×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1402/09/29 - 10:51
  • بازدید : 161
  • تعداد بازدیدکننده : 157
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
از زبان عضو هیات علمی دانشگاه :

کاهش اثرات آلودگی هوا با تدابیر طب سنتی ایرانی

عضو هیئت‌علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه با اشاره به برخی از تدابیر "طب سنتی" برای کاهش و خنثی شدن اثرات منفی و ضایعات آلودگی هوا، گفت: رعایت برخی تدابیر و دستورالعمل‌‌ها می‌تواند از میزان اثرات منفی آلودگی هوا بکاهد

کاهش اثرات آلودگی هوا با تدابیر طب سنتی ایرانی

عضو هیئت‌ علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه با اشاره به برخی از تدابیر «طب سنتی» برای کاهش و خنثی شدن اثرات منفی و ضایعات آلودگی هوا، گفت: رعایت برخی تدابیر و دستورالعمل‌ ‌ ها می‌ تواند از میزان اثرات منفی آلودگی هوا بکاهد.

 

  معاونت درمان به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،   دکتر مژگان تن ساز بابیان این‌ که تهران و برخی از شهرهای کشور این روزها در بدترین شرایط آلودگی هوا قرار دارند، اظهار کرد: زمانی که هوا آلوده می‌ شوداز مصرف غذاهای غلیظ و دیرهضمی مانند فست‌ فودها، سرخ‌ کردنی‌ ها، حلیم، کله‌ پاچه، گوشت گاو و گوساله، ماکارونی، پیتزا، الویه، مواد غذایی کنسروی و صنعتی پرهیز کنید.

 

عضو هیئت‌ علمی دانشکده طب سنتی بابیان این‌ که در شرایط هوای ناسالم، با هر تنفس مواد آلوده وارد بدن می‌ شود، ضرورت اهمیت   مواد خوردنی و آشامیدنی سالم را مورد تأکید قرارداد.

 

بوهای خوش، اعضای رئیسه بدن را تقویت می‌ کند

 

این متخصص طب سنتی بوییدن مواد خوشبو را یکی از راهکارهای کاهش عوارض آلودگی هوا دانست و بویدن گل‌ های خوشبو را در روزهای آلوده توصیه کرد.

 

وی افزود: در این روزهای آلوده استفاده و انتشار بوهای خوشی چون لیمو، پرتقال، سیب، به، زعفران، بهارنارنج، خیار، گل مریم و نرگس کمک زیادی به کاهش اثرات مخرب آلاینده می‌کند.

 

عضو هیئت‌ علمی دانشگاه گفت: بوهای خوش، اعضای رئیسه که شامل قلب، مغز و کبد می‌ شوند را تقویت می‌ کند، شادی‌ بخش بوده و توان عمومی بدن را افزایش می‌ دهند.

 

دکتر تن ساز تأکید کرد: از سوی دیگر پرهیز از کارهای کاهنده قوا مانند خواب ناکافی و شب‌ زنده‌ داری، مواجهه با هوای بسیار سرد، مواجه درازمدت با امواج الکترومغناطیس نیز ضروری است.

 

وی با اشاره به این‌ که فعالیت‌ های بدنی و ورزش سنگین در هوای آلوده، بیشتر از این‌ که فایده داشته باشد، مضر است، خاطرنشان کرد: مهم‌ ترین وظیفه هوا اکسیژن‌ رسانی به قلب است بنابراین زمانی که با تحرک و فعالیت بدنی اکسیژن‌ رسانی به‌ درستی انجام نشود قلب ضعیف و خطرات جدی سلامت افراد را تهدید خواهد کرد.

 

دکتر تن ساز افزود: مردم برای مقابله با ضرر‌ های ناشی از آلاینده‌ های هوا میوه و سبزیجات بیشتری مصرف کرده و مصرف سیب، به و یک لیوان شیر را در برنامه روزانه خود داشته باشند.

 

در رزوهای آلوده  سیب مصرف کنید

 

وی بابیان این‌ که در میان میوه‌ ها به و سیب،   سرب را جذب می‌ کند و مانع رسیدن آسیب به سلول‌ های بدن می‌ شود، توضیح داد: استفاده از ترکیبات میوه   به و سیب به شکل مربا و یا تهیه شربتی متشکل از سیب، به، گلاب، عرق بیدمشک، زعفران و عسل می‌ تواند تا حد زیادی به بازسازی بدن و تقویت قلب کمک کند.  

 

دکتر تن ساز با اشاره به تأکید حکمای ایرانی بر توجه به آب‌ وهوای محل زندگی به‌ عنوان یکی از شش اصل ضروری حیات، به راهکارهای این مکتب غنی طبی برای کاهش عوارض آلودگی هوابر بدن اشاره کرد و ادامه داد: باید برای کاهش عوارض آلودگی از مصرف خوراکی‌ های یبوست‌ آور مانند گوشت گاو و گوساله، گوشت‌ های صنعتی مانند، سوسیس و کالباس، غذاهای خشک، عدس‌ پلو، موز سفت، خرمالوی نارس و گس، میوه‌ های ترش و سنجد پرهیز کرد.

 

دود کردن اسپند آلودگی هوای خانه را کم می‌ کند

 

این متخصص طب سنتی بابیان این‌ که مصرف روزانه   دو عدد انجیر قبل از هر وعده غذایی توصیه می‌ شود، اظهار کرد: انجیر حاوی مقادیر فراوانی فیبر است بنابراین می‌ توان برای تأمین فیبر موردنیاز بدن انجیر را در رژیم غذایی قرارداد، چون فیبر موجود در انجیرغیرمحلول است به برطرف کردن یبوست نیز کمک می‌ کند.

 

وی در ادامه با اشاره به این‌ که با دود کردن اسپند می‌ توانیم آلودگی هوا را از داخل خانه‌ ها کم کنیم، خاطرنشان کرد: دود کردن اسپند برای ضدعفونی کردن هوای داخل منازل بسیار مؤثر است.

 

عضو هیئت‌ علمی دانشگاه با ذکر این مطلب که جوشاندن و استنشاق بوی سرکه یکی از روش‌ های تصفیه هوای خانهاست، توصیه کرد: یکی از راه‌ های زدودن میکروب‌ های آلوده و گرد و غبار در داخل منزل استفاده از سرکه است.

 

دکتر تن ساز در ادامه یکی دیگر از راه‌ های پاکیزه کردن هوای خانه را، مرطوب کردن نسبی فضا در مواقعی که هوا خشک است ذکر کرد.

  • گروه خبری : عمومی در حوزه درمان
  • گروه خبری : 136525
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست