• تاریخ انتشار : 1394/02/16 - 10:46

اجرای طرح تحول، انقلاب بزرگی در عرصه بهداشت و درمان کشور است

روابط عمومی معاونت درمان: همزمان با یک ساله شدن طرح تحول نظام سلامت گفتگوی کوتاهی با دکتر یاوری معاون درمان دانشگاه داشته ایم که توجه خوانندگان را به آن جلب می کنیم.

اجرای طرح تحول، انقلاب بزرگی در عرصه بهداشت و درمان کشور است

روابط عمومی دانشگاه: همزمان با یک ساله شدن طرح تحول نظام سلامت گفتگوی کوتاهی با دکتر یاوری معاون درمان دانشگاه داشته ایم که توجه خوانندگان را به آن جلب می کنیم.

آقای دکتر یاوری لطفا بفرمایید با آغاز طرح تحول نظام سلامت چه اقداماتی در دستور کار ستاد طرح تحول نظام سلامت  قرار گرفت؟

با آغاز این طرح مترقی؛ ستاد مرکزی طرح تحول نظام سلامت استان تهران با حضور روسای دانشگاه های علوم پزشکی پایتخت، معاونان آنها و مدیران حوزه بهداشت و درمان استان تشکیل شد. در این ستاد ضمن طرح مشکلات طرح تحول سلامت در مراکز مشمول طرح،  راهکارهای اجرایی مناسب در خصوص رفع مشکلات مذکور ارائه شد.

از آغاز اجرای این برنامه ملی تاکنون در ستاد مرکزی تحول نظام سلامت استان تهران 23 جلسه تشکیل شده است؛ ضمن این که 17 جلسه کارگروه تخصصی به منظور بررسی مشکلات طرح در بخش های مختلف بیمارستانی ازجمله بخش های ویژه، آزمایشگاه و اورژانس تشکیل شده است.

در این مدت حدود 300 بازدید توسط کارشناسان این معاونت از مراکز درمانی مشمول طرح صورت گرفت. بدعت خوبی که در این طرح شکل گرفت؛ بازدید روسای مراکز از بیمارستان های مشمول طرح در راستای استفاده از تجربیات یکدیگر در اجرای برنامه های طرح تحول نظام سلامت و رفع مشکلات اولیه اجرای طرح بود  که بیش از 30 مورد بازدید صورت گرفت.

با توجه به آغاز طرح و عدم آشنایی پرسنل مراکز از بخشنامه ها و دستورالعمل های ابلاغی، 10 کارگاه آموزشی در سطوح مختلف مدیریتی مراکز مشمول طرح برگزار شد و حدود 200 نفر از کارکنان بیمارستانی مرتبط با این طرح، آموزش های لازم را دریافت کردند.

آغاز طرح تحول نظام سلامت چه تاثیری بر فعالیت های معاونت درمان  دانشگاه داشته است؟

اجرای طرح تحول نظام سلامت تاثیرات بسیار متعدد و مثبتی بر نحوه عملکرد تمامی واحدهای معاونت داشته است، بطوری که فعالیت معاونت درمان دانشگاه در سال 93، به دلیل اجرای طرح عظیم تحول نظام سلامت چندین برابر میزان فعالیت سالهای گذشته بوده است؛ بطور مثال معاونت درمان دانشگاه در سال گذشته علاوه بر اعتباربخشی 46 بیمارستان و مرکز درمانی تحت پوشش توسط کارشناسان اداره اعتباربخشی، حدود1200  بازدید نظارتی توسط اداره نظارت و بازرسی به غیر از بازدیدهای طرح تحول نظام سلامت انجام داده است.

اهم اقدامات صورت گرفته در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت دانشگاه را  بفرمایید.

شاید مهمترین اقدامی که با اجرای طرح تحول صورت گرفت، اجرای منظم و هدفمند و تصمیم گیریهای هماهنگ تمامی مجریان این طرح در استان بود. ولی از اقداماتی که در  حوزه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می توان برشمرد؛ کاهش سهم پرداختی بیمار در برنامه کاهش میزان پرداختی بیماران بستری به میزان 5 درصد، کاهش نسبت درصد سزارین از 53 درصد به 47 درصد به کل زایمان ها در مراکز تابعه در راستای بسته ترویج زایمان طبیعی، افزایش حضور پزشکان متخصص مقیم در مراکز پس از اجرای طرح تحول، برنامه ریزی، اجرا و تشکیل کلنیک های تخصصی در برنامه ارتقای کیفیت ویزیت و نظارت کامل بر نحوه اجرای آن.

همچنین با اجرای برنامه ارتقای کیفیت هتلینگ چهره تمامی بیمارستان های مشمول طرح بهبود یافته و اقدامات اساسی در خصوص بهبود فضای بستری بیماران و امکانات رفاهی صورت پذیرفته است.

تهیه شبکه جامع ارجاع بخش های تصویربرداری، آزمایشگاه، کلینیکی و ... در سطح دانشگاه و تهیه چک لیست های تخصصی نظارت بر اجرای برنامه های طرح تحول نظام سلامت نیز از سایر اقدامات این معاونت بوده است.

با آغاز طرح تحول نظام سلامت آیا میزان  رضایتمندی بیماران و مراجعان به مراکز درمانی تغییر داشته است؟

اساس اجرای طرح تحول سلامت، ارتقای سلامت روح و جسم مردم و افزایش رضایتمندی آنها از سیستم بهداشت و درمان کشور بوده است؛ از همین رو دریافت نظرات مردم یکی از اولویتهای مهم در روند اجرای طرح بوده و هست. براین اساس   این معاونت نیز پایش رضایتمندی مراجعان به مراکز درمانی از ابتدای شروع طرح، ارزیابی درونی و بیرونی را بصورت منظم و هدفمند انجام داد؛ شاخص های ثبت شده حاکی از افزایش میزان رضایتمندی مراجعان با افزایش مدت زمان اجرای طرح بود که این امر باعث خوشحالی و امیدواری ما شد.

همچنین براساس یک نظر سنجی که توسط یک ارزیاب خارجی در یک بازه زمانی یک ماهه از 10 دیماه تا 10 بهمن ماه سال 93 از این طرح انجام شد؛ در مجموع 4/86 درصد از نحوه اجرای طرح تحول نظام سلامت در تمامی بیمارستان های مشمول طرح تحت پوشش دانشگاه رضایت داشتند.

آیا نتایج بسته های اجرایی طرح تحول سلامت رضایتبخش بوده است؟

اجرای طرح تحول یک انقلاب بزرگ در عرصه بهداشت و درمان کشور به شمار می رود و به یقین می توان گفت یکی از طرح های اساسی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در زمینه درمان کشور بوده است. با توجه به اطلاعات بدست آمده در تمامی بسته ها نتایج رضایتبخش بوده ولی تا رسیدن به اهداف بالاتر نیازمند تلاش بیشتر و هماهنگی ارگانها و دستگاههای مرتبط با طرح می باشیم.

همچنین در بسته ترویج زایمان طبیعی توانستیم در طول مدت اجرای طرح تحول در مراکز دولتی تابعه دانشگاه؛ نسبت درصد سزارین را از  53 درصد در سال 92 به 47 درصد در سال 93 برسانیم و در مجموع 43 بیمارستان خصوصی و دولتی تحت پوشش دانشگاه نیز از 35/76 در سال 92 به 35/74 درصد برسانیم، که در آغاز راه نتیجه رضایت بخشی است.

میزان خرید لوازم مصرفی و دارو توسط همراهان بیمار از خارج بیمارستان های تحت پوشش و همچنین میزان پرداخت بابت هزینه خدمات مشاوره ای توسط بیمار در مراکز ارجاع شده نیز به لطف خدا و تلاش همکاران به صفر رسیده که همین بسیاری از مشکلات و دغدغه های بیماران و همراهان آنها را برطرف کرده است.

در خاتمه  اگر صحبت خاصی دارید  بفرمایید.

در پایان از توجه دولت تدبیر و امید و وزیر محترم بهداشت به مقوله بهداشت و درمان جامعه سپاسگزارم و از تلاش های معاونان وزارت بهداشت و مجریان این طرح خصوصا پرسنل حوزه درمان دانشگاه که با جدیت تمام در اجرای صحیح طرح  تحول نظام سلامت ما را همراهی کردند قدردانی کنم. امیدوارم بتوانیم با به سرانجام رساندن اهداف عالی این طرح در پیشگاه خداوند متعال و مقام معظم رهبری و همچنین مردم عزیز کشورمان روسفید باشیم.

• کد خبر : 19493