روابط عمومی معاونت درمان:
بایدها و نبایدهای تغذیه یی کارمندان در ماه مبارک رمضان
کارمندان روزه دار باید توجه ویژه ای به غذای مصرفی خود داشته باشند. ماه پر خیر و برکت رمضان از راه رسیده است. چند سالی است که این ماه با فصل گرما همراه است. در نتیجه روزه داران به خصوص کارمندان که نیاز به انرژی بیشتری دارند
روابط عمومی معاونت درمان: کارمندان روزه دار باید توجه ویژه ای به غذای مصرفی خود داشته باشند. ماه پر خیر و برکت رمضان از راه رسیده است. چند سالی است که این ماه با فصل گرما همراه است. در نتیجه روزه داران به خصوص کارمندان که نیاز به انرژی بیشتری دارند، باید سطح انرژی خود را حفظ کنند و از وسوسه های غذایی نا سالم (غذاهای شیرین و چرب مثل زولبیا و بامیه، غذاهای ساندویچی و سس مایونز) اجتناب کنند.
در ماه رمضان رژیم غذایی ما و همین طور وعده ها به طور کامل تغییر می کند. کارمندان روزه دار در ماه رمضان ضمن توجه به مصرف غذاهایی با شاخص قندیپایین، هر دو وعده ی غذایی سحر و وعده غذایی افطار باید حاوی اقلام از همه گروه های غذایی، مانند :سبزیجات ،غلات ، گوشت ،محصولات لبنی و میوه باشد.
وعده ی غذایی سحری باید سالم باشد و بتواند انرژی کافی برای زمان روزه تامین کند.ا
غذاهایی که کارمندان بهتر است در وعده ی سحری مصرف کنند :
- غذاهایی با پروتئین بالا
تخم مرغ دارای پروتئین بالا و غذایی مغذی است. این غذا نه تنها به تامین پروتئین مورد نیاز بدن کمک می کند بلکه میتواند به طریق متفاوت پخته شده و با مواد غذایی متفاوت ترکیب شود.
- غذاهای غنی از فیبر
غذاهای غنی از فیبر مانند میوه ها و سبزیجات هضم غذا را تسریع می کنند و همچنین موجب کاهش کلسترول و کنترل قند خون می گردد و باعث می شود در طول روزه داری بدن با کم آبی مواجه نشود.
- غذاهای غنی از کلسیم و ویتامین برای کارمندان روزه دار
محصولات لبنی یک منبع عالی تغذیه برای کارمندان روزه دارهستند.با انتخاب یک معجون مانند شیر و وانیل و عسل بدن کارمندان روزه داردر طول روز کاملا هیدراته باقی می ماند.
- جهت احساس تشنگی کمتر، می توان در پایان سحری لیموترش، خاکشیر یا تخم شربتی استفاده کرد.
غذاهایی که در وعده ی سحری کارمندان روزه دار بهتر است مصرف نشوند:
- کربوهیدرات ساده یا تصفیه شده
مواد غذایی که تنها 3 الی 4 ساعت انرژی را برای کارمندان روزه دار فراهم می کند و مواد مغذی ضروری کمی دارند مانند : قند ، آرد سفید ،شیرینی ، دونات
- مواد غذایی شور
عدم تعادل در سطوح سدیم بدن باعث می شود در طول روز احساس تشنگی پیدا کنید بنابراین سعی کنید از مواد غذایی مانند آجیل ،ترشی، چیپس و غذاهای حاوی سس سویا اجتناب کنید.
- نوشیدنی های کافئین دار
قهوه و چای دارای کافئین است که منجر به بی خوابی ودفع ادرار می شوند. علاوه بر این مواد غذایی کافئین دار حس تشنگی را در حین کار به همراه دارد.
در حالی که سحری بسیار اهمیت بالایی برای کارمندان روزه دار دارد ، عادات خوردن در طول افطار را نمیتوان نادیده گرفت.بنابراین در طول ماه رمضان از رژیم غذایی متعادل که باعث اطمینان از تامین نیاز های ضروری غذایی بدن شود در وعده ی افطار استفاده کنید.
غذاهایی که در طول افطار بهتر است خورده شوند
- میوه های غنی از پتاسیم
خرما یک منبع مغذی و عالی برای افطار کردن است .
- مایعات مناسب در وعده ی افطار کارمندان روزه دار
برای جلوگیری از کمبود آب بدن ،مصرف 8-10 لیوان مایعات شامل آب و آب میوه طبیعی، بین افطار و زمان خواب توصیه میشود.
- آجیل خام
بادام حاوی چربی های خوب است که ضروری هستند به ویژه هنگامی که بدن پس از ساعت های طولانی بدون غذا میل به چربی داشته باشد.این یک غذای عالی برای افطار است که به کارمندان روزه دار کمک می کند تا احساس سیری کنند بدون اینکه در مصرف غذا زیاده روی نمایند.
- سبزیجات با خواص آب رسانی
خیار، کاهو و سایر سبزیجات دارای فیبر بالا، دارای خواص آبرسانی می باشند. این مواد غذایی نه تنها به بدن کمک می کند خنک بمانند، بلکه انتخاب خوبی برای حفظ سلامت پوست و جلوگیری از یبوست در ماه رمضان برای کارمندان روزه داراست.
روزه گرفتن در طول ماه رمضان می تواند سلامت کارمندان را بهبود بخشد. امید است همکاران محترم با رعایت رژیم غذایی سالم ضمن توجه به بعد معنوی روزه داری به سلامت خود نیز توجه کنند.
با تشکر از همکاران گرامی، خانم ها دکتر ملیح و اورعی