• تاریخ انتشار : 1395/05/10 - 13:46

تدوین سند ده ساله راه درمان کشور وارد فاز نهایی شد/ جمع آوری اطلاعات دقیق مهمترین عامل در موفقیت این برنامه ملی

تدوین سند ده ساله راه درمان کشور وارد فاز نهایی شد

روابط عمومی معاونت درمان: دکتر ملاجعفری رییس اداره اقتصاد درمان و فناوری سلامت معاونت درمان از خاتمه جمع آوری اطلاعات در تدوین سند ده ساله راه درمان کشور خبر داد.

رییس اداره اقتصاد درمان و فناوری سلامت ضمن اشاره به تدوین یک نقشه راه و تحلیل همه جانبه گذشته و حال برای پیش بندی آینده، ترسیم آینده مطلوب و حرکت به سمت آن، در زمانه یی که سرعت تغییر افزایش یافته است را مهمترین عامل در کاهش هزینه های تحمیلی دانست.

وی تلاش دانشگاه علوم پزشکی کرمان با مشارکت بیش از ده ها صاحبنظر و کارشناس خبره در معاونت درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و کلیه دانشگاه های علوم پزشکی کشور را نقطه عطفی در تدوین یک برنامه منسجم کشوری دانست.

دکتر ملاجعفری افزود: این معاونت به منظور هماهنگی میان حوزه های دانشگاه در این خصوص و برآورد تعداد و نسبت نیروی انسانی، دو نشست با حضور مدیران گروه های تخصصی پزشکی و برخی از اعضاء هیات رییسه دانشگاه، برگزار کرد؛ که در این نشست نقشه راه درمان، اقدامات صورت گرفته و نقش حوزه های مختلف دانشگاه در اجرای این طرح مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت؛ و برآوردی از تعداد تخت و نیروی انسانی مورد نیاز تا سال 1404 انجام گرفت.

وی مراحل پروژه نقشه راه درمان را به ترتیب، اول: برآورد جمعیتی گذشته، حال و آینده؛ دوم: برآورد نیروی انسانی متخصص مورد نیاز تا سال 1404 در کل کشور؛ سوم: برآورد تخت، تجهیزات و تسهیلات بیمارستانی و چهارم: مدل پیشنهادی ارائه خدمات درمانی تا سال 1404 نام برد.

دکتر ملاجعفری درخصوص اقدامات انجام شده گفت: اطلاعات جمعیتی سال های گذشته، اطلاعات نیروی انسانی، اطلاعات تعداد تخت، تجهیزات و تسهیلات بیمارستانی، برآورد پارامترهای مدل برآورد تخت مورد نیاز استان تهران تا سال 1404 و محاسبه روند مهاجرت و بیمارپذیری در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی جمع آوری و در سامانه این برنامه ثبت شده است.

وی با تاکید بر اهمیت و نقش اطلاعات جمع آوری شده در تدوین یک برنامه جامع افزود: در حال حاضر فاز سوم پروژه نقشه راه درمان رو به اتمام است و همچنین مدل سازی برآورد تخت و نیروی انسانی نیز انجام شده است، که  در خاتمه فاز سوم، خروجی مدل های برآوردشده توسط خبرگان و مسئولین دانشگاهی مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد و در صورت نیاز مدل های فعلی تعدیل می شود.

در خاتمه دکتر ملاجعفری ضمن تشکر از حمایت های معاون درمان دانشگاه در تسریع جمع آوری داده های لازم، از تلاش وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در تدوین یک برنامه مدون سراسری تشکر و قدردانی کرد.