توصیه های غذایی در ماه مبارک رمضان
توصیههای فراوانی پیرامون اهمیت و اثر روزهداری در این ماه وجود دارد؛ اما برای تاثیر بهتر روزه، توجه به تغذیه سالم نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان مانند سایر اوقات، به معنی رعایت دو اصل تنوع و تعادل در برنامه غذایی است
ماه مبارک رمضان، ایام نزول رحمت و برکات بیشمار الهی است؛ ماه تلاش برای تهذیب نفس و پالایش روح و البته سلامت جسم است. توصیه های فراوانی پیرامون اهمیت و اثر روزه داری در این ماه وجود دارد؛ اما برای تاثیر بهتر روزه، توجه به تغذیه سالم نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان مانند سایر اوقات، به معنی رعایت دو اصل تنوع و تعادل در برنامه غذایی است.
تنوع به معنی استفاده از گروههای غذایی اصلی شامل نان و غلات، شیر و موادلبنی، سبزیها، میوه ها و گروه گوشت و جایگزین های آن و تعادل به این معنی است که از همه گروه های غذایی به مقدار کافی مصرف شده و از کم خوری و پرخوری پرهیز شود.
توصیههای تغذیهای در زمان افطار و شام :
- افطار را با نوشیدنی های گرم مانند آب جوش، چای کمرنگ و شیرگرم آغاز نمایید.
- میتوانید از ۲ تا ۳ عدد خرما یا کشمش در موقع شروع افطار استفاده کنید، زیرا این دو ماده غذایی مفید حاوی انواع املاح مناسب و سبب جبران قند کاهش یافته بدن و کنترل اشتها میشوند و از پرخوری به هنگام افطار ممانعت میکنند.
- انواع نان سبوسدار و پنیر همراه با سبزی، گوجه فرنگی و گردو، فرنی، شیربرنج، حلیم، سوپ، آش با گوشت یا مرغ یا بوقلمون، عدسی خوراک لوبیا با قارچ در زمان شام مفید میباشد.
- از مصرف زولبیا و بامیه و شیرینی جات که باعث چاقی میگردد تا حد امکان دوری کنید.
- مصرف مواد غذایی سنگین، دیر هضم، پر چرب و سرخ شده به هنگام افطارو شام مناسب نیست
- مرکبات و میوه ها بهتر است به عنوان دسر بعد از شام استفاده شوند.
- در فاصله افطار تاسحر به مقدار کافی (۸ تا ۱۰ لیوان آب) با فواصل زمانی مناسب مصرف نمایید
توصیههای تغذیه در زمان سحر:
- وعده سحری بهتر است مثل وعده ناهار باشد و غذای اصلی مانند (انواع چلوخورشت و پلوهای مخلوط با حبوبات و سبزیجات (عدس پلو، لوبیاپلو) در این وعده صرف شود.
- از نوشیدن عسل، قند، شربت و شیرینی جات درعده سحری به دلیل تحریک لوزالمعده و ترشح انسولین و افت قند در طول روز اجتناب نمایید.
- مصرف چای به دلیل افزایش ادرار، از دست دادن آب و املاح معدنی و تشنگی در طول روز توصیه نمیگردد.
- سبزیهای تازه مثل سبزی خوردن یا سالاد کاهو به دلیل حفظ آب بدن و تامین ویتامینها و املاح مورد نیازبدن و ماست کم چرب توصیه میگردد.
- افت قند و فشار خون و سردرد در کسانی که بدون سحری روزه میگیرند بیشتر اتفاق می افتد.