×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1400/12/14 - 10:28
  • بازدید : 117
  • تعداد بازدید : 117
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
رئیس دانشگاه در نشست تقدیر از مددکاران نمونه کشوری و دانشگاهی:

حضور مددکاران اجتماعی باید از عرصه درمان فراتر رود

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به نقش مهم مددکاران اجتماعی به دنبال تعریف مفهوم سلامت اجتماعی، بر ضرورت ارائه خدمات اداره مددکاری اجتماعی در تمامی حوزه های سلامت محور تاکید کرد

حضور مددکاران اجتماعی باید از عرصه درمان فراتر رود

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به نقش مهم مددکاران اجتماعی به دنبال تعریف مفهوم سلامت اجتماعی، بر ضرورت ارائه خدمات اداره مددکاری اجتماعی در تمامی حوزه های سلامت محور تاکید کرد.

 

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی در مراسم تقدیر از مددکاران اجتماعی مراکز درمانی تحت پوشش، ضمن تبریک موفقیت مددکاران اجتماعی دانشگاه در کسب 5 رتبه برتر کشوری بر اساس ارزیابی های معاونت درمان وزارت بهداشت، اظهار کرد: مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی طی سال های اخیر عملکرد قابل دفاعی داشته است.

 

وی ادامه داد: مددکاران اجتماعی نماد شورانگیزی، نوآوری و خلاقیت و اوج تعهد به رعایت حقوق مردم و رفع مشکلات مددجویان هستند. از سوی دیگر مددکار اجتماعی در مراکز درمانی باید امین اسرار مددجویان و حافظ کرامت مراجعین نیز باشد.

 

دکتر زالی ضمن تاکید بر لزوم گسترش بستر آکادمیک حوزه مددکاری اجتماعی، عنوان کرد: به دنبال شکل گیری نظام ارائه خدمات درمانی، رشته مددکاری نیز با بن مایه ای اکادمیک و دانشگاهی تعریف شد و بر همین اساس برای ارتقای این حوزه خدماتی، باید به جنبه های آکادمیک آن توجه بیشتری کرد.

 

رییس دانشگاه از آمادگی دانشگاه به منظور ایجاد رشته مددکاری اجتماعی، به عنوان دومین دانشگاه علوم پزشکی پیشرو در این زمینه خبر داد و افزود: اقدامات لازم با همکاری وزارت بهداشت و پس از بررسی کوریکولوم های مربوطه و طرح آن در شورای آموزشی دانشگاه صورت خواهد گرفت.

 

وی در ادامه افزود: در بسیاری از حوزه ها برخورداری از دانش و مهارت حرفه ای برای ارائه خدمات مطلوب کفایت می کند، اما در خصوص رشته های سلامت محور، مهارت های فردی و ارتباطی در کنار دانش و مهارت حرفه ای مورد نیاز است.

 

دکتر زالی، تعریف پارایم جدیدی تحت عنوان سلامت اجتماعی را در سال های اخیر از عواملی دانست که نقش مددکاری اجتماعی را بیش از پیش پررنگ می کند.

 

وی همچنین بر ضرورت افزایش ارتباطات درون سازمانی و برون سازمانی، به ویژه ارتباط با دستگاه های امدادی ملی و بین المللی و برخی نهادهای حمایتی اشاره و بر اهمیت تعامل بیشتر با خیرین تاکید کرد و گفت: مددکاران اجتماعی در تمام سطوح خرد و کلان می توانند با خیرین در ارتباط باشند و در این مسیر در کنار توجه به میل و خواست خیر، باید به هدایت این منابع به سوی اولویت ها نیز توجه کنند.

 

دکتر زالی ایجاد بخش مددکار اجتماعی در داشبورد سامانه مدیریت هوشمند بیمارستانی دانشگاه را گامی مهم در راستای هویت بخشی این حوزه خدماتی دانست و گفت: حضور مددکاران اجتماعی در مراکز درمانی کافی نیست و باید از این حوزه فراتر رود. این خدمت باید در نظام شبکه بهداشت، نظام ارجاع، طب تسکینی، توانبخشی، پیگیری مددجویان و مراقبت در منزل پررنگ شود. دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آمادگی تعریف و اجرای طرح های عملیاتی، حتی به صورت آزمایشی در این زمینه را دارد.

 

وی در ادامه با اشاره به راهبرد ارشد مدیریتی وزارت بهداشت دولت سیزدهم مبنی بر دو اصل عدالت و محرومیت زدایی، تصریح کرد: این ۲مولفه ارتباط غیرمستقیم با حوزه فعالیت مددکاران اجتماعی دارد و باید جزیی از رسالت های آن ها باشد. در این راستا برای حمایت بیشتر از گروه های پرخطر، شبکه های مددکاری بین بیمارستانی نیز باید توسعه پیدا کند.

دکتر زالی توانمندسازی روانی و اجتماعی گروه های آسیب پذیر را در کنار رفع مسائل لحظه ای مددجویان، بسیار مهم اعلام کرد وافزود: در دوران کرونا، جایگاه مددکاران به منظور امدادرسانی به خانواده متوفیان پررنگ تر شد و این پاندمی بهانه ای بود برای بهنگام سازی و مدلسازی پروتکل هایی متناسب با بحران هایی همچون حوادث، بلایا و حتی اهدای عضو و پدیده سالمندی که تا حدی قابل پیش بینی هستند.

 

درخشش دانشگاه در میان دانشگاه های علوم پزشکی کشور در حوزه ارائه خدمات مددکاری اجتماعی

 

دکتر محمد حسین جوادی رییس اداره مددکاری وزارت بهداشت در این مراسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را سرآمد دانشگاه های علوم پزشکی کشور در حوزه ارائه خدمات مددکاری اجتماعی دانست و گفت: مسئول مددکاری این دانشگاه طی ۳سال اخیر به عنوان مسئول برتر کشوری مورد تقدیر قرار گرفته است.

 

وی یکی از مولفه های بیان اثربخشی خدمات مددکار اجتماعی را ساماندهی بالغ بر ۱۰هزار نفر از ۱۳گروه پرخطر دانست و افزود: خدماتی که مددکاران به اقشار آسیب پذیر ارائه می دهند، به حدی ارزشمند است که با اعداد و ارقام قابل بیان نیست.

 

دکتر جوادی از ابلاغ بخشنامه سختی کار مددکاران اجتماعی در معاونت درمان وزارت بهداشت خبر داد و عنوان کرد: دکتر عین اللهی، وزیر بهداشت در پیام تبریک به مناسبت فرارسیدن روز مددکار، بر ۲موضوع ارائه خدمت تخصصی مددکاران در نظام شبکه و توسعه رشته تحصیلی مددکاری اجتماعی در دانشگاه های علوم پزشکی تاکید کرد که این اقدامات باید در دستور کار قرار گیرد.

 

رییس اداره مددکاری وزارت بهداشت در پایان از فعالیت های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حوزه ارائه خدمات تخصصی مددکاری اجتماعی تقدیر کرد.

 

لزوم گسترش ارتباطات موثر بین اداره مددکاری اجتماعی دانشگاه و جمعیت هلال احمر

 

وحید سلیمی سرپرست سازمان داوطلبان جمعیت هلال‌احمر در این مراسم با اشاره به ارتباط موثر این سازمان با دانشگاه های علوم پزشکی کشور، تصریح کرد: هلال احمر در راستای اهداف بشردوستانه، خدمات حمایتی بسیاری در حوزه تامین هزینه دارو و درمان گروه های آسیب پذیر ارائه می دهد.

 

وی در ادامه از گسترش این روابط، به ویژه ارتباط با واحد مددکاری اجتماعی دانشگاه های علوم پزشکی ابراز امیدواری کرد و افزود: سال گذشته طرح سلامت یار به صورت آزمایشی در استان های البرز و تهران با هدف ارائه خدمت درمانی در بیمارستان ها توسط نیروهای داوطلب پس از گذراندن دوره های آموزشی مورد نیاز، کلید خورد و با همکاری وزارت بهداشت و پس از انعقاد تفاهم نامه مربوطه، فاز توسعه ای این طرح آغاز شد.

سرپرست سازمان داوطلبان جمعیت هلال‌احمر عنوان کرد: در حال حاضر این دوره ها برای بیش از هزار و ۳۰۰داوطلب در حال برگزاری بوده و ۶۵مرکز درمانی برای ارائه این خدمات تعریف شده است.

 

سلیمی در پایان ضمن تقدیر از حسن همکاری واحد مددکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از گسترش ارتباطات موثر بین این دوسازمان ابراز امیدواری کرد.

 

در این مراسم از 5 مددکار نمونه اجتماعی دانشگاه، سرپرست برتر اداره مددکاری دانشگاه، مسئول و جمعی از کارشناسان مددکاری سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر تقدیر شد.

 

گفتنی است مراسم تجلیل از مددکاران برتر کشوری و دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در روز چهارشنبه 11 اسفندماه با حضور رئیس دانشگاه، معاون درمان، رئیس اداره مددکاری وزارت بهداشت، سرپرست سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر و جمعی از مدیران و مددکاران دانشگاهی در سالن اجتماعی دفتر ریاست دانشگاه برگزار شد.

 

  • گروه خبری : داخلی معاونت درمان ,عمومی در حوزه درمان ,بیمارستان های دانشگاهی,بیمارستان های غیردانشگاهی
  • کد خبر : 114280
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست