• تاریخ انتشار : 1399/01/11 - 12:04
روابط عمومی معاونت درمان علوم پزشکی شهید بهشتی:

تصویربرداری سریعترین روش در تشخیص اولیه بیماری کرونا ویروس جدید است / تلاش استادان و همکاران حوزه پرتوپزشکی قابل تقدیر است

انجام سی تی اسکن ریوی بطریقه High - Resolution در تشخیص بیماری کرونا کمک کننده و تلاش همکاران پرتوکار در بخش های تصویر برداری مراکز تابعه در این مدت ستودنی است

انجام سی تی اسکن ریوی بطریقه   High - Resolution  در تشخیص بیماری کرونا کمک کننده و تلاش همکاران پرتوکار در بخش های تصویر برداری مراکز تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این مدت ستودنی است.

داریوش صمدی رئیس اداره نظارت بر موسسات پرتو پزشکی معاونت درمان دانشگاه در گفتگو با روابط عمومی این معاونت با اشاره به شروع بیماری کرونا و افزایش نیاز بیماران مشکوک به سی تی اسکن ریوی بعنوان یک روش تشخیصی، اظهار داشت: تصویربرداری سریعترین روش در تشخیص اولیه بیماری کرونا ویروس جدید است. به همین دلیل کلیه مراکز تصویر برداری مراکز تابعه از ابتدای شیوع بیماری با آماده باش کامل و استفاده از حداکثر توان و ظرفیت خود بطور شبانه روزی در ایام تعطیلات مشغول ارائه خدمت به بیماران هستند.

وی افزود: بدلیل لزوم رعایت اصول مراقبتی در پیشگیری از ابتلا و اهمیت سلامت کارکنان و بیماران، ضمن آموزش های کامل حفاظت فردی توسط استادان و کارشناسان بهداشتی و درمانی، وسایل حفاظتی تهیه و گندزدائی و ضد عفونی کردن وسائل و تجهیزات بخش ها بطور مداوم و مستمر در دستور کار این معاونت و مدیران بیمارستانی قرار گرفت.

رئیس اداره نظارت بر امور پرتوها یادآور شد: بدلیل سهولت در تشخیص بیماری کرونا با روش پرتونگاری، پروتکل و دستورالعمل های اجرایی توسط متخصصین رادیولوژی تهیه و به مراکز سی تی اسکن تحت پوشش دانشگاه ابلاغ شد. تا نیازهای مراکز درمانی و بیماران با رعایت نکات بهداشتی و دستورالعمل های ابلاغی برطرف شود. همچنین تاکید شد تهیه تصاویر در حد استاندارد و با تابش کم اشعه  بصورت (Low dose)انجام شود.

صمدی درخصوص خدمات پرتوپزشکی به گروه های پرخطر عنوان کرد: از جمله گروه های پر خطر در این ایام مادران باردار هستند. در خصوص تمهیدات لازم و موثر جهت پیشگیری از ابتلای مادران باردار به بیماری کرونا ویروس جدید به منظور انجام غربالگری ناهنجاری جنین جهت تسهیل کار مراجعین و پیشگیری از اتلاف وقت در ایام تعطیلات نوروزی لیست مراکز تصویر برداری دولتی و خصوصی منتخب تحت پوشش جغرافیایی دانشگاه برای انجام سونوگرافی NT  و آنومالی های جنین به کلیه مراکز درمانی ابلاغ شد.

وی با اشاره به اینکه در شرایط بحرانی امروز پرسنل پرتوکار بدلیل ارتباط مستقیم با بیماران مبتلا در معرض شدید خطر هستند، اظهار کرد: این عزیزان در نجات جان هموطنان جان خود را به خطر می اندازند. و این در حالی است که در این رابطه تعدادی از پرسنل بخشهای تصویر برداری نیز به بیماری کووید 19 مبتلا شده اند، که از درگاه خداوند شفای این عزیزان را آرزو دارم. بطور حتم تلاش پرسنل پرتو کار و استادان در این شرایط بحرانی قابل تقدیر است.

در خاتمه رئیس اداره نظارت بر موسسات پرتو پزشکی ضمن تشکر و قدردانی از زحمات کلیه کادر بیمارستانی بخصوص پرسنل بخشهای تصویر برداری در شرایط کنونی، از شهروندان گرامی رعایت نکات بهداشتی و اصول خود مراقبتی در مقابله با ویروس کرونا از قبیل در خانه ماندن به جهت قطع زنجیره انتشار این ویروس را خواستار شد.