• تاریخ انتشار : 1397/05/30 - 12:00

کسب مجوزهای قانونی برای فعالیت استارت آپ های حوزه سلامت الزامی است

کسب مجوزهای قانونی برای فعالیت استارت آپ های حوزه سلامت  الزامی است

روابط عمومی معاونت درمان: دکتر سیدمحمدرضا یثربی رئیس اداره امور آزمایشگاه های حوزه درمان دانشگاه در گفتگویی پیرامون ورود استارتاپ ها به حوزه سلامت خصوصا برخی از اقدامات آزمایشگاهی گفت: یقینا تسهیل کردن فرایندهای خدماتی با حداقل هزینه و کمترین زمان ممکن از ویژگی های مثبت این نوع کسب و کار هاست ولی در حوزه سلامت این مساله تاحدودی متفاوت است.

وی افزود: با توسعه فناوری های الکترونیکی و گسترش فضای مجازی در زندگی مردم، ورود در حوزه سلامت نیز از این قاعده مستثنی نیست، ولی فعالیت های مرتبط با سلامت تنها در نتیجه کسب تجربه بدست نمی آید و نیازمند کسب تحصیلات آکادمیک است.

دکتر یثربی تولید یک استارت آپ و اپلیکیشن را اولین مرحله تولید خدمت در حوزه سلامت دانست و خاطرنشان کرد: به تازگی در حوزه خدمات آزمایشگاهی، استارت آپ ها ورود کرده اند، و در نمایشگاه الکامپ امسال که در تیرماه برگزار شد، خود را معرفی کردند، در حالیکه از وزارت بهداشت مجوزهای قانونی را کسب نکرده بودند، و باید این خلاء قانونی جبران شود.

رئیس اداره امور آزمایشگاه ها به فعالان علاقه مند در این زمینه یادآور شد: شرکت ها و موسساتی که تحت عناوین مختلف مدعی ارائه فعالیت های مرتبط با سلامت هستند، بدون کسب مجوزهای قانونی از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی حق هیچگونه دخالت در امور تشخیصی و درمانی را ندارند و در صورت اقدام به این امور به دلیل مداخله در امور پزشکی متخلف محسوب می شوند.

وی از کلیه فعالان در حوزه کسب و کارهای نوپا خواست: قبل از هزینه و تولید اپلیکیشن و استارت آپ، مجوزهای قانونی را دریافت کنند، زیرا سلامتی مردم امری خطیر و جدی است.

همچنین افزود: موسسات مرتبط با سلامت که مطابق آئین نامه های خود مجاز به انجام اموری مانند خونگیری در منزل، محل کار و یا هر محل دیگر هستند باید مطابق آئین نامه ها کار کنند و بدانند که مسئولیت فرایندهای فنی مربوط به آزمایش چه درون آزمایشگاه و چه خارج از آن  بر عهده مسئول فنی آزمایشگاه است.

دکتر یثربی در خاتمه نیز از مردم خواست: قبل از بهره گیری از خدمات این نوع کسب و کارها صرفا به انتشار آن در بازارهای دیجیتالی اکتفا نکنند و در حوزه سلامت حتما از فعالیت قانونی آنها مطمئن شوند.

گفتنی است چندی پیش اپلیکیشن آزمایش آنلاین با پیگیری های حوزه درمان دانشگاه، بدلیل نداشتن مجوزهای مربوطه غیرمجاز اعلام شده است.