• تاریخ انتشار : 1395/10/06 - 10:14

دکتر پیوندی: طرح تحول نظام سلامت مردمی ترین طرح و مایه افتخار دولت یازدهم است

ارائه نیازهای اساسی و درمانی مردم از جمله حقوق همگانی است که دولت موظف است از محل درآمدهای عمومی، تعمیم بیمه، و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم این خدمات را برای یکایک افراد کشور تامین کند ...

دکتر پیوندی: طرح تحول نظام سلامت مردمی ترین طرح و مایه افتخار دولت یازدهم است

دکتر پیوندی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در جشنواره ارتقا هتلینگ و پروژه های طرح تحول نظام سلامت اختصاص منابع به مقوله درمان و بهداشت را سرمایه گذاری انسانی برشمرد و با اشاره به اهمیت طرح تحول و ضرورت بازخوانی و معرفی دستاوردهای آن مطابق اصول ۳و ۲۹و ۴۳قانون اساسی اظهار داشت: ارائه نیازهای اساسی و درمانی مردم از جمله حقوق همگانی است که دولت موظف است از محل درآمدهای عمومی، تعمیم بیمه، و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم این خدمات را برای یکایک افراد کشور تامین کند.

وی ادامه داد: پس از سه دهه کم توجهی به حوزه سلامت و جان انسانها، در دولت یازدهم به همت رییس جمهور و وزیر بهداشت، علیرغم مشکلات اقتصادی کشور در قالب طرح تحول سلامت و همزمان با ابلاغ سیاستهای کلی سلامت از سوی مقام معظم رهبری این بخش در اولویت توجه و حمایت ویژه قرار گرفت. این طرح با اقدامات فوری در بخش درمان آغاز شد و با خدمات گسترده در بخش بهداشت ادامه پیدا کرد.

رییس دانشگاه ساماندهی خدمات بیمارستانی را با توجه به اصول اولیه انسانی و اصول قانون اساسی و همچنین تاکیدات رهبر معظم انقلاب امری مهم و حیاتی دانست و گفت: تامین خدمات درمانی مطلوب و اطمینان بخش در مواقع بروز بیماری جزء حقوق همگانی و نیازهای اساسی مردم است و اهتمام به خدمات سلامت نشانه اهتمام به کرامت و حقوق انسانی است چرا که  حفظ جان انسانها در مواقع بیماری در بالاترین اولویت  قرار دارد.

وی اختصاص منابع به مقوله درمان و بهداشت را سرمایه گذاری انسانی برشمرد و گفت: جای تاسف است که نگاه مادی و محاسبات متداول اقتصادی چنان بر نگرش برخی سیاستمداران حاکم شده که سرشان را بالا می گیرند و اختصاص منابع برای امر درمان را اتلاف منابع می شمارند.

دکتر علی اصغر پیوندی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: علیرغم همه تلاش ها به منظور پیشگیری از وقوع بیماری، بروز بیماری همچنان اجتناب ناپذیر است و اگر کسی توسعه منابع و سرمایه گذاری به منظور ارتقای کیفیت خدمات بیمارستانی را به بهانه تقدم پیشگیری بر درمان زیر سؤال ببرد از اصول اولیه انسانی، اخلاقی و اخلاق پزشکی فاصله دارد. چنین فردی از مفهوم پیشگیری هم بی اطلاع است چرا که بسیاری از اقدامات درمانی جزء سطوح ثانویه و ثالثیه پیشگیری به شمار می آید.

رییس دانشگاه در ادامه بازسازی و بهسازی بیش از ۴۰هزار متر مربع فضای درمانی با توجه به زیرساختهای فرسوده وقدمت بالای مراکز درمانی، افزایش ۲۰۰تخت ویژه با وجود مشکلات و کمبودهای دانشگاه و نظام سلامت نظیر نیروی انسانی و فضا، راه اندازی بیمارستان شهدای پاکدشت با ۱۲۰تخت در مسیر پر تردد تهران مشهد با کمک ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و وزارت بهداشت و انعقاد قرارداد در راستای افزایش ۷۹۰تخت به سیستم تخت و ناوگان بیمارستان شهدای تجریش بعنوان مرکز استراتژیک درمانی کشور را از جمله دستاوردهای ارزشمند طرح تحول نظام سلامت طی حدود دو سال  از تاریخ اجرا تاکنون ذکر کرد.

