• تاریخ انتشار : 1397/05/13 - 14:07

اولین نشست با محوریت آنکال وقایع ناخواسته توسط واحد ایمنی بیمار برگزار شد

اولین نشست با محوریت آنکال وقایع ناخواسته توسط واحد ایمنی بیمار معاونت درمان برگزار شد

روابط عمومی معاونت درمان: اولین نشست با محوریت آنکال وقایع ناخواسته، با حضور مسئولین فنی بیمارستان های دولتی تابعه دانشگاه در معاونت درمان تشکیل شد.

نشست مذکور با هدف نهادینه سازی استانداردهای الزامی ایمنی بیمار و کاهش خطاهای 28 گانه بیمارستانی ( Never Event) توسط واحد ایمنی بیمار این معاونت در روز چهارشنبه 9 مردادماه تشکیل شد.

دکتر نوربخش مدیر خدمات تعالی بالینی و بیمارستانی معاونت درمان با حضور در این نشست ضمن خوشامدگویی و تشکر از حسن توجه مدیران بیمارستان به مقوله مهم و پراهمیت ایمنی بیمار، پیرامون برخی از خطاهای پزشکی رخ داده در بیمارستان ها و راهکارهای این معاونت برای پیشگیری از وقایع پیش رو مطالبی را عنوان کرد.

سپس خانم وحیدی مسئول واحد ایمنی بیمار ضمن بیان مطالبی درخصوص شیوه نامه نظارتی موارد 28 گانه خطاهای پزشکی به ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در معاونت و گزارش های دریافتی از بیمارستان ها پرداخت.

در خاتمه پس از بیان مطالب و بحث و تبادل نظر مقرر شد بیمارستان ها با تشکیل کمیته مرگ و میر یا تحلیل خطاها با نظارت مستقیم مسئول فنی بیمارستان نسبت به اجرای صحیح شیوه نامه مذکور اقدام کنند، همچنین با استفاده از چک لیست استاندارد الزامی و 9 راه حل ایمنی بیمار، بخش های بستری، پاراکلینیک و سرپایی را به تفکیک ارزیابی کنند، و براساس آنها برنامه بهبود را برای نهادینه شدن استاندارد مصوب نمایند.

همچنین مقرر شد وقایع پیش آمده بلافاصله بعد از شناسایی به معاونت درمان اطلاع رسانی شود؛ و مسئول اطلاع رسانی اینگونه رویدادها به بیمار و همراهان وی نیز مسئول فنی بیمارستان و پزشک معالج بیمار تعیین شد.

گفتنی است بخشنامه شیوه نامه نظارتی وقوع وقایع ناخواسته درمانی با هدفصیانت از حقوق گیرندگان خدمت و افزایش ایمنی بیمار و همچنین آسان کردن کنترل و ثبت موارد خطاهای پزشکی از ابتدای سال جاری به کلیه موسسات پزشکی و درمانی ابلاغ و بصورت جدی در دستور کار مدیران حوزه درمان قرار دارد.