• تاریخ انتشار : 1403/01/14 - 15:18
بسیج امکانات با اجرای طرح سلامت نوروزی :

مراجعه بیش از 167 هزار نفر به اورژانس مراکز درمانی

با اجرای طرح سلامت نوروزی از 24 اسفندماه 1402 تا پایان سیزدهمین روز در تعطیلات نوروزی، 167 هزار و 143 نفر به اورژانس مراکز درمانی تابعه دانشگاه مراجعه داشته اند

بسیج امکانات با اجرای طرح سلامت نوروزی / مراجعه بیش از 167 هزار نفر به اورژانس مراکز درمانی

با اجرای طرح سلامت نوروزی از ۲۴ اسفندماه ۱۴۰۲ تا پایان سیزدهمین روز در تعطیلات نوروزی، ۱۶۷ هزار و ۱۴۳ نفر به اورژانس مراکز درمانی تابعه دانشگاه مراجعه داشته اند.

به گزارش معاونت درمان روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر امیر هاشمی  رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌ ‌ های پزشکی دانشگاه و دبیر ستاد طرح سلامت نوروزی دانشگاه  با اشاره به آماده باش کلیه مراکز درمانی دانشگاهی و غیردانشگاهی، اظهار داشت: در سال جاری با افتتاح کلان بیمارستان غدیر شهر تهران و الغدیر شهرستان بومهن و افزایش تخت در برخی بیمارستان‌های دولتی و خصوصی، بهبود و توسعه خدمات تخصصی سلامت محور با جدیت هر چه بیشتر انجام شد.

دکتر هاشمی اظهار داشت: براساس اطلاعات ثبت شده، با گذشت ۱۸ روز از اجرای این طرح، ۱۲۴ هزار و ۴۳۷ نفر از مراجعان به اورژانس مراکز درمانی تابعه دانشگاه بصورت سرپایی درمان و ۴۶ هزار و ۷۰۶ نفر نیز منجر به بستری در بخش‌ ‌ ها شدند.

وی با اشاره به بستری ۲۵۶۷ بیمار در بخش‌های ویژه در سال گذشته و افزایش قابل توجه این خدمت در سال جاری، افزود: در سال جاری از بیمارانی که توسط بخش اورژانس بستری شده اند، تعداد ۳۸۲۶ مورد بستری در بخش‌ های ویژه و سایر بیماران در سایر بخش‌ ها بستری و تحت درمان در بیمارستان‌های دانشگاهی و غیردانشگاهی قرار گرفتند.

رئیس مرکز مدیریت حوادث با اشاره به فعالیت درمانگاه‌ ‌ ها و کلینیک‌ ‌ های ویژه با حضور متخصصان در روزهای غیر تعطیل، یادآور شد: از زمان اجرای طرح سلامت نوروزی تاکنون تعداد ۲۳۶۵ مورد عمل جراحی اورژانسی و ۶۹۵۱ مورد عمل جراحی الکتیو در مراکز درمانی دانشگاهی و غیردانشگاهی انجام شده است. که با توجه به تعداد ۲۴۹۵ مور عمل جراحی اورژانسی و  ۵۳۷۵ مورد عمل جراحی الکتیو در سال گذشته شاهد افزایش موارد جراحی و ارائه خدمات تخصصی‌تر به مراجعین عزیز بوده ایم.

وی با اشاره به دو طرح۲۴۷ (مدیریت درمان سکته حاد قلبی) و ۷۲۴ (مدیریت درمان سکته حاد مغزی) گفت: در این مدت ۲۶ مورد سکته حاد قلبی و ۹۹ مورد سکته حاد مغزی در قالب این طرح ها، توسط متخصصان در مراکز درمانی دانشگاهی و غیردانشگاهی از خطر ناتوانی و مرگ نجات یافتند.

دکتر هاشمی با اشاره به آماده باش کلیه مراکز درمانی دانشگاهی و غیردانشگاهی و آمادگی کامل در ارائه خدمات درمانی به مراجعین، برنامه ریزی لازم برای بازدیدهای نظارتی توسط معاونت‌ های درمان، غذا و دارو و امور بهداشتی انجام شد. که رئیس دانشگاه و اعضاء هیات رئیسه نیز در این مدت ۲۵   مورد بازدید نظارتی سرزده از بیمارستان‌ ها و شبکه‌ های بهداشت و درمان شهرستان‌ های تابعه داشته اند.

دبیر ستاد سلامت نوروزی دانشگاه، درباره اقدامات نظارتی حوزه معاونت درمان گفت: با آغاز طرح سلامت نوروزی در قالب یک برنامه مشخص، مدیران و کارشناسان حوزه معاونت درمان، ۲۶۸ مورد بازدید نظارتی از مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه انجام دادند.

دکتر هاشمی با اشاره به تامین داروهای مورد نیاز مراکز درمانی و داروخانه ها، خاطر نشان کرد: کارشناسان و مدیران حوزه معاونت غذا و دارو با نظارت بر ۴۱۵ داروخانه سطح شهر و ۵۸ داروخانه بیمارستانی، روند خدمت رسانی به همشهریان را بررسی کردند.

دبیر ستاد طرح سلامت نوروزی با اشاره به ۸۵۹ مورد بازدید نظارتی توسط کارشناسان و مدیران حوزه غذا و دارو، اظهار داشت: بازرسی از کارخانه‌ ها وکارگاه‌ های ارایشی و بهداشتی و غذایی، مغازه ها، رستوران‌ ها و مشاغل خانگی، نظارت بر توزیع انواع شیرخشک در انبارها و توزیع آن در سطح شهر و انجام آزمایش‌های تخصصی و رسیدگی به شکایات مردمی، از عناوین بازدیدهای نظارتی معاونت غذا و دارو به شمار می‌ رود.

وی درباره اقدامات حوزه امور بهداشتی، اظهار داشت: مدیران و کارشناسان ستادی، شبکه‌ های بهداشت تحت پوشش دانشگاه در این ایام از ۴۳۱۹ اماکن عمومی و ۹۰۸۷ مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی بازدید شد، که در مجموع ۴۱ مورد از این مراکز مورد بازدید پلمپ و جهت رسیدگی به مراکز ذی صلاح معرفی شدند.

همچنین افزود: در حوزه معاونت امور بهداشتی علاوه بر رسیدگی به ۳۶۶ مورد شکایت مردمی، ۲۰۸۳۵ کیلوگرم مواد غذایی فاسد، تاریخ گذشته و فاقد مجوز کشف و توسط مامورین معدوم شدند.

وی در خاتمه ضمن قددرانی از همدلی و همراهی هیات رئیسه دانشگاه و همکاران ستادی حوزه معاونت‌ های درمان، غذا و دارو و امور بهداشتی در ارائه خدمات پشتیبانی و نظارتی در این ایام، از تلاش‌ ها و زحمات شبانه روزی کادر بهداشتی و درمانی در ارائه خدمات مطلوب به همشهریان و هموطنان قددرانی کرد.

• گروه خبری : عمومی در حوزه درمان