×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1398/12/07 - 08:52
  • بازدید : 673
  • تعداد بازدید : 41
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
متخصص عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

از مصرف غذاهای خام و نیمه خام خودداری کنید/ ۹۰ درصد مبتلایان کرونا نیاز به بستری ندارند

متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری دانشگاه با توصیه به حذف مصرف غذاهای خام و نیمه خام ، گفت: با توجه به احتمال وجود ویروس کرونا بر روی سطوح، گرما برای حذف ویروس تا حدی اطمینان بخش است و به همین علت مصرف غذاهای پخته شده برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس توصیه می شود

 از مصرف غذاهای خام و نیمه خام خودداری کنید/ ۹۰ درصد مبتلایان کرونا نیاز به بستری ندارند

معاونت درمان: متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری دانشگاه با توصیه به حذف مصرف غذاهای خام و نیمه خام، گفت: با توجه به احتمال وجود ویروس کرونا بر روی سطوح،  گرما برای حذف ویروس تا حدی اطمینان بخش است و به همین علت مصرف غذاهای پخته شده برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس توصیه می شود.

 

دکتر افشین محمد علیزاده متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: با توجه به اینکه در رستوران ها و غذاخوری ها، تراکم جمعیت وجود دارد و همچنین تهیه غذا در چند مرحله و توسط چند فرد انجام می شود، احتمال آلودگی بیشتر است و در شرایط اپیدمی بهتر است غذاها در شرایطی تهیه شود که کمتر دست به دست شده و غذاها به شکل پخته شده شده مصرف شود.

 

وی همچنین درباره مصرف مواد غذایی همچون نان، که احتمال قرار گرفتن آن روی سطوح آلوده بیشتر است، گفت: این موضوع فصل مشترک همه مواد غذایی است، برخی ویروس ها همچون اچ آی وی در محیط از بین می رود به همین خاطر با اطمینان بالا می گوییم که این ویروس قابلیت انتقال از سطوح ندارد، اما ویروسی مثل کرونا می تواند با ضریب بالا و استحکام بیشتری در محیط بماند و این محیط شامل همه محیط ها می شود.

 

این متخصص ادامه داد: برای مثال اگر دست نانوا آلوده به ویروس باشد و بعد از فرایند پخت دست خود را بدون دستکش به نان بزند طبیعتا احتمال انتقال ویروس افزایش می یابد، چنین نکاتی باید توسط افراد جامعه رعایت شود تا بتوان از انتقال بیماری جلوگیری کرد.

 

دکتر محمدعلیزاده با تاکید بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی در مراکز توزیع مواد غذایی یادآور شد: افراد باید از دست به دست کردن مواد غذایی تا حد امکان پرهیز کنند.

 

وی با تاکید بر اهمیت اطمینان از سلامت فردی افرادی که در تهیه و توزیع مواد غذایی نقش دارند، اظهار کرد: اگر فردی در خود علائم بیماری مشاهده کرد باید در خانه استراحت کنند.

 

این متخصص عفونی افزود: این توصیه ها شامل تمامی مشاغل می شود و با رعایت این نکات می توان به راحتی از انتقال بیماری جلوگیری کرد.

 

وی ادامه داد: مردم نباید در ضدعفونی کردن چنین چیزهایی دچار وسواس شوند، اما افرادی که با مواد غذایی سر و کار دارند باید قبل از دست زدن به مواد حتما دست خود را شست و شو کنند.

 

این متخصص عفونی توصیه کرد: در شرایط اپیدمی بیماری مردم باید از حضور در مکان های پرازدحام مانند سینماها، ورزشگاه ها، دانشگاه ها و هرجایی که تراکم وجود دارد خودداری کنند اما هیچ ضرورتی ندارد که از حضور در مکان هایی همچون سوپرمارکت ها وحشت زده شوند. 

 

دکتر محمدعلیزاده همچنین ایجاد امکانات برای شست و شوی دست و ضدعفونی کردن مکانهایی همچون آموزشگاه های رانندگی، کلاس های آموزش زبان و... را ضروری عنوان کرد.

 

وی درباره استفاده از اسپرهای ضدعفونی کننده الکل توضیح داد: مهمترین نکته در استفاده از این اسپری ها این است که بعد از استفاده نباید دستها را خشک کنیم، بلکه باید مدتی صبر کنیم تا خشک شود.

 

این متخصص عفونی تاکید کرد: شست و شوی دستها نیز باید حدود ۳۰ ثانیه طول بکشد.

 

دکتر محمدعلیزاده افزود: افراد مبتلایی که احتیاج به بستری در بیمارستان ندارند، باید حداقل ۱۴ روز در منزل بمانند و تماس خود با دیگران را محدود کنند، اگر علائم تنفسیشان مشکل پیدا کرد به بیمارستانهای معین مراجعه کنند‌؛ در غیر این صورت با مصرف مایعات و داروهای ضدتب در منزل منتظر طی شدن بیماری خود بمانند.

 

وی یادآوری کرد: تنها ۱۰ درصد مبتلایان احتیاج به بستری پیدا می کنند و ۲,۵ درصد این افراد دچار مرگ و میر می شوند و حدود ۹۰ درصد مبتلایان تنها به مراقبت در منزل نیاز دارند.

  • گروه خبری : داخلی معاونت درمان ,عمومی در حوزه درمان ,بیمارستان های دانشگاهی,بیمارستان های غیردانشگاهی
  • کد خبر : 89146
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست