• تاریخ انتشار : 1402/06/26 - 07:43
گرامیداشت روز جهانی ایمنی بیمار :

جلب مشارکت بیماران در راستای ارتقای ایمنی بیمار / صدای بیماران را بالا ببرید!

روز جهانی ایمنی بیمار

روز جهانی ایمنی بیمار در 26 شهریور ماه مطابق با 17 سپتامبر میلادی با هدف به رسمیت شناختن نقش حیاتی بیماران، خانواده ها و مراقبین در ایمنی خدمات سلامت در تقویم جهانی نامگذاری شده است.

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، شعار و موضوع اصلی روز جهانی ایمنی بیمار در سال 1402 « جلب مشارکت بیماران در راستای ارتقای ایمنی بیمار » می باشد.

شایان ذکر است مشارکت بیماران و جامعه در امور سلامت و تدوین خط مشی های کلان سلامت در کشورهای توسعه یافته از زمره حقوق شهروندی می باشد.

همچنین مشارکت بیماران علاوه بر حق شهروندی، جنبه اخلاقی و وجدانی داشته و مظهر عدالت و پاسخگویی در بسیاری از نظام های بهداشت و درمانی به شمار می آید.

پذیرفتن بیمار بعنوان شریک سیستم های درمانی و تعمیم فرهنگ استقبال و انعطاف نسبت به نظرات و انتقادهای بیماران در سطح بیمارستان ها اهرم رشد بیمارستان ها و مراکز درمانی تعالی جو بوده و در سطح ملی در تدوین و تنظیم خط مشی ها، طرح ها و خدمات و سیاستگذاری های کلان سلامت موثر است.

بطور یقین، مفهوم مشارکت استفاده کنندگان در خدمات همگانی جدید نیست؛ اما ایجاد فرصت برای بیماران و عمومی مردم به منظور مشارکت در اتخاذ تصمیمات موثر بر سلامت و سیاست های مرتبط به آن، نسبتا جدید است.

گفتنی است سازمان جهانی  بهداشت با ترویج شعار « صدای بیماران را بالا ببرید! » بر حمایت همه ذی نقشان جهت تضمین مشارکت بیماران در تدوین سیاست ها، ایفا نقش در ساختارهای حاکمیتی و مشارکت در طراحی استراتژی های ایمنی تاکید دارد.

معاونت درمان به عنوان ستاد اجرایی و نظارتی برنامه ایمنی بیمار در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در قالب برنامه تدوین شده روند توسعه و ایمنی بیماران را در دستور کار قرار دارد.

شایان ذکر است معاونت درمان به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی ایمنی بیمار از کارشناسان منتخب مراکز درمانی تابعه دانشگاه تقدیر کرد.

• گروه خبری : عمومی در حوزه درمان