×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1399/07/12 - 13:56
  • بازدید : 1881
  • تعداد بازدید : 1197
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مدیر پرستاری دانشگاه در حاشیه ششمین کمیته مرگ کودکان 59-1 ماهه:

شاخص مرگ و میر کودکان زیر 5 سال در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در چند سال گذشته بهبود یافته است

مدیر پرستاری دانشگاه در حاشیه ششمین کمیته مرگ کودکان 59-1 ماهه دانشگاه، اقدامات انجام شده در راستای کاهش مرگ و میر کودکان زیر پنج سال را موفق خواند

شاخص مرگ و میر کودکان زیر 5 سال در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در چند سال گذشته بهبود یافته است

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حاشیه ششمین کمیته مرگ کودکان 59-1 ماهه، اقدامات انجام شده در راستای کاهش مرگ و میر کودکان زیر پنج سال را موفق خواند.

 

فروغ مولا مدیر پرستاری دانشگاه در گفتگو با روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، شاخص مرگ و میر کودکان زیر پنج سال را یکی از مهمترین شاخص های توسعه پایدار کشورها در حوزه سلامت عنوان کرد.

 

مدیر پرستاری، اجرای برنامه نظام کشوری مرگ و میر 59-1 ماهه در کشور را از ابتدای سال 1386 توسط دانشگاه های علوم پزشکی کشور، عنوان کرد، و اظهار داشت: این نظام با هدف کلی کاهش مرگ و میر کودکان از طریق بررسی تاریخچه هر مورد مرگ کودک از زمان بروز اولین علامت خطر تا زمان فوت و شناخت عوامل موثر قابل مداخله در مرگ کودکان، تلاش می کند تا با برنامه­ریزی و اجرای اقدامات اصلاحی، این عوامل را کنترل یا اثر آن­ها را کاهش دهد.

 

فروغ مولا، عوارض زایمان زودرس، پنومونی، آسفیکسی زمان تولد، اسهال، مالاریا وآنومالی­های مادرزادی را از علل مرگ و میر کودکان زیر پنج سال در جهان عنوان کرد و افزود: طبق اظهار نظر سازمان جهانی بهداشت بسیاری از موارد مرگ زیر پنج سال با اقداماتی از قبیل ایمن سازی به موقع، تغذیه مناسب و کافی و مراقبت از کودکان توسط کادر بهداشتی و درمانی ماهر و آموزش دیده قابل پیشگیری است.

 

وی با اشاره به کاهش 47 درصدی مرگ و میر اطفال زیر 5 سال در 17 سال گذشته در جهان اظهار کرد: این شاخص در جهان از 77 مورد مرگ کودک در هر هزار تولد زنده در سال 2000 به 39 مورد در سال 2018 رسیده ­است.

 

وی درخصوص وضعیت کشوری شاخص مرگ و میر کودکان زیر 5 سال افزود: کاهش مرگ و میر کودکان زیر 5 سال یکی از برنامه های ششم توسعه کشور است که  بر اساس آن بایستی تا سال 1400 با کاهش سالانه حدود یک نفر در هزار تولد زنده به شاخص 11.3 نفر برسیم. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال 2019 این شاخص در ایران، 13.28 در هر هزار تولد زنده­ بوده است.

 

مدیریت پرستاری دانشگاه بهبود  شاخص مرگ و میر کودکان زیر 5 سال در حوزه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را قابل توجه خواند و اظهار داشت: از سال 1392 تا کنون این شاخص از 12.4 مورد مرگ در هر هزار تولد زنده به 10.8 مورد رسیده ­است. مسلما اقدامات اصلاحی انجام شده با همکاری و مشارکت دو معاونت درمان و امور بهداشتی دانشگاه در کاهش مرگ و میر اطفال موثر بوده­ است.

 

وی، برگزاری 11 دوره کارگاه احیاء اطفال پیشرفته و آموزش 287 نفر از پزشکان عمومی و پرستاران بخش­های مرتبط با اطفال، توصیه به مراکز به منظور برگزاری کلاس­های آموزشی برای والدین کودکان مراجعه کننده به بیمارستان ها و انجام بازدیