اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

• تاریخ انتشار : 1400/11/06 - 10:33
  • تعداد بازدیدکننده : 111
به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

کارگاه آموزش پیشرفته تحلیل ریشه یی وقایع ناخواسته درمانی در معاونت درمان برگزار شد

کارگاه آموزش پیشرفته تحلیل ریشه یی وقایع ناخواسته درمانی برگزار شد

کارگاه آموزش پیشرفته تحلیل ریشه یی وقایع ناخواسته درمانی با حضور مسئولین فنی و کارشناسان ایمنی بیمارستان های دانشگاهی تابعه در معاونت درمان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر فرنوش داوری مدیر نظارت و اعتباربخشی معاونت درمان، هدف از برگزاری این دوره را آموزش مراحل تجزیه و تحلیل علل ریشه یی وقایع ناخواسته درمانی برای کاهش بروز میزان خطا اعلام کرد.

وی از موضوع وقایع ناخواسته درمانی بعنوان یکی از مهم ترین چالش های تهدید کننده نظام سلامت نام برد و خاطرنشان کرد: خدمات بهداشتی و درمانی ارتباط مستقیم با سلامتی انسان دارد و بروز خطا در آن علاوه بر ایجاد صدمات جسمی و روحی برای گیرندگان خدمت منجر به ضرر و زیان های اقتصادی و اجتماعی به سلامت کشور می شود.

دکتر داوری با اشاره به ورود این عنوان در برنامه عملیاتی مدیریت نظارت و اعتباربخشی، اظهار داشت: شناسایی وقایع ناخواسته درمانی و یافتن علت ریشه ای آن ها با هدف انجام مداخله ی اصلاحی و پیشگیری از این وقایع، یکی از اهداف مهم نظام سلامت کشور و اهمیت برگزاری چنین دوره هایی است.

شراره سلج محمودی کارشناس این حوزه در معاونت درمان و یکی از مدرسین دوره تخصصی در ادامه یادآور شد: برای دستیابی به اهداف وقایع ناخواسته درمانی، مدیریت نظارت و اعتباربخشی معاونت درمان برگزاری برنامه آموزش شیوه شناسایی و یافتن علل وقایع ناخواسته را با روش آموزش پیشرفته تحلیل ریشه ای وقایع در دستور کار خود قرار داد.

وی، نهادینه سازی مداخلات اصلاحی برای کاهش میزان بروز وقایع ناخواسته، با رویکرد پیشگیرانه به فراگیران را محور اصلی چهار کارگاه آموزشی پیشرفته تحلیل ریشه ای وقایع ناخواسته درمانی عنوان کرد.

دکتر فرنوش داوری و خانم ها نیک پیما، فرخی و سلج محمودی مدرسین این دوره بودند. که مسئولین فنی و کارشناس ایمنی مراکز به گروه های کوچکتر تقسیم شدند و هر گروه گام های تحلیل ریشه ای را برای سناریو واقعه ناخواسته درمانی  پیاده سازی و ارائه کردند. ارائه هر گروه مورد نقد و بررسی سایرین قرار گرفت. در خاتمه نیز نهادینه سازی مداخلات اصلاحی برای هر مورد علت ریشه ای به دست آمده، طراحی کردند.

شایان ذکر است محتوای آموزشی دوره مذکور در قالب فیلم آموزشی تهیه شده و در بهمن ماه  برای آموزش بیمارستان های خصوصی و مراکز جراحی محدود ارائه خواهد شد. پس از آن، سناریویی برای پیاده سازی آموزش ها داده خواهد شد تا تمرینی برای درک مباحث باشد.

• گروه خبری : 113035