وی طرح تحول نظام سلامت را مردمی ترین برنامه دولت یازدهم و مایه افتخار دولت دانست و با اشاره به اهمیت ارتقای پروژه هتلینگ بعنوان یکی از بسته های متنوع طرح تحول سلامت در بخش درمان اذعان داشت: بیماری که برای درمان در بیمارستان بستری می‏ شود گرفتار درد و رنج بسیاراست، باید فضای بیمارستان به گونه ای باشد که بیمار احساس آرامش و آسایش داشته باشد بنابراین آراستگی و پیراستگی، تامین حداقل امکانات رفاهی و کیفیت و کمیت امکانات عمومی به صورت غیرمستقیم بر کیفیت خدمات درمانی و رضایتمندی بیماران و همراهانشان تاثیر می‏گذارد.

بنا به گفته دکتر پیوندی برای تداوم خدمات مطلوب، کادر درمانی هم باید از امکانات رفاهی ضروری در بیمارستان برخوردار باشند. بهترین، مجرب ترین و توانمندترین کادر درمانی در بیمارستان های دانشگاهی فراهم است و استادان برجسته، متخصصان با تجربه، پرستاران کارآزموده در مراکز ما در حال ارایه بهترین مراقبت های پزشکی هستند اما طی سالهای متمادی وضعیت نامطلوب هتلینگ تصویر متفاوتی از مراکز دانشگاهی در اذهان مردم بر جای گذاشت. عمده تفاوت بیمارستان‏های دولتی و خصوصی مربوط به هتلینگ بوده است و بر همین اساس علیرغم هزینه های بسیار بیشتر، بسیاری از مردم تمایل به دریافت خدمات در بیمارستان های خصوصی داشته‏ اند.

رییس دانشگاه در ادامه با اشاره به اقدامات ارزنده و صورت گرفته در قالب طرح تحول درخصوص ارتقا هتلینگ، تلاش در راستای ایجاد وضعیت مطلوب تر در این حوزه را خواستارشد.

دکتر پیوندی در بخش دیگری از سخنان خود به بحث تهدیدها و چالش ها و نیز نقدهای غیرمنصفانه طرح تحول سلامت اشاره کرد و گفت: متاسفانه علیرغم اهتمام ویژه دولت و شخص رییس جمهور به حوزه سلامت و تاکیدات رهبر معظم انقلاب به ویژه در قالب سیاستهای کلی سلامت، موانع دیرین پابرجاست و نظام سلامت همچنان با چالش‏های جدی مواجه است.طرح تحول سلامت به عنوان مردمی ترین برنامه دولت یازدهم با خطر بدعهدی بیمه ها در پرداخت بدهی هایشان از یک سو و حملات مغرضانه و نقدهای غیرمنصفانه از سوی دیگر مواجه است.

دکتر پیوندی رییس دانشگاه با اشاره به تلاشهای صورت گرفته در حوزه درمان درکشور گفت: ادعا نمی کنیم که در اجرای طرح تحول نظام سلامت بدون نقص عمل کرده ایم و در راستای دست یابی به نظام سلامت مطلوب در کشور پذیرای نقدهای منصفانه و همفکری ها درراستای ارائه هرچه باکیفیت ترخدمات درمانی و بهداشتی به مردم شریف کشورمان هستیم.

وی در پایان از تلاشهای مجموعه معاونت درمان دانشگاه در تمام مراکز درمانی دانشگاه که در جریان طرح تحول سلامت متحمل فشارهای بسیار زیادی شدندو علیرغم فشارها و محدودیتها به خدماتشان ادامه دادند، قدر دانی کرد.