• تاریخ انتشار : 1398/06/26 - 11:30

آمبولانس های مرکز فوریت های پزشکی دانشگاه سال ۹۷ بیش از ۲۷ هزار بار اعزام شده اند

معاونت درمان: رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همزمان با بیست و ششم شهریور ماه، روز ملی فوریت های پزشکی و اورژانس، از ۲۷ هزار و ۵۹۷ اعزام آمبولانس برای حوادث ترافیکی و غیر ترافیکی در سال ۹۷ توسط این مرکز خبر داد و گفت: میانگین مدت زمان رسیدن آمبولانس های این مرکز بر سر صحنه حادثه در سطح استاندارد کشوری است.

دکتر امیر هاشمی در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: مرکز مدیریت حوادث شامل  اداره های اورژانس بیمارستانی، پیش بیمارستانی، مدیریت بحران،اداره mcmc و رسیدگی شبانه روزی به شکایات آنی ۱۹۰، پدافند غیرعامل، ستاد هدایت و آمبولانس خصوصی می شود.

وی ادامه داد: خدماتی که این مرکز ارائه می دهد بسیار گسترده است و علاوه بر وظایف معمول مدیریت اعزام نیرو و تجهیزات پزشکی برای مواقع بحران را نیز بر عهده دارد.

رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره مناطق تحت پوشش این مرکز توضیخ داد: اورژانس ۱۱۵ شهرستان های فیروزکوه، دماوند، پاکدشت، ورامین، قرچک و پیشوا تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.

دکتر هاشمی درباره تعداد پایگاه های اورژانس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ۲۸ پایگاه وجود دارد که ۱۲ مورد آن ها درون شهری و ۱۶ مورد آن ها جاده ای است.

وی درباره تعداد نیروهایی که در این مرکز به خدمات رسانی مشغول اند، گفت: ۲۰۲ نفر نیرو در قالب تکنسین فوریت ها، مراکز پیام و نیروهای ستادی  در این مرکز فعالیت می کنند.

دکتر هاشمی درباره میزان خدماتی که این مرکز در سال ۹۷ به مناطق تحت پوشش خود ارائه کرده است، توضیح داد: آمبولانس های مرکز درسال گذشته برای ۹ هزار و ۸۱۷ مورد حادثه ترافیکی اعزام شده اند، که از این تعداد ۹ هزار ۴۳۹ مورد اعزام به بیمارستان انجام شده و باقی موارد به صورت سرپایی درمان شده اند.

وی تعداد اعزام های موارد غیرترافیکی را ۱۷ هزار و ۱۸۰ مورد عنوان کرد و گفت: از این تعداد نیز ۱۱ هزار و ۴۳۳ مورد اعزام به بیمارستان انجام شده است و باقی به شکل سرپایی درمان شده اند.

دکتر هاشمی همچنین از جایگزین سازی ۱۹ دستگاه آمبولانس جدید با آمبولانس های فرسوده در این مرکز از سال ۹۷ تا کنون خبر داد و گفت: این مرکز در صدد است برای ارائه هرچه بهتر خدمات به بیماران، از تجهیزات  نوین استفاده کند، از این رو تعداد ۱۹ دستگاه جدید جایگزین آمبولانس های فرسوده شده اند.

رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره برنامه های این مرکز جهت بروزرسانی دانش و مهارت نیروها توضیح داد: به شکل ماهانه برای نیروهای این مرکز کلاس های آموزشی برگزار می شود.

دکتر هاشمی همچنین تله مدیسین را از برنامه های آتی این مرکز عنوان کرد و افزود: تله مدیسین به معنای امکان مشاوره از راه دور جهت تشخیص و درمان بیماری ها از طریق فرآیندهای الكترونیكی و ارتباطاتی از راه دور است.

وی در ادامه با اشاره به بهره گیری این مرکز از امداد هوایی برای انتقال بیماران بدحال از شهرستان به تهران، گفت: علاوه بر این مرکز قصد دارد در آینده با راه اندازی پد بالگرد درمجاورت ستاد دانشگاه، امکان ارجاع بیماران بدحال از شهرستان های تحت پوشش دانشگاه به بیمارستان طالقانی را فراهم کند.

رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره زمان رسیدن آمبولانس های این مرکز به صحنه حادثه گفت: میانگین این زمان در حوادث جاده ای ۱۱ دقیقه و در حوادث شهری هشت دقیقه است، این در حالی است که استاندارد کشوری برای حوادث جاده ای ۱۴ دقیقه و برای حوادث شهری ۱۰ دقیقه است.

وی همچنین در پایان به دو مورد زایمان در حضور تکنیسین های اورژانس در سال ۹۷ اشاره کرد و گفت: در سال ۹۷ توسط نیروهای این مرکز ۱۹ مورد احیای قلبی ریوی موفقیت آمیز انجام شده است.