• تاریخ انتشار : 1397/02/28 - 08:02

31 اردیبهشت ماه روز ملی پیوند اعضاء / ارائه خدمات درمانی به 2193 بیمار پیوندی

31 اردیبهشت ماه روز ملی پیوند اعضاء / خدمات درمانی به 2193 بیمار پیوندی ارائه می شود

روابط عمومی معاونت درمان: با تلاش های واحد فراهم آوری اعضاء و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی 31 اردیبهشت ماه در تقویم رسمی کشور بعنوان روز ملی « پیوند اعضاء » نامگذاری شد.

واحد فراهم آوری اعضاء دانشگاه که در بیمارستان مسیح دانشوری مستقر می باشد با ارائه طرح ثبت« روز ملی اهداء عضو» و پیگیری های لازم این واحد از سال 94 موفق شد که این روز را از سال 96 وارد تقویم رسمی کشور نماید.

این طرح با هدف ارج نهادن به بینش و پیشتازی امام راحل (ره) که به این امر وجاهت شرعی دادند و به منظور ترویج فرهنگ اهدای عضو از موارد مرگ مغزی از سوی دانشگاه ارائه شد.

واحد مذکور از 31 اردیبهشت ماه سال 94 مصادف با سالروز صدور فتوای تاریخی امام راحل (ره) مبنی بر جایز بودن اهدای عضو و تقارن این سال با هشتادمین سالگرد اولین پیوند عضو در ایران فعالیت خود را در ثبت این روز آغاز کرد. و با ایجاد کمپین های مختلف، حمایت هنرمندان، چهره های مشهور و سازمان های مردم نهاد اهدای عضو در ایران امروز در جایگاه مناسبی قرار دارد.

دکتر مسعود جوادی رئیس اداره بیماری های معاونت درمان ضمن تشکر و قدردانی از زحمات بی دریغ فعالان این حوزه، گفت: با اقدامات و برنامه ریزی هایی که توسط واحد فراهم آوری اعضاء، ستاد دانشگاه و معاونت درمان انجام شد؛ در سال گذشته 2193 بیمار پیوند شده با مراجعه به معاونت درمان حواله های دارویی خود را دریافت کردند.

وی با اشاره به انجام 2281 عمل پیوند در حوزه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: در سال 96 تعداد 1276 پیوند کلیه، 2802 پیوند قرنیه، 40 پیوند کبد، 27 پیوند ریه، 50 پیوند قلب و 352 پیوند مغز استخوان به همت کادر درمانی دانشگاه انجام شده است.

رئیس اداره امور بیماری ها افزود: توانستیم با ایجاد همکاری با دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران و بهره گیری از ظرفیت های دانشگاه در بیماریابی شاهد رشد مناسبی در اعمال پیوند نسبت به سال های گذشته باشیم.

دکتر جوادی در خاتمه ضمن آرزوی سلامتی برای بیماران، از زحمات و تلاش های کادر درمان، پرسنل ستادی دانشگاه و کلیه افرادی که در فرهنگ سازی و باورپذیری اهدای عضو بعنوان یک عمل خداپسندانه فعالیت دارند تشکر و قدردانی کرد.