• تاریخ انتشار : 1393/02/21 - 09:53
مصاحبه اختصاصی:

بزرگترین هدیه طرح ملی تحول نظام سلامت به مردم، قبل از هر چیزی آرامش بوده است

روابط عمومی معاونت درمان: با اجرای طرح تحول نظام سلامت که از تاریخ 15/2/93 در کشور اجرایی شد که بعنوان یکی از افتخارات دولت تدبیر و امید در سال 93 به شمار می رود؛ مصاحبه یی در همین راستا با دکتر یاوری معاون درمان و دبیر ستاد مرکزی طرح تحول نظام سلامت در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی صورت گرفت.

بزرگترین هدیه طرح ملی تحول نظام سلامت به مردم، قبل از هر چیزی آرامش بوده است

1-    بعد از گذشت چند روز از اجرای طرح تحول سلامت، روند اجرای این طرح را چگونه ارزیابی می کنید؟

ارزیابی ها با توجه به گزارش هایی که از سوی مراکز درمانی و همچنین از سوی کارشناسان نظارتی معاونت درمان و نیز بازدیدهای میدانی بنده و سایر اعضای هئیت رئیسه و ریاست دانشگاه که به ستاد تحول سلامت ارسال می گردد حاکی از آن است که کلیه مراکز درمانی و بیمارستان های حوزه دانشگاه شهید بهشتی با جدیت تمام در حال اجرای این طرح ملی هستند؛ البته کاستی هایی وجود دارد که تقریبا طبیعی است ولی با توجه به خبرهایی که در رسانه ها می خوانم و می شنوم و همچنین شنیده ها و گزارش هایی که از سوی کارشناسان به دست بنده می رسد در کل به لطف خداوند این طرح امید تازه یی در میان هموطنان عزیزمان بوجود آورده است.

2-    در دانشگاه چه اقدامات و برنامه ریزی هایی در جهت اجرای هر چه بهتر این طرح صورت گرفته است؟

این طرح قبل از آغاز سال جدید بحث ها و جلسات کارشناسی آن بصورت منظم و فشرده در وزارت متبوع برگزار و تصمیمات لازم در جهت اجرای صحیح طرح گرفته شده بود. معاونت درمان نیز هماهنگی های لازم را با روسای مراکز درمانی و بیمارستان های تحت پوشش طی جلسات متعدد و فشرده در حوزه درمان و دفتر ریاست دانشگاه شد و راهکارهایی درخصوص اجرای هر چه بهتر طرح و رضایت مندی هرچه بیشتر شهروندان ارائه شده بود. ولی به نظر من شاید مهمترین اقدام آغازین طرح را بتوانم آماده سازی فکری کارشناسان نظارتی حوزه درمان از این طرح و شناخت نسبی روسای بیمارستان ها و مراکز درمانی و نیز آموزش آبشاری از روند اجرای طرح دانست که همین امر موجب آن شد که ما در روزهای اول طرح دچار سردرگمی نباشیم.

3-     با توجه به وجود هفت بسته حمایتی در حوزه درمان، روند اجرای این بسته های حمایتی در حال حاضر به چه صورت است؟

تنوع برنامه های طرح تحول و همچنین حجم سنگین هماهنگی های لازم درخصوص اجرای طرح موجب شد تا روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور آغاز تدریجی برنامه ها را از وزارت متبوع درخواست نمایند؛ از این رو زمان آغاز سه برنامه کاهش میزان پرداختی بیماران بستری در بیمارستان های وابسته به وزارت بهداشت، برنامه ترویج زایمان طبیعی و برنامه ارتقای کیفیت هتلینگ در بیمارستان های وابسته همانطور که در جریان هستید از تاریخ 15/2/93 اعلام و اجرا گردید و چهار برنامه به این روش که برنامه های حمایت از ماندگاری پزشکان در مناطق محروم و حضور پزشکان متخصص مقیم در بیمارستان های وابسته از تاریخ 1/3/93 و برنامه های حافظت مالی از بیماران صعب العلاج، خاص و نیازمند و برنامه ارتقای کیفیت خدمات ویزیت در بیمارستان های تابعه  از تاریخ 15/3/93 لازم الجرا می باشند.

در حال حاضر هم اجرای سه برنامه نخست با توجه به گزارش های رسیده به کمیته ستاد تحول معاونت درمان به لطف خدا و تلاش همکاران نتیجه فعالیت مراکز درمانی در تکریم مراجعین رضایت بخش بوده است.

4-    اجرای این طرح تاثیری بر ارتقای سطح خدمت رسانی به مراجعین مرکز درمانی خواهد داشت؟

مسلما که اینچنین خواهد بود؛ زیرا همانطور که می بینید بزرگترین هدیه این طرح به مردم قبل از هر چیزی آرامش بوده است؛ آرامشی که قطع یقین به پرسنل کادر درمانی مراکز درمانی نیز منعکس خواهد شد و همین امر موجب خواهد شد که در محیط درمانی یک امنیت فکری توام با آرامش برقرار گیرد که چه اتفاق و ارتقایی بالاتر از ایجاد محیطی سرشار از آرامش به لطف خداوند.

5-    توصیه شما به کارکنان مراکز درمانی و بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه چیست؟

همه ما که در حوزه درمان توفیق خدمت رسانی به هموطنان عزیزمان را یافته ایم باید به خود افتخار کنیم که در خدمت مردمانی اینچنین صبور هستیم. همه ما میدانیم که در زمانی هستیم که دشمنان اسلام و مسلمین با همه طرفندهای خود چه از نظر اقتصادی، فرهنگی و ... در حال ضربه زدن به ما هستند. و در سالی که مقام معظم رهبری آن را سال « اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی»  نام نهاده است و سیاست های کلی نظام سلامت توسط مقام معظم رهبری ابلاغ گردیده است همه باید تلاش کنیم که یک کشور اسلامی نمونه در جهان باشیم.

بنده از کلیه همکارانم درخواست دارم که با رویی خوش و لبی خندان بیماران را پذیرش و بدرقه نمایند؛ چون همانطور که گفتم زیبنده یک محیط آرام چیزی جز یک لبخند نیست.

6-    در آخر اگر حرفی هست بفرمایید؟

به نظر اینجانب طرح تحول سلامت بعنوان انقلابی بزرگ در حوزه  سلامت و خدمت رسانی به مردم در دولت تدبیر و امید، مصداق عینی در اجرای فرمایشات مقام معظم رهبری در شروع سال جدید و نیز ابلاغ سیاست های کلی نظام سلامت توسط معظم له دانست. امیدوارم به لطف خداوند متعال بتوانیم بیش از پیش در تحقق بیانات رهبر عزیزمان و برنامه سلامت محور دولت تدبیر و امید و  همچنین در خدمتگزاری به هموطنان گرامی سربلند باشیم.