×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1403/04/19 - 09:58
  • بازدید : 165
  • تعداد بازدید : 154
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری وبینار بیماری های منتقله از طریق پشه آئدس

وبینار بیماریهای منتقله از طریق پشه آئدس از سوی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اساتید گروه عفونی بیمارستان لقمان حکیم برگزار شد.

برگزاری وبینار بیماریهای منتقله از طریق پشه آئدس

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، وبینار بیماری‌های منتقله از طریق پشه آئدس در تاریخ ۱۷ تیرماه ۱۴۰۳ از سوی معاونت درمان با همکاری اساتید گروه عفونی بیمارستان لقمان حکیم برگزار شد.

 

دکتر مینوش شعبانی، متخصص بیماری‌های عفونی بیمارستان لقمان حکیم اظهار کرد تب دنگی یک بیماری ویروسی است که از طریق پشه آئدس اجیبتی و آئدس آلبوپیکتوس منتقل می‌شود. هم اکنون حدود نیمی از مردم دنیا در معرض خطر این بیماری قرار دارند و تخمین زده می‌شود که سالانه ۱۰۰ تا ۴۰۰ میلیون مورد از تب دنگی روی دهد.

 

بسیاری از موارد عفونت دنگی بدون علامت هستند یا علائم خفیفی ایجاد می‌نمایند اما به هر حال ممکن است بیماری وارد فاز شدید شده و حتی منجر به مرگ شود.

 

 

علائم تب دنگی عبارتند از تب بالا، سردرد شدید، درد پشت چشم ها، دردهای عضلانی و مفصلی، تهوع و استفراغ و راش . در نوع شدید بیماری علائم اغلب بعد از قطع ناگهانی تب بروز می‌کنند از جمله: درد شدید شکم، تنفس تند، خونریزی بینی و لثه، خستگی، بیقراری، وجود خون در محتویات استفراغ و مدفوع، احساس تشنگی شدید، رنگ پریدگی و احساس ضعف.

 

دکتر شعبانی، استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: درمان خاصی برای بیماری تب دنگی وجود ندارد و عموما برای کنترل درد از پاراستامول استفاده می‌شود. از ضد التهاب های غیر استروئیدی مثل آسپرین و ایبوپروفن، به دلیل افزایش احتمال خونریزی استفاده نمی‌شود.

 

در ادامه دکتر مرجان همتیان، متخصص بیماری‌های عفونی در زمینه چیکونگونیا و زیکا مطالبی ارائه نمود.

وی اشاره کرد که Chikungunya نیز یک بیماری است که توسط پشه به انسان منتقل می‌شود. دنگی و زیکا علائمی مشابه چیکونگونیا دارند و ممکن است به آسانی منجر به تشخیص اشتباه شوند.

 

Chikungunya باعث تب و درد شدید مفصلی می‌شود که اغلب ناتوان کننده است و مدت زمان آن متفاوت است. علائم دیگر شامل تورم مفاصل، درد عضلانی، سردرد، حالت تهوع، خستگی و بثورات پوستی است.

در حال حاضر هیچ واکسن تایید شده یا درمان خاصی برای عفونت‌های ویروس چیکونگونیا وجود ندارد. علائم شدید و مرگ و میر ناشی از چیکونگونیا نادر است و معمولاً به سایر مشکلات سلامتی مرتبط است.

 

در ادامه دکتر همتیان اشاره کرد که بیماری زیکا عمدتاً توسط پشه‌ های Aedes که بیشتر در طول روز نیش می‌ زنند، منتقل می‌ شود. عفونت ویروس زیکا در دوران بارداری می‌تواند باعث تولد نوزادان با میکروسفالی و سایر ناهنجاری‌های مادرزادی و همچنین زایمان زودرس و سقط جنین شود.

 

علاقه مندان جهت مشاهده ی فایل های ارائه شده در وبینار ، از این قسمت دانلود نمایید:   فایل 1 / فایل 2 / فایل 3

  • گروه خبری : عمومی در حوزه درمان
  • کد خبر : 144306
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست