل علوفه یا ذرت را بخورد که آلوده به کپک های سازنده سم آفلاتوکسین باشد ممکن است این سم تولید و وارد شیرشود.

 

وی تاکیدکرد: البته این  توضیح بدان معنانیست که وجود این سم در شیرولبنیات به میزانی که برای بدن مضر باشد در این محصولات مشاهده شده است.

 

دکتر مرتضویان ادامه داد: وظیفه سازمان دامپزشکی پایش و بررسی شیر، گوشت و فرآورده های دامی سالم است بنابراین مردم مطمئن باشند که این سازمان نظارت های کافی را به عنوان مرجع ذیصلاح اعمال می کند.

 

وی در ادامه به ویژگی های شیر سالم اشاره کرد وافزود: شیر سالم شیری است که از فیلترهای استانداردهای ملی کشور عبور کرده باشد.

 

مفهوم استاندار صرفا یک اظهار نظرشخصی نیست

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان این که در کشور حدود ۳۳ هزار قلم کالا دارای استاندارد ملی مشخص شده اند، اذعان داشت: شیر خام باید به لحاظ ویژگی های میکروبی، سموم شیمیایی و حسی دارای استاندار ملی باشد.

 

وی با بیان این که قطعا محصول استاندارد محصولی سالم است، اعلام کرد: مبنا از محصول استاندارد یک مبنای شخصی نیست بلکه مبنا اخذ تاییدیه های علمی سازمان استاندارد ملی ایران است.

 

به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه: سازمان ملی استاندارد ایران، واحد معاونت نظارت بر اجرای استاندارد که در تمام کشور شعب فعال دارد، سازمان غذا و دارو به عنوان متولی سلامت غذا و دارو(وابسته به وزارت بهداشت) سازمان دامپزشکی کشوربه عنوان متولی سلامت شیر خام و محصولات لبنی و همچنین انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور مستقر در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، متولیان بررسی سلامت فرآورده های غذایی هستند.

 

دکترمرتضویان ادامه داد: با توجه به نظارت های جدی و مستمر سازمانهایی که در بالا به آن اشاره شد، این اطمینان وجود دارد که  محصولات صنعتی و کارخانه ای در چرخه ای ایمن به دست مصرف کننده برسند.

 

اخبار سلامت باید ازتریبون علمی و با مستندات ارائه شود

 

دکتر مرتضویان با اشاره به این که آمارو اخبار سلامت موادغذایی باید از تریبون دستگاهها و مسئولان ذیربط منتشر شود، تاکید کرد: نمی توان هراز چندگاهی با اخبار غیرمستند و غیرعلمی ته دل مردم را خالی کرد.

 

به گفته این ضو هیئت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه محصولات صنعتی و کارخانه ای چهار متولی قوی و نظارتی  دارند که شبانه روز برای تضمین سلامت این محصولات فعالیت می کنند. حتی در برخی کارخانه استانداردها از سطح ملی بالاتر است.

 

دکتر مرتضویان توصیه کرد: مردم می توانند برای اطمینان بیشتر از سلامت محصولات لبنی این محصولات را از شرکت های معتبر تهیه کنند چرا که  قدمت و سابقه برخی کارخانجات بزرگ به ۶۰ تا ۶۵ سال بازمی گردد، سیستم کنترل کیفیت قوی این کارخانجات حتی از سازمان استاندارد سخت گیرانه تر است.

 

اعضو هیئت علمی دانشگاه  با بیان این که حد مجاز هر ماده ای در شیر خام در سازمان ملی استاندارد ذکر شده، تاکید کرد: شیرهای صنعتی شیرهایی هستند که مراجع قانونی سلامت این محصولات را کنترل می کنند.

 

دکتر مرتضویان گفت: مردم می توانند با آرامش خاطر از محصولات لبنی کارخانه ای استفاه کنند چرا که آسیب عدم مصرف  لبنیات می تواند جبران ناپذیر باشد.

 

وی با اشاره به این که شیر یکی از هدایای خداوند به بشریت است اظهار کرد: این محصول مقدس، پاکیزه و گوارا به شکلی در سلامت انسان تاثیر گذار است که حتی در تمام کتب آسمانی به فواید آن اشاره شده.

 

نظارت کافی برمحصولات لبنی فله ای و سنتی وجود ندارد

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه درباره اقبال عمومی مردم به لبنیات سنتی یادآور شد: ایرانیان پیوند بزرگ و تاریخی با سنت ها دارند بنابراین مواد غذایی سنتی همواره با اقبال عمومی ویژه ای مواجه  بوده است.

 

وی در ادامه با بیان این که نظارت کافی برمحصولات لبنی فله ای و سنتی وجود نداردتاکیدکرد: نبود تاریخ مصرف و پروانه تاییدیه بهداشتی و بی نام و نشان بودن این محصولات موجب می شود که متخصصان نتوانند آماری از سلامت و یا عدم سلامت این محصولات ارائه دهند.

 

عضو هیئت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه با اشاره به این که ثابت شده کاهش مصرف لبنیات آسیب های کلانی به جامعه وارد می کند، خاطرنشان کرد: بعد از جنگ جهانی دوم تمام کشورهایی که امروزه از این کشورها با عنوان توسعه یافته یاد می شود برنامه های ویژه ای برای ترویج مصرف شیرارائه دادند.

 

سرانه مصرف شیر در کشور بایدافزایش یابد

 

دکتر مرتضویان تاکیدکرد: سرانه مصرف شیر دربعضی از کشورها مثل ایرلند، فرانسه و انگلستان از ۴۰۰ لیتر گذشته و این درحالی ست که در کشورما  متاسفانه این عدد ۶۰ لیتر است.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه مصرف شیر را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: آسیب های عدم استفاده از شیر در کاهش ضریب هوشی کودکان، هوش اجتماعی، هوشیاری، کوتاهی قد، رشد استخوانها و پوکی استخوان اثبات شده.

 

وی با بیان این که شیر گاو یکی ازبا ارزش ترین پروتئین های منابع کلسیم و ویتامین Dاست، فرهنگ سازی و اجرای برنامه های آموزشی در راستای افزایش مصرف سرانه شیر را از سوی متولیان ضروری ذکر کرد.

  • گروه خبری : داخلی معاونت درمان ,عمومی در حوزه درمان ,بیمارستان های دانشگاهی,بیمارستان های غیردانشگاهی
  • کد خبر : 87959
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست