• تاریخ انتشار : 1399/01/24 - 15:49
روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

کادر پرستاری این نکات را در مراقبت از بیماران مبتلا به کرونا جدی بگیرند

ارتباط مستقیم کادر پرستاری با بیماران و ماهیت مراقبت از بیماران مبتلا به کرونا و متعاقب آن خستگی و کاهش توان جسمی، سلامت این قشر زحمتکش و موثر در چرخه درمان را به خطر می اندازد؛ از این رو روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه در گفتگو با فروغ مولا مدیر پرستاری دانشگاه درخصوص نکات قابل توجه پرستاران در مراقبت از بیماران و همزمان حفظ ایمنی و سلامت خود گفتگو کرد.

کادر پرستاری این نکات را در مراقبت از بیماران مبتلا به کرونا جدی بگیرند

نزدیک به دو ماه است که فعالان حوزه بهداشت و درمان کشور درگیر مراقبت و درمان بیماری کووید 19 در کشور هستند؛ بیماری که با شیوع در سطح گسترده علاوه بر مشکلات فراوان، متاسفانه خانواده هایی را داغدار کرده است. کادر پرستاری در مراکز درمانی بعنوان گروهی از مهمترین جلوداران عرصه سلامت در فرایند مراقبت و درمان بیماران می باشند، که صبر و ایستادگی ایشان در مراقبت از بیماران ستودنی است.

آگاهی کادر پرستارای درخصوص حفظ ایمنی خود بهتر شده است

مدیر پرستاری دانشگاه در ابتدا از زحمات کادر بهداشتی و درمانی بویژه همکاران کادر پرستاری در کلیه مراکز درمانی تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که با تلاش شبانه روزی و با قبول همه سختی ها وظایف خود را به درستی انجام می دهند، تشکر و قدردانی کرد.

وی با اشاره به ابتلا برخی از کادر پرستاری به بیماری کووید 19، اظهار داشت: با افزایش تجربه، رعایت اصول خود مراقبتی و استفاده مناسب تر از تجهیزات حفاظت فردی، تعداد مبتلایان کادر پرستاری نسبت به اسفندماه کمتر شده است.

کادر پرستاری باید اصول خود مراقبتی را به دقت رعایت کنند

مدیر پرستاری دانشگاه با تاکید بر اینکه کادر پرستاری باید اصول خود مراقبتی را به دقت رعایت کنند اظهار داشت: کادر پرستاری، خط اول مراقبت در بخش های بستری و سرپایی بیماری کرونا هستند. برای همین توجه به اصول خود مراقبتی و مهمتر از آن آموزش و یادآوری این اصول به افراد درگیر و حاضر در مراکز درمانی یک ضرورت است که نباید فراموش شود. اما نکاتی که توجه به آن در هنگام شیوع بیماری های واگیر از جمله کووید 19 لازم و ضروری است شامل موارد زیر است:

اول: رعایت بهداشت دست در پنج موقعیت تعیین شده توسط سازمان بهداشت جهانی از مهمترین راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری های واگیر همچون کووید 19 است، اما انجام رفتارهایی که باعث اگزما و آسیب به پوست دست می شود، از قبیل شستشوی دست با آب داغ و یا استفاده بیش از حد از محلول های شوینده و الکلی، باعث احتمال بیشتر جذب آلودگی می شود.

دوم: حتی الامکان از وسایل حفاظت فردی مخصوصا ماسک با سایز مناسب استفاده کنید. عینک طبی را بر روی صورت کاملا فیکس کنید.

سوم: فاصله مطمئن ( فاصله دو متر ) را از همکاران، بیماران و مراجعین رعایت کنند.

چهارم: وسایل حفاظت فردی بایستی قبل از ورود به بخش پوشیده شوند. در نظر گرفتن دو فضای جداگانه تمیز و کثیف برای پوشیدن و خارج کردن این لباس ها و یا در صورت عدم امکان، تقسیم اتاق رختکن به دو ناحیه کاملا مجزا و عدم تداخل بین این دو محیط مورد مهمی است که باید رعایت شود.

پنجم: تا جایی که ممکن است از خارج کردن و پوشیدن مجدد وسایل حفاظت فردی اجتناب شود. خصوصا در زمان استراحت و صرف غذا.

ششم: هنگام خارج کردن وسایل حفاظت فردی، با حفظ آرامش و تمرکز و عدم شتابزدگی، امکان آلودگی بدن و لباس زیر به ویروس را به حداقل برسانید.

هفتم: پوشیدن بدون اندیکاسیون وسایل حفاظت فردی به ویژه دستکش، باعث ایجاد اطمینان کاذب و افزایش احتمال مواجهه با ویروس می شود. بارها دیده می شود که افراد دستکش پوشیده و بعد از لمس سطوح مختلف، با همان دست دستکش پوشیده، ماسک یا عینک خود را تنظیم می کنند.

هشتم: کادر بهداشتی درمانی بسیار بیشتر از سایر افراد بایستی مراقب باشند تا از لمس صورت خود با دست آلوده پرهیز کنند.

نهم: از خوردن و آشامیدن در محیط بخش اجتناب شود. نوشیدن آب و مایعات سالم و گرم در محیط تمیز ( با رعایت اصول مراقبت فردی ) برای پیشگیری از دهیدراتاسیون و خشکی دهان بسیار مهم است.

دهم: وجود کلیه امکانات لازم همچون محلول هندراب در هر دو رختکن تمیز و کثیف بسیار مهم است. سطلی در ناحیه کثیف قرار داده شود تا وسایل قابل استفاده مجدد مثل عینک ایمنی در آن قرار گیرد تا بعدا شستشو و ضدعفونی شوند.

وی همچنین برای برخی از همکاران مبتلا که در منازل قرنطینه و یا در بیمارستان ها بستری و تحت درمان هستند، از خداوند رحمان آرزوی شفای کامل کرد.

مدیران پرستاری نقش مهمی در حفظ سلامتی کادر پرستاری دارند

مدیر پرستاری دانشگاه با تشکر و قدردانی از زحمات شبانه روزی مدیران پرستاری و سوپروایزران مراکز خاطرنشان کرد: مدیران و سوپروایزران نقش مهمی در حفظ سلامتی کادر پرستاری دارند. به همین دلیل می بایست به چند نکته مهم توجه کنند:

اول اینکه : با تنظیم یک برنامه کاری مناسب از ایجاد خستگی و ضعف جسمانی کادر پرستاری جلوگیری کنند.

دوم اینکه : امکان فراموشی و بی توجهی برخی از پرسنل بدلیل خستگی و تکرار مراقبت ها وجود دارد، به همین دلیل باید یادآوری اصول خود مراقبتی بصورت مکرر انجام شود.

سوم اینکه: دستورالعمل های ابلاغی از سوی وزارت بهداشت و معاونت درمان براساس یافته های جهانی، تجربه و اطلاعات پزشکان متخصص داخلی و خارجی می باشد؛ مدیران بایستی با مطالعه این دستورالعمل ها، آموزش های لازم را به کادر پرستاری ارائه دهند.

چهارم اینکه: نکات ایمنی را علاوه بر همکاران کادر پرستاری به همکاران اداری، بیماران و کلیه مراجعین به بیمارستان یادآوری کنند؛ زیرا نباید فراموش کنیم مهمترین راه برای پیشگیری از ابتلا به بیماری، آموزش و یادآوری مکرر موارد احتیاطی است.

پنجم: تغذیه مناسب، ورزش، حفظ روحیه، استراحت کافی و استفاده از سرگرمی های سالم در اوقات بیکاری جهت بهبود سلامتی و ایمنی بدن کارکنان پرستاری بسیار مهم است؛ یادآوری و انتقال تجربیات دیگر همکاران در این مهم می تواند نقش مهمی داشته باشد.

ششم: ضدعفونی سطوح بیمارستانی بویژه سطوحی که بیشتر توسط افراد لمس می شود، بصورت برنامه ریزی شده و مکرر انجام شود.

مدیر پرستاری دانشگاه در خاتمه، با یاد از خانم اشرف ململی از نیروهای خدماتی بیمارستان شهید مدرس و آقای علی روستایی گورابی نیروی خدماتی بیمارستان اختر که در زمان خدمت رسانی به بیماران، مبتلا و به مقام شامخ شهادت رسیدند؛ به همکاران و خانواده محترم این شهدا تسلیت گفته و از خداوند منان برای ایشان طلب مغفرت کرد.