مدیر پرستاری دانشگاه در جمع سرپرستاران بخش های ویژه:
27 درصد پرستاران بیمارستانی در بخش های ویژه مشغول به فعالیت هستند
مدیر پرستاری دانشگاه در اولین جلسه سرپرستاران بخش ICU و PICU بیمارستان های دانشگاهی تابعه از فعالیت 27 درصد کادر پرستاری در بخش های ویژه خبر داد
مدیر پرستاری دانشگاه در اولین جلسه سرپرستاران بخش ICU و PICU بیمارستان های دانشگاهی تابعه از فعالیت 27 درصد کادر پرستاری در بخش های ویژه خبر داد.
به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، فروغ مولا مدیر پرستاری دانشگاه با اشاره ظرفیت 15 درصدی تخت های ICU نسبت به تخت های بستری بیمارستان های دانشگاهی، بر اهمیت نـقـــش مراقبت پرستاری و ارتقا سطح کیفی مهارت و دانش پرستاران در این بخش ها تاکید کرد.
مدیر پرستاری دانشگاه از بخش های ویژه ICU و PICU بعنوان پیچیده ترین محیط های کاری در سیستم مراقبت های بهداشتی یاد کرد و اظهار داشت: در حدود 27درصد از پرستاران دانشگاه، در بخش های ICU مشغول به ارائه خدمات پرستاری می باشند، و توجه به مدیریت موثر این بخش ها توسط سرپرستار، توانمندسازی کادرپرستاری و حفظ ایمنی کارکنان و بیماران از سوی تصمیم سازان ضروری است.
وی یادآور شد: با شیوع و همه گیری بیماری کرونا، تعداد تختهای ICU در کشور به ۲،۵ برابر و به ۱۱ هزار تخت رسید. با توجه به حیاتی و ضروری بودن بخش های ICU به خصوص در زمان های بحران و لزوم افزایش ظرفیت پذیرش بیماران بدحال، ارائه مراقبت های ویژه توسط پرستاران مجرب و آموزش دیده از ارکان نظام سلامت می باشد.
مدیریت پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خاتمه، ارتقاء کیفیت مراقبت های پرستاری و خدماترسانی به بیماران را از جمله اهداف برنامه عملیاتی سال 1401 مدیریت پرستاری دانشگاه در خصوص ICU و PICU های بیمارستانها و مراکز دانشگاهی عنوان کرد.
لزوم اگاهی کامل سرپرستاران و کارکنان بخش های مراقبت ویژه از دستورالعملهای پیشگیری و استانداردهای جامع اعتباربخشی سال 1401 در حوزه مراقبت های ویژه و برنامه ریزی برای تشکیل 4 جلسه هماهنگی، توجیهی و آموزشی در معاونت درمان با حضور سرپرستاران ICU در سال 1401 از جمله موارد مطرح شده در این نشست بود.
همچنین، اعلام بازدیدهای تخصصی از بخش های ICU و PICU دانشگاهی توسط کارشناسان مدیریت پرستاری دانشگاه و ارائه گزارش بازدیدها در جلسات آتی سرپرستاران، انجام مداخلات لازم برای رفع چالش های موجود بر حسب تاثیر آنها در ایمنی بیماران از دیگر نکات مورد تاکید بود.
سپس مصوب شد امتیاز ارزیابی پرستاران بخش های ICU و PICU با توجه به امتیازهای کسب شده از چک لیست های ارزیابی کارشناسان پرستاری معاونت درمان در سال جاری انجام می شود. و براساس تلاش ها و تغییرات صورت گرفته واحدهای موفق تعیین و مورد تقدیر قرار می گیرند.
گفتنی است جلسه مذکور به همت مدیریت پرستاری دانشگاه در معاونت درمان دانشگاه و با هدف ارتقای سطح کیفی مراقبت ها و برنامه ریزی ارزیابی مداوم و مستمر از بخش های ICU و PICU و نیز توانمندسازی پرستاران تشکیل شد.