• تاریخ انتشار : 1399/12/12 - 15:42
روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

دوره آموزشی تحلیل ریشه ای علل وقایع در مامایی (RCA) بصورت مجازی برگزار شد

دوره آموزشی تحلیل ریشه ای علل وقایع در مامایی (RCA) بصورت مجازی برگزار شد

دوره مجازی آموزشی تحلیل ریشه ای علل وقایع(RCA) در مامایی به منظور ارتقای کیفیت برنامه ترویج زایمان طبیعی و بررسی علل مرگ مادر و نوزاد با همکاری گروه آموزشی مامایی دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دوره مذکور با حضور مسئولین بلوک زایمان های مراکز آموزشی بهداشتی و درمانی تحت پوشش دانشگاه در روز چهارشنبه 6 اسفند ماه 99 در معاونت درمان در قالب وبینار تشکیل شد.

دکتر سپیده حاجیان مدیر گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مدرس دوره مذکور پیرامون تحلیل گذشته نگر(RCA)  رویکردهای مدیریت خطر، فرآیند تحلیل ریشه ای علل وقایع، ترسیم جدول زمانی و تعیین اقدامات ناایمن مطالبی را بیان و پاسخگوی سئوالات شرکت کنندگان بودند.

در ادامه نحوه شناسایی و تحلیل علل مرتبط با حادثه  از طریق نمودار Fishbone(استخوان ماهی)، شبکه علیتی و رویکرد 5Whys(5 چرا؟) به همراه ارایه پیشنهادات" راهکار یا مانع بروز خطا" به مخاطبین آموزش داده شد.

در خاتمه دوره جهت دریافت بازخورد از شرکت کنندگان تکلیف گروهی بصورت انجام یک تحلیل گذشته نگر(RCA)مشخص شد. که مستندات آن طی نامه ای به اداره مامایی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی منعکس شد