• تاریخ انتشار : 1392/12/28 - 07:56
به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

پیشگیری بر درمان مقدم است حتی در حوادث چهارشنبه آخرسال/ بیشترین مصدومان حوادث چهارشنبه آخرسال جوانان بودند

معاونت درمان به نقل از روابط عمومی دانشگاه: هرساله همزمان با روزهای پایانی سال شاهد بروز حوادث و سوانح ناگوار ناشی از مراسم چهارشنبه آخر سال هستیم که متاسفانه برای مصدومان و خانواده های آنان آغاز سال جدید را ناخوشایند می کند به همین منظور گفتگوی کوتاهی با دکتر هاشمی رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی معاونت درمان دانشگاه داشتیم تا در جریان اقدامات این مرکز قرار بگیریم.

آقای دکتر با توجه به حوادث ناگوار ومتاثر کننده ای که هر ساله در چهارشنبه آخر سال برای هموطنان ما رخ می دهد بفرمایید نحوه آماده باش مرکزمدیریت حوادث وفوریت های پزشکی معاونت درمان دانشگاه در این خصوص چگونه است ؟

مرکز مدیریت حوادث وفوریتهای پزشکی معاونت درمان دانشگاه هر ساله با همکاری واحد پیشگیری از سوانح وحوادث گروه بیماریهای معاونت امور بهداشتی، اورژانس پیش بیمارستانی 115،  آتش نشانی ،نیروی انتظامی ،مدیریت بحران شهر تهران ،آموزش و پرورش وصدا وسیما از یکماه قبل از  فرارسیدن چهارشنبه آخرسال ،جلسات هماهنگی برای پیشگیری از حوادث وکاهش خطرات را برگزار می کند که متعاقب آن در حیطه اورژانس پیش بیمارستانی استقرار آمبولانسهای 115 در نزدیکی اماکن پرخطر شناسایی شده و درزمینه اورژانس بیمارستانی ابلاغ آخرین دستورالعمل ها ،بازآموزی پزشکان وپرسنل اورژانس بیمارستانها در زمینه نحوه درمان وارجاع بیماران ،آماده باش و افزایش تعداد پرسنل اورژانس ها صورت می گیرد.

EOCمرکز مدیریت حوادث وفوریتهای پزشکی دانشگاه نیز بصورت شبانه روزی فعال بوده ونقش فرماندهی ورابط بین مراکز درمانی وسایر سازمانها را بر عهده خواهد داشت.

آمار این حوادث ومصدومان ناشی از آن در سال گذشته در مناطق تحت پوشش دانشگاه چگونه بود؟

در سال گذشته گزارشها حاکی از آن است که تعداد کل مراجعان به مطبها ، درمانگاهها وبیمارستانها 494 نفر بود که 145 نفر به اورژانس بیمارستانها مراجعه کرده بودند که 128 نفر آنان مرد و 17 نفر زن بودند.بیشترین صدمات مجروحان این سوانح مربوط به نواحی دستها و چشم ها بود و متاسفانه دو مورد نیز قطعی عضو داشتیم .

بیشترین مصدومان در چه رنج سنی قرار داشتند و آیا این سوانج منجر به فوت نیز شده بود ؟

متاسفانه بیشترین مصدومان این حوادث در میان جوانان و گروه سنی  29-20 ساله بودند که 34 درصد مراجعان را شامل می شود و خوشبختانه در سال گذشته در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی فوتی نداشتیم.

چه تدابیری در این خصوص از سوی مرکز مدیریت حوادث وفوریت های پزشکی دانشگاه اندیشیده شده است ؟

با توجه به گستردگی جمعیت تحت پوشش دانشگاه و لزوم اطلاع رسانی در این خصوص با هماهنگی های صورت گرفته آموزش همگانی از سوی رسانه ملی و صدا وسیما صورت خواهد گرفت.

چه سازمانها ویا نهادهایی دراین خصوص همکاری دارند ؟

در این خصوص سازمانهای بسیاری مشارکت خواهند کرد تا انشاءا... امسال نیز آمار مصدومان ناشی از حوادث چهارشنبه آخر سال کاهش یابد از جمله این سازمانها می توانیم به شورای سیاستگذاری جامعه ایمن شهر تهران، مدیریت بحران شهر تهران، آموزش وپرورش، نیروی انتظامی، واحد پیشگیری از سوانح وحوادث گروه بیماریهای معاونت امور بهداشتی، آتش نشانی ومرکز اورژانس تهران اشاره کنیم.

توصیه شما برای پیشگیری ازبروز این قبیل حوادث برای هموطنان وخانواده ها چیست ؟

در پایان ضمن تقدیر وتشکر از روابط عمومی دانشگاه و سایر همکاران رسانه ملی درامر اطلاع رسانی از کلیه هموطنان گرامی تقاضا دارم که با توجه به مقدم بودن امر پیشگیری بر درمان از انجام هرگونه تهدیدات خطرآمیز برای خود و خانواده خودداری کرده و ان شاءا... ایامی شاد وبه دور از خطر در پیش رو داشته باشند.