×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1397/02/27 - 13:58
  • بازدید : 1362
  • تعداد بازدید : 13
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
روابط عمومی معاونت درمان:

جلسه ستاد تحول سلامت دانشگاه برگزار شد

جلسه ستاد تحول سلامت دانشگاه با حضور دکتر محمد آقاجانی رییس دانشگاه، چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه در تالار شهید بهشتی برگزار شد

جلسه ستاد تحول سلامت دانشگاه برگزار شد

معاونت درمان: جلسه ستاد تحول سلامت دانشگاه با حضور دکتر محمد آقاجانی رییس دانشگاه، چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه در تالار شهید بهشتی برگزار شد.

 

در ابتدای این نشست که با حضور دکتر میرهاشمی معاون درمان، دکتر ضیائی معاون آموزشی دانشگاه، دکتر شهرامی معاون توسعه مدیریت و منابع،دکتر پیرویان معاون غذا و دارو، روسای بیمارستانها و مراکز پزشکی تابعه دانشگاه برگزار شد، دکتر آقاجانی اظهار داشت: حفظ دسترسی مردم به خدمات، اداره بیمارستان با تراز مالی مناسب و مدیریت هزینه ها در حد مورد انتظار سه هدف عمده ای است که قابل انجام و راهکارهای فنی دارد و باید در این مسیر حرکت کنیم.

 

وی عنوان کرد: برنامه کمیته بهره وری دانشگاه از مهر۹۶ آغاز شد و مسیر خوب و امیدوارکننده ای را طی کرده است که پیشرفت های حاصل شده در این خصوص در ماه های گذشته را به فال نیک می گیریم.

 

رئیس دانشگاه در ادامه بصورت اجمالی به تبیین روند اقداماتی از جمله تدوین شاخصهای کلیدی عملکرد، پایش و اصلاح شاخصها، تشکیل جلسات متعدد کمیته بهره وری در بیمارستانها، حضور معاونان در بیمارستانها و... در زمینه ارتقای بهره وری در دانشگاه پرداخت که در نهایت منجر به حصول دو سری راهکار عمومی و اختصاصی شده است.

 

دکتر آقاجانی در ادامه گفت: حدود ۱۰۰ راهکار عمومی حاصل شد که در واقع یک نقشه راه کلی برای تمامی بیمارستانهای دانشگاه  است و حدود ۱۰۰ راهکار اختصاصی نیز با توجه به شرایط و اقتضائات هر بیمارستان احصاء شده است.  براساس این راهکارها آینده بیمارستان و مسیر حرکت آن کاملا روشن است و باید در این مسیر حرکت کرد.

 

رییس دانشگاه با اشاره به اندازه گیری مجدد و به روز رسانی شاخص های تعیین شده در اردیبهشت ماه توسط اعضای کمیته بهره وری با مشارکت بیمارستان ها گفت: وضعیت بودجه عمومی کشور و مسائل اقتصادی موجب شده است که وزارت بهداشت سیاستهای جدیدی را در حوزه بیمه اعمال کند تا بتوانیم با این منابع محدود هزینه ها را کنترل کنیم.

 

دکتر آقاجانی گفت: برای این که بتوانیم چندین هدف را تعقیب کنیم کار پیچیده ای را درپیش داریم، اما چون از قبل وضعیت بیمارستانها شناسایی شده اند، با یک هدایت صحیح می توان به همه اهداف دست یافت و در راستای یک روند کلی برای مدیریت هزینه ها کمک کنیم. از سوی دیگر باید ارائه خدمات به بیماران نیز انجام شود و همچنین اداره بیمارستان ها نیز با تراز مالی قابل قبولی صورت پذیرد.

 

رییس دانشگاه خاطرنشان کرد: حفظ دسترسی مردم به خدمات، اداره بیمارستان با تراز مالی مناسب و مدیریت هزینه ها در حد مورد انتظار سه هدف عمده ای است که قابل انجام و راهکارهای فنی دارد و باید در این مسیر حرکت کنیم.

ذات خدمات حوزه سلامت پیچیده و متغیر است

دکتر آقاجانی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به مثبت بودن نتایج حاصل از پایش اردیبهشت ماه بیمارستانها اظهار داشت: انشاءا... بتوانیم این مسیر را با اصلاحاتی که انجام می شود به درستی تعقیب کنیم. طرح های توسعه ای و بهبود مدیریت باید در سیستم های پیچیده کاملا شناور باشند. با توجه به این نکته که ذات خدمات ما در حوزه سلامت پیچیده و متغیر است باید مسیر را دائما اصلاح کنیم ولی هدف را گم نکنیم. البته هدفگذاری کرده ایم و هدفمان مشخص است اما در مسیر، براساس اقتضائات تغییراتی را ایجاد می کنیم تا به اهداف دست یابیم.

دکتر آقاجانی دربخش دیگری از این نشست به مشارکت تمامی مسئولان بیمارستان ها در بحث تجویز منطقی داروها اشاره کرد و افزود: تمامی روسا، معاونان بیمارستان ها، و نیز روسای بخش ها و مدیران گروهها باید درخصوص تجویز داروها، طرح های پژوهشی و...، مشارکت فعال داشته باشند. تک تک گروهها باید دراین خصوص راهکار ارایه بدهند و درواقع این یک راهکار و یک مسیر دشوار، ولی منتج به نتیجه است.

وی با تاکید بر لزوم توجه به بهره وری حداکثری دردانشگاه خاطرنشان کرد: باید ابتدا وضع موجود خودمان را تبیین کنیم و از منابع و امکانات موجود و آنچه که دراختیار داریم، بهره وری حداکثر را داشته باشیم تا بتوانیم خدمات پزشکی را به طور صحیح به مردم ارائه دهیم.

کمیته های تجویز و مصرف منطقی داروها در بیمارستان ها فعال شوند

رئیس دانشگاه با تاکید بر پتانسیل موجود در دانشگاه تصریح کرد: اعضای هیات علمی درخصوص فرمولری داروها باید وقت عمده ای را بگذارند که من با روحیه ای که از اساتید دانشگاه سراغ دارم، می دانم که همه در این مسیر فعالیت خواهند کرد.

دکتر آقاجانی با تاکید براینکه هر بیمارستانی باید فرمولری مخصوص خود را داشته باشد؛ ادامه داد: هر بیمارستانی باید فرمولری خودش را داشته و تمامی داروها و لوازم مصرفی مشخص شده باشد. همچنین بایدکمیته های تجویز و مصرف منطقی داروها در بیمارستان ها فعال تر شوند؛ چرا که ما دریک سیر مستمر و حساب شده می توانیم این مسیر را به خوبی طی کنیم.

دکتر آقاجانی در پایان ضمن تقدیر از تلاشها و اقدامات صورت گرفته در تک تک مراکز پزشکی و بیمارستانهای تابعه دانشگاه خاطرنشان کرد: باید در روزهای آتی به یک سیاستی برسیم که آن را تا پایان سال درجهت بهره وری، حفظ منابع و در راستای هدف ملی که برای ما تعریف شده است بتوانیم هزینه ها را کاهش دهیم.

 

استقبال معاونت درمان از پیشنهادات و انتقادات کارشناسی درخصوص مدیریت هزینه ها

دکتر میرهاشمی معاون درمان دانشگاه نیز دراین نشست با تاکید برلزوم خردجمعی و مشارکت اعضای هیات علمی در مدیریت هزینه ها و افزایش بهره وری، ازتمامی همکاران بیمارستان ها که در کارگروه های بهره وری مشارکت داشته و پیشنهادات و نکاتی راهبردی و هدفمند ارائه می نمایند، تقدیر کرد.

دستورالعمل های عملیاتی برای بیمارستان ها صادر می شود

وی افزود: معاونت درمان دانشگاه همواره از پیشنهادات و انتقادات کارشناسی شده همکاران درچهارچوب افزایش بهره وری و مدیریت هزینه ها استقبال می کند، زیرا ما با یک فکرجمعی می توانیم به مجموعه ای از راهکارهایی که قرار است دانشگاه را به اهداف عالیه هدایت کند، برسیم. 

دکتر میرهاشمی با اشاره به برخی از مشکلات موجود بیمارستان ها، تصریح کرد: ما باید بپذیریم در برخی از موارد ایراداتی وجود دارد و دراین خصوص همه اعضای هیات علمی و همکاران باید مشارکت لازم را داشته باشند تا با بهره گیری از تجربیات تک تک این عزیزان بتوانیم راهکارهای عملیاتی برای رفع مشکلات موجود ارایه دهیم.

معاون درمان دانشگاه درادامه به صدور دستورالعمل های عملیاتی در بیمارستان ها اشاره کرد وگفت: با نشست هایی که با مجموعه های مدیریتی بیمارستان ها درسطح دانشگاه و با گروههای بهره وری داشته ایم، دستورالعمل هایی صادر شده که بیمارستان ها در چهارچوب های درمانی، آموزشی، توسعه و غذا ودارو؛ درمسیرافزایش بهره وری حرکت کنند ودرواقع اینها کلیدهای رسیدن به هدف هستند.

دکتر میرهاشمی پتانسیل بیمارستان ها در مقوله افزایش بهره وری و مدیریت هزینه ها را برشمرد وگفت: ممکن است پتانسیل بیمارستان برای افزایش بهره وری وکاهش هزینه ها درهریک از این پله ها متفاوت و متغیر باشد. مثلا در یک بیمارستان با اجرای یک بند تغییرات اساسی را مشاهده کنیم، درصورتیکه شاید بیمارستان دیگری با اینکه این بند را سالها پیش اجرایی کرده ولی بازخورد زیادی نداشته باشد، بنابراین برخورد بیمارستان ها باتوجه به پتانسیل موجود درآن مرکز با تک تک این موارد ارایه شده یکسان نخواهد بود.

توجه به افزایش پتانسیل موجود بیمارستان ها در بحث بالین و آموزش

معاون درمان دانشگاه خاطرنشان کرد: بیمارستان ها پتانسیل هایی برای ارایه خدمات به بیماران دارند و برای اینکه بتوانند یک خدمت خوبی را ارایه کنند، باید پتانسیل موجود خود را هم در بالین و هم در آموزش بالا ببرند.

وی درادامه نشست به مصوبات اجرایی کمیته بهره وری دانشگاه درراستای مدیریت هزینه وافزایش بهره وری اشاره کرد و افزود: نشست امروز به بررسی مصوباتی که ازسوی کمیته بهره وری تعیین شده اختصاص دارد و درواقع این یک نقشه و راهکاری است تا بتوانیم با مشارکت فعال تک تک شما عزیزان برای رفع مشکلاتی که در عرصه مدیریت درمان کشور وجود دارد، فائق آییم.

معاون درمان دانشگاه ازدیگر مصوبات این کمیته به هوشمند کردن سیستم هایIT  و HIS، مدیریت خدمات ستاره دار، بیمه های تکمیلی،کاهش سهم هزینه دارو و تجهیزات پزشکی در بیماران و فرمولری بیمارستان ها اشاره کرد و بر نهادینه کردن این مصوبات در مراکز تاکید کرد.

وی لزوم مشارکت تمامی مجموعه دانشگاه اعم از آموزش، درمان، پشتیبانی، غذا ودارو و...، را به منظور افزایش بهره وری و کاهش هزینه ها خواستار شد و اهتمام ویژه مسئولان مراکز تابعه دانشگاه درخصوص اجرای این موارد را ضروری دانست.

گفتنی است در این نشست روسای مراکز پزشکی و بیمارستانها ضمن بیان سخنانی به ارایه مسایل، مشکلات، نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.

موضوع اعتبارات و نیروی انسانی، آمبولانس و تجهیزات، کاهش مصرف انرژی، مسائل مربوط به قرارداد با بیمه های تکمیلی، تخصیص منابع آموزشی، کنترل هزینه های تجهیزات و داروهای مصرفی، مسائل مربوط به خدمات ستاره دار(بدون پوشش بیمه ای)، استفاده از نیروهای متخصص ضریب کا استان تهران، مسائل مربوط به قراردادهای واگذاری، استفاده از ظرفیتهای درمانی بیمارستان علاوه بر ظرفیتهای آموزشی برای بهره وری حداکثری، تشکیل کمیته های تخصصی گروههای مربوطه برای اتخاذ تصمیم درخصوص اعمال جراحی پیچیده، کاربرد صحیح و منطقی داروها به ویژه آنتی بیوتیکها، راهکارهای تقلیل هزینه ها در بیمارستانها، جلب مشارکت خیرین، توزیع مناسب نیروهای انسانی در بین مراکز، استفاده از لوازم مصرفی تولیدی داخلی، استفاده از الگوریتم برای داروهای پرمصرف، بحث بیمه ها، از جمله موضوعات مطرح شده توسط روسای بیمارستانها در این نشست بود.

  • گروه خبری : داخلی معاونت درمان ,عمومی در حوزه درمان ,بیمارستان های دانشگاهی,بیمارستان های غیردانشگاهی
  • کد خبر : 62194
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست