• تاریخ انتشار : 1398/10/04 - 14:05
در نشست مسئولین بهبود کیفیت بیمارستان های خصوصی و دولتی تابعه دانشگاه :

ارزیابی در دوره چهارم اعتباربخشی بیمارستان ها براساس معیارهای کیفی و نتایج واقعی است

ارزیابی در دوره چهارم اعتباربخشی بیمارستان ها کیفی است

روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: با آغاز دور چهارم ارزیابی اعتباربخشی بیمارستان ها از اواسط دی ماه، اولین نشست توجیهی مسئولین بهبود کیفیت بیمارستان های خصوصی و دولتی تحت پوشش دانشگاه برگزار شد.

اداره اعتباربخشی بیمارستان های معاونت درمان دانشگاه، با حضور دکتر فرنوش داوری سرپرست مدیریت  نظارت و اعتباربخشی، فرامرز بهادرخان رئیس اداره اعتباربخشی، کارشناسان اداره اعتباربخشی، مسئولین بهبود کیفیت و ارزیابان اعتباربخشی بیمارستان ها در روز سه شنبه 3 دی ماه تشکیل جلسه داد.

دکتر داوری در این جلسه ضمن عرض خوشامدگویی درخصوص اهمیت گزارش دهی وقایع ناخواسته درمانی و اهمیت آن در اعتباربخشی مطالبی را بیان کرد.

بهادرخان در این نشست ضمن بیان توضحاتی درخصوص دستورالعمل ااجرایی دوره چهارم اعتباربخشی و موارد مهم ارزیابی های پیش رو، گفت: ارزیابی در این دوره براساس معیارهای کیفی است. که برای اولین بار از روش ارزیابی خوشه یی و براساس معیارهای مبتنی بر مدیریت اثربخش، بیمار محوری، دسترسی به مراقبت، مدیریت ایمنی بیمار، مراقبتهای پرمخاطره، مدیریت منابع انسانی، مدیریت پیشگیرانه، مستندات پزشکی و پاراکلینیک عملکرد بیمارستان ها سنجیده می شود.

وی درخصوص تیم ارزیابی و عملکرد آن ها در این دوره گفت: تیم ارزیابی در این دوره شامل ارزیاب مدیریتی، ارزیاب بالینی، ارزیاب بهداشتی و ارزیاب ارشد بعنوان مسئول تیم است. و در ارزیابی استانداردهای اعتباربخشی دور چهارم نتیجه نهایی اجرای هر سنجه، معیار امتیازدهی است.

وی یکی از موارد مهم در اعتباربخشی بیمارستان ها را « خودارزیابی بیمارستان» عنوان کرد و اظهار داشت: خودارزیابی بیمارستانی که توسط مدیران، کارشناسان بیمارستان قبل از ارزیابی جامع که توسط ارزیابان منتخب وزارتی و دانشگاهی انجام می شود، در تقویت فرایند آموزش استانداردها، فرهنگ سازی کیفیت و ایمنی بعنوان اهداف اصلی سلامت و پیاده سازی استانداردهای اعتباربخشی در مراکز نقش بسیار مهمی را ایفا می کند.

رئیس اداره اعتباربخشی با اشاره به ارزیابی 511 سنجه توسط تیم ارزیابی، اظهار داشت: روند اعتباربخشی از 14 دی ماه از بیمارستان های با تخت فعال کمتر آغاز می شود.  و بر فرایند خودارزیابی و تعیین سنجه های غیرقابل ارزیابی در تمامی بیمارستان ها و بارگذاری نتایج آن در سامانه ملی اعتباربخشی تاکید کرد.

وی در خاتمه با آرزوی موفقیت برای همه بیمارستان ها در ارزیابی پیش رو بر ایجاد هماهنگی، سازماندهی، کار تیمی، ارتقاء انگیزش، آموزش و تلاش بیشتر در راستای پیاده سازی استانداردهای اعتباربخشی به جهت ارتقاء کیفیت و ایمنی بیماران تاکید کرد.

گفتنی است اعتباربخشی بیمارستان ها معیاری است برای سنجش عملکرد و بازدهی بیمارستان ها در ارائه خدمات درمانی به بیماران است. و رتبه و اعتبار هر بیمارستان در 6 سطح عالی، یک برتر، یک، دو، سه و چهار تقسیم بندی می شوند.