• تاریخ انتشار : 1400/10/15 - 12:12
مدیر امور آزمایشگاه های معاونت درمان دانشگاه :

برخورد قانونی با آزمایشگاه های فاقد مجوز / انجام بیش از 2 میلیون تست تشخیص کرونا

برخورد قانونی با ازمایشگاه های فاقد مجوز / انجام بیش از 2 میلیون تست تشخیص کرونا

مدیر امور آزمایشگاه های معاونت درمان دانشگاه تعداد تست های انجام شده تشخیص کرونا ( PCR ) در مراکز تشخیصی آزمایشگاهی را از ابتدای اپیدمی کرونا بیش از دو میلیون تست اعلام کرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر سید محمدرضا یثربی مدیر امور آزمایشگاه های دانشگاه، اظهار داشت: در محدوده تحت پوشش دانشگاه در حدود 430 آزمایشگاه به صورت خصوصی، درمانگاهی، مراکز جراحی محدود و بیمارستانی وجود دارند که از این تعداد تاکنون حدود 60 آزمایشگاه مجوز انجام تست تشخیص مولکولی را دریافت نموده و مشغول به خدمت رسانی هستند.

دکتر یثربی با اشاره به برخورد قانونی با برخی آزمایشگاه های فاقد مجوز، خاطرنشان کرد: آزمایشگاه های مجوزدار هر 6 ماه  یکبار موظف به انجام مهارت آزمایی توسط  انستیتو پاستور به منظور کنترل کیفیت انجام آزمایش می باشند. و آزمایشگاه های مورد تایید موظف به ثبت نتایج کلیه تست های انجام شده در سامانه clis هستند.

وی درخصوص برخورد با آزمایشگاه هایی که بدون مجوز اقدام به تبلیغات و پذیرش تست با تعرفه های بالاتر از تعرفه مصوب می نمایند، اظهار داشت: کارشناسان  این مدیریت ضمن بررسی و بازدید از آزمایشگاه ها  چندین مورد را به دادسرای جرائم پزشکی و سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان نظام پزشکی استان تهران معرفی و ارجاع داده اند.

وی افزود: تاکنون برای 2 مورد از آزمایشگاه های متخلف، احکام از سازمان تعزیرات صادر شده و آزمایشگاه محکوم به پرداخت جریمه شده است.

دکتر یثربی خاطرنشان کرد: باتوجه به نامه های معاون درمان وزارت بهداشت و آزمایشگاه مرجع سلامت به دلیل رعایت سلامت جامعه، نمونه گیری، پذیرش و ارجاع تست تشخیص مولکولی در آزمایشگاه هایی که مجوز انجام تست ندارند، ممنوع است.

وی در خاتمه یادآور شد: در پایان هر هفته فهرست آزمایشگاه های مورد تایید  انجام تست در سایت وزارت بهداشت قسمت معاونت بهداشت  به آدرس https://health.behdasht.gov.ir/newsarchive به همراه آدرس و شماره تلفن  منتشر می گردد.

شایان ذکر است مدیریت امور آزمایشگاه ها آماده دریافت و بررسی شکایات از طریق سامانه 190 و نیز شماره تلفن 66701746 و ایمیل labtrear@sbmu.ac.ir  می باشد.