• تاریخ انتشار : 1398/01/06 - 15:04

در هنگام وقوع سیل چه باید کرد؟

کارشناس مدیریت خطر بلایای معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد که هنگام وقوع سیلاب فقط چند دقیقه برای نجات جان خود فرصت دارید

در هنگام وقوع سیل چه باید کرد؟

معاونت درمان: کارشناس مدیریت خطر بلایای معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد که هنگام وقوع سیلاب فقط چند دقیقه برای نجات جان خود فرصت دارید.

وی با اشاره به آماده باش تیم عملیاتی معاونت بهداشت دانشگاه در پی بارش شدیدباران و سیلابی شدن رودخانه های استان تهران بمنظور پاسخ موثر و کاهش آسیب پذیری هموطنان در مواجهه با وقوع سیل به بیان توصیه هایی به هموطنان پرداخت.

وی به هموطنان توصیه کرد که در هنگام وقوع سیل موارد زیر را مد نظر قرار دهند:

• زمانی که تشخیص دادید سیلاب در حال شکل گیری است خیلی سریع عمل کرده و خود را نجات دهید. شما تنها چند دقیقه برای این کار فرصت دارید.

• برای اطلاع از وضعیت و نیز گرفتن دستورات لازم به رادیو، تلویزیون و یا اعلام خبر از طریق بلندگوهای عمومی توجه کنید، در صورتی که دستور تخلیه داده شد بلافاصله این کار را انجام دهید.

• در جریان آب راه نروید زیرا ۱۵ سانتیمتر آب در حال حرکت ممکن است باعث برهم خوردن تعادل شما شود.

•  خودروی شما محل امنی در مقابل سیل نیست. هنگامیکه آب وسیله نقلیه شما را  فراگرفته است، آن را رها کنید و به یک منطقه مرتفع بروید.

• در هنگام رانندگی مراقب شیب ها و پیچ های جاده باشید، با دنده سنگین حرکت کنید چرا که در این مواقع ترمزها به خوبی کار نمی کند.

• اگر خانه شما در محل مرتفعی قرار دارد و خطر آب گرفتگی شما را تهدید نمی کند، نیازی به خروج از منزل نیست.

• هنگام وقوع سیل آب، برق و گاز را برای جلوگیری از آب گرفتگی، برق گرفتگی و انفجار قطع کنید.

• هرگز از درختان در معرض سیل به عنوان محل امن استفاده نکنید.

توصیه های بهداشتی جهت پیشگیری از بیماری های منتقله از آب

مهندس تاجیک رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه نیز برای پیشگیری از بروز بیماریهای منتقله از آب های آلوده، در زمان وقوع سیل به هموطنان توصیه کرد:

• از آشامیدن آب از منابع غیر مطمئن خودداری  کنید.

• برای اطمینان از سالم بودن آب آشامیدنی حتما به گزارش اخبار محلی توجه کنید و یا آب آشامیدنی را قبل از مصرف بجوشانید.

• برای گندزدایی کردن آب های مشکوک می توانید از محلول کلر مادر استفاده  کنید.

• تا برگشت شرایط به حالت عادی از آب بطری شده که دارای مشخصات و شماره پروانه بهداشتی از سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت هستند، جهت آشامیدن استفاده کنید.

• اگر به سلامتی آبی که در دسترس دارید مشکوک هستید، می توانید با استفاده از روش زیر آنرا گندزدایی و مصرف کنید:  ۱۵ گرم (سه قاشق مربا خوری سرصاف) پرکلرین ۷۰% را به یک لیتر آب اضافه کرده و برای دو دقیقه به هم بزنید. محلول آماده شده کلر مادر نامیده می شود که باید سه یا چهار قطره از محلول را به وسیله یک قطره چکان به یک لیتر آب اضافه کرده و به هم بزنید و پس از نیم ساعت مصرف کنید. (پرکلرین را می توانید از خانه بهداشت و یا مرکز خدمات جامع سلامت دریافت کنید.)

• باقی مانده محلول کلر مادر باید در بطری تیره رنگ، در جای خنک و دور از دسترس اطفال نگهداری گردد. این محلول به مدت یک ماه برای ضد عفونی آب های مشکوک قابل استفاده است