×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1398/09/11 - 12:29
  • بازدید : 552
  • تعداد بازدید : 57
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
روابط عمومی معاونت درمان علوم پزشکی شهید بهشتی:

ایدز؛ بیماری خاموش در کمین ما/ « همه در یک کشتی نشسته ایم »

روز جهانی ایدز بهانه ای است برای این که بدانیم HIV از بین نرفته و هنوز کارهای زیادی باید برای مهار آن انجام شود؛ در این روز بسیاری از مردم لباس‌هایشان را به روبان قرمز مزین می‌کنند تا به خود و دیگران ضرورت حمایت از این بیماران را یادآوری کنند

ایدز؛ بیماری خاموش در کمین ما/ «همه در یک کشتی نشسته ایم»

معاونت درمان: روز جهانی ایدز بهانه ای است برای این که بدانیم HIV از بین نرفته و هنوز کارهای زیادی باید برای مهار آن انجام شود؛ در این روز بسیاری از مردم لباس‌هایشان را به روبان قرمز مزین می‌کنند تا به خود و دیگران ضرورت حمایت از این بیماران را یادآوری کنند.

 

 

معاونت درمان به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، نخستین روز آخرین ماه سال میلادی اول دسامبر مصادف با ۱۰ آذرماه، از سال ۱۹۸۸به‌عنوان روز جهانی ایدز نام‌گذاری شده است و به همین مناسبت هرساله تلاش می‌شود تا ضمن حساس سازی جامعه با اجرای برنامه‌های آموزشی آگاهی شهروندان در خصوص پیشگیری و کنترل بیماری ایدز افزایش یابد.

 

وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر ضرورت آگاهی و پیشگیری، آزمایش و درمان اچ آی وی عبارت«همه در یک کشتی نشسته ایم» را به عنوان شعار این روز در سال ۱۳۹۸ انتخاب کرده است.

 

دکتر مسعود مردانی عضو هیئت دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، معتادین تزریقی، افرادی که روابط جنسی محافظت نشده دارند، همسر افراد آلوده یا همسر معتادین تزریقی و دریافت کنندگان مکرر خون را به عنوان بیشترین افراد در معرض ابتلا به بیماری ایدز معرفی کرد و گفت: علائمی نظیرعفونت های مکرر، کاهش وزن بدون علت، اسهال به مدت طولانی همراه با کاهش وزن شدید و جوانانی که شریک های جنسی متعدد دارند از جمله نشانه های خطر ابتلا به این بیماری محسوب می شود.

 

افرادی که به دفعات خون به آنها تزریق می‌شود باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشند

 

وی بیماران تالاسمی، هموفیلی وبیماران مبتلا به بدخیمی های خونی را بیش از دیگران در معرض ابتلا به ایدز دانست و افزود: به طور کلی افرادی که به دفعات خون به آنها تزریق می‌شود باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشند.

 

دکترمردانی گفت: انجام حجامت‌های غیراستریل، خالکوبی روی بدن، سوراخ کردن گوش، اعتیاد و استفاده از سرنگ مشترک باعث بروز بیماری ایدز می‌شود و  توصیه می‌شود به افرادی که سابقه اعتیاد تزریقی، شریک جنسی متعدد، بیماری خونی دارند بیشتر توجه کنند که دچار مشکل نشوند.

 

دکتر مردانی ادامه داد: خالکوبی روی بدن، سوراخ کردن گوش و استفاده از خدمات دندانپزشکی جزء موارد شایع در بروز این بیماری محسوب نمی شوند و در دنیا این آمار رقم پایینی را به خود اختصاص می دهد.

 

وی انجام آزمایش HIVرا به تمام بانوان پیش از اقدام به  بارداری توصیه کرد و گفت: امروزه حتی درحین بارداری می توان با تجویز دارواز انتقال این بیماری به جنین جلوگیری کرد و افراد مبتلا با درمان مناسب می توانند فرزند سالمی داشته باشند.

 

نقش كليدی رسانه ها در پيشگيری از بيماری ايدز

 

وی با اشاره به نقش مهم رسانه ها، دانشگاه ها و آموزش و پرورش  در آگاهی بخشی درباره این بیماری، تصریح کرد: باید اصحاب رسانه و صدا و سیما درباره گسترش ویروس HIVبیش از پیش اطلاع رسانی كنند و این موضوع باید به مطالبه عمومی و اجتماعی تبدیل شود.

 

دکتر مردانی با بیان اینکه الگوی ابتلا به ایدز تغییر کرده است، یادآور شد: الگوی ابتلا به ایدز از استفاده از سرنگ مشترک به سمت تماس های جنسی تغییر یافته است، همچنین تقریبا تعداد موارد جدید ابتلا به ایدز در بین زنان و مردان امسال برای نخستین بار برابر شده است.

 

خدمات منحصر بفرد کلینیک های درد دانشگاه

 

دکتر مسعود هاشمی رییس کلینیک درد بیمارستان اختر نیز در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: کلینیک درد برای اولین بار در بین دانشگاههای علوم پزشکی در بیمارستان اختر راه اندازی شد و به تدریج این خدمات در بیمارستانهای شهدای تجریش، امام حسین(ع) و لبافی نژاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نیز اضافه شد.

 

وی ادامه داد: در این کلینیک ها امکانات بستری، درمانی، اتاق های عمل سرپایی ارائه می شود و در اتاق های عمل کلینیک های درد دانشگاه خدمات مربوط به بلوک های عصبی به صورت سرپایی انجام می شود.

 

رییس انجمن درد ایران درباره شایع ترین عارضه های دردناک مبتلایان به بیماری HIV/AIDSاظهار کرد: در این بیماران آسیب های بالقوه در اعصاب مفاصل، استخوان، پوست و یا هربافت دیگری می تواند این بیماران را با مشکلات جدی روبه رو کند.

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: دردهای مقاوم به درمان مثل زونا و یا دبایت های دردناک در این بیماران شایع است.

 

دکتر هاشمی به بیماران مبتلا به اچ آی وی توصیه کرد: قبل ازپیشرفت درد و درگیری اعصاب سمپاتیک نسبت به درمان و مراجعه به مراکز کنترل درد مراجعه کنند.

 

رییس کلینیک درد بیمارستان اختر با بیان این که اولین نشانه های آغاز درد در نواحی انتهای دست و پاست، خاطرنشان کرد: این درددها به مرور پیشرفت می کنند و در ادامه به تنه، کمربند شانه و لگن سرایت می کند.

 

وی با بیان این که کنترل درد اولیه این بیماران با دارو امکانپذیر است، اظهارکرد: با برخی داروها که از دوزپایین شروع و به مراحل بالاتر ختم می شوند، دردهای این بیماران کنترل می شود.

 

به گفته وی عملکرد داروهای مختلف به این شکل است که با مهار سیستم درد بیماران از اعصاب محیطی به اعصاب مرکزی، نخاع و مغز می توان درد این بیماران را کنترل کنند.

 

وی در پاسخ به این سوال که در صورت عدم کنترل درد بیماران مبتلاتوسط دارو چه درمان های دیگری برای این بیماران توصیه می شود، توضیح داد: اگر با دارو درمانی به دردهای مبتلایان پاسخ داده نشود، از بلوک ها و محرک های عصبی استفاده می شود، به این معنی که از محرک ها در هسته عصب و در محل نخاع یا در شبکه هایی مثل شبکه های بازویی بهره می گیریم، چرا که نتایح این درمان ها به شکل قابل توجهی موثر است.

 

بیماران HIV/AIDSرا قضاوت نکنیم

 دکتر فریبا عربگل فوق تخصص روانشناسی و عضو هیئت علمی دانشگاه نیز با اشاره به این که به هر میزان که یک بیماری با کلیشه ها، اعتقادات و تابوهای اجتماعی همراه باشد، پذیرش و تطابق با آن نیز با مشکلاتی روبروخواهد بود، اظهار کرد: بطور مثال در تشخیص یک بیماری قلبی و عروقی و یا دبایت بار هیجانی کمتری به بیمار یا خانواده وی در قیاس با بیماری ایدز وارد می شود.

 

وی ادامه داد: ابتلای فرد به بیماری ایدز با باورها و نگرش های متفاوتی در جامعه همراه است که این موضوع منجر به پیچیده تر شدن شرایط حضور بیمار درجامعه و اختلال درروند درمان می شود.

 

دکتر عربگل ضمن انتقاد از قضاوت های نادرست این بیماران از سوی جامعه، افزود: باورها و نگرش های اشتباهی وجود دارد که مطلقا ابتلا به این بیماری را به رفتارهای گسترده بدون مرز جنسی، فاصله گرفتن از اخلاق و اصول خانواده ربط می دهند.

 

به گقته این استاد دانشگاه: اضطراب، خشم، افسردگی، پرخاشگری، طرد شدن از سوی جامعه، عدم پذیرش درمان و محدود شدن فعالیت های اجتماعی را از جمله مشکلات افراد مبتلا به بیماری HIV/AIDSدانست.

 

دکترعربگل آموزش های روانشناختی و مداخلات حمایتی و روانپزشکی را راه حل موثری برای درمان مبتلایان به  HIV/AIDS ذکر کرد و گفت: کسب توانایی های لازم این افراد برای پذیرش  ادامه درمان بیماری ضروری است.

  • گروه خبری : داخلی معاونت درمان ,عمومی در حوزه درمان ,بیمارستان های دانشگاهی,بیمارستان های غیردانشگاهی
  • کد خبر : 85787
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست