×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1394/06/23 - 09:59
  • بازدید : 1602
  • تعداد بازدید : 20
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
روابط عمومی معاونت درمان:

سالروز شهادت امام محمدتقی جواد الائمه علیه السلام بر عموم مسلمانان و دوستداران آن حضرت تسلیت باد

روابط عمومی معاونت درمان: شهادت نهمین پیشوای مسلمانان امام محمدتقی جواد الائمه علیه السلام بر تمامی مسلمانان و دوستداران آن حضرت تسلیت باد.

سالروز شهادت امام محمدتقی جواد الائمه علیه السلام بر عموم مسلمانان و دوستداران آن حضرت تسلیت باد

روابط عمومی معاونت درمان: شهادت نهمین  پیشوای مسلمانان امام محمدتقی جواد الائمه علیه السلام بر تمامی مسلمانان و دوستداران آن حضرت تسلیت باد.

 

امام محمد بن علي علیه‌السلام، معروف به "تقي" و "جوادالائمه" و ابا‌جعفر ثاني در دهم رجب سال 195 قمري در مدينه منوره ديده به جهان گشود. پدرش امام رضا علیه‌السلام، امام هشتم شيعيان و مادرش خيزران سبيكه از بانوان پاكيزه سرشت و پارساي عصر خود و از خاندان ماريه قبطيه همسر رسول خدا صلی الله علیه و آله بود.

 

امام محمدتقي علیه‌السلام، پس از شهادت پدر گراميشان امام رضا علیه‌السلام در سال 203 قمري در طوس خراسان بدست مأمون عباسی، امامت شيعيان را بر عهده گرفت. با اين كه وي در آن أيام خردسال بود و بيش از هشت سال از عمر شريفش نگذشته بود، سكان كشتي امت را بر عهده گرفت و آن را به نيكي، امامت و هدايت کرد.

 

دوران امامت امام رضا(ع) فرصتی مناسب جهت تبیین ویژه جایگاه امامت در امت مسلمان بود که اهتمام امام رضا(ع) به این امر موجب رشد معارف امت اسلام در این زمینه شد که یکی از آثار و نتایج آن قبول امامت امام جواد(ع) در خردسالی می‌باشد.

 

نويسنده كتاب گرانسنگ "كشف الغمه" به نقل از كمال‌الدين محمد بن طلحه از بزرگان شافعي مذهب اهل سنت درباه امام جواد علیه‌السلام گفت: او  گرچه كم سن و سال بود، وليكن داراي شخصيت والا و بلندآوازه بود.

 

امام محمدتقي علیه‌السلام، بنا به درخواست مأمون عباسي در محرم سال 215 قمري وارد بغداد شد و مأمون از نزديك با دانش، معرفت و شخصيت بي‌همتاي وي آشنا شد و بنا به قولي كه به پدرش امام رضا علیه‌السلام در خراسان داده بود، دختر خود "ام‌الفضل" را به عقد ازدواج امام محمدتقي علیه‌السلام درآورد و منزلت وي را در نزد تمامي نزديكان و اقرباي خويش، اعم از عباسیان و علويان گرامي شمرد و براي وي احترام ويژه‌اي قائل بود.

 

هنگامي كه مأمون در برابر خرده‌گيري‌هاي عباسيان كينه‌توز، نسبت به ازدواج امام محمدتقي علیه‌السلام با دختر خويش روبرو شد، در پاسخشان با زیرکی تمام به جنبه سیاسی آن اشاره کرد و به یکی از محاسن شاخص ایشان اشاره کرد و گفت: علت ازدواج بدین جهت بود که وي با كمي سن و سالش، سرآمد تمامي صاحبان فضل در دانش و دانايي است. او نابغه و شگفتي دوران است.

 

به هر روي، امام محمدتقي علیه‌السلام پس از ازدواج با ام‌الفضل، مدتي در بغداد زندگي كرد ولي چون آن حضرت، تمايلي به معاشرت و همنشيني با عباسيان غاصب را نداشت و روحيات او با تجملات و زندگي اشرافي سازگار نبود به بهانه زيارت خانه خدا از بغداد حركت كرد و عازم مكه شد و پس از زيارت خانه خدا به مدينه منوره رفت و در همان جا، مجدداً ساكن شدند.

 

اما بار ديگر، امام محمدتقي علیه‌السلام در عصر معتصم عباسي هشتمين خليفه عباسيان به بغداد دعوت شد و بااكراه و اجبار خويش و اصرار همسرش ام‌الفضل، عازم عراق گرديد و در محرم سال 220 قمري وارد بغداد شد و مورد استقبال معتصم و ساير درباريان و عباسيان قرار گرفت. وليكن، معتصم و ساير بزرگان عباسي كه با ازدواج آن حضرت با دختر مأمون از قبل ناراحت بودند و وجود وي را در جمع خويش نمي‌توانستند تحمل كنند، نقشه قتل وي را پي‌ريزي كردند.

 

آنان، به واسطه جعفر بن مأمون، خواهرش ام‌الفضل را به قتل همسرش امام محمدتقي علیه‌السلام تحريك و تشويق کردند و آن نادان و بي‌خرد، فريب اغوائات و وسوسه‌هاي شيطاني آن‌ها را خورد و آن حضرت را در آخرين روزهاي ذی القعده سال 220 قمري مسموم نمود و بر اثر شدت زهر، آن حضرت در 25 سالگي در آخرين روز ذي القعده همان سال، غريبانه و مظلومانه در بغداد به شهادت رسيد.

 

بدن مطهر امام جواد علیه‌السلام در مقابر قريش بغداد، در كنار قبر مطهر جدش امام موسي‌كاظم علیه‌السلام كه هم اكنون معروف به كاظمين است، به خاك سپرده شد.

 

منبع: نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی

  • گروه خبری : داخلی معاونت درمان ,عمومی در حوزه درمان ,بیمارستان های دانشگاهی,بیمارستان های غیردانشگاهی
  • کد خبر : 23465
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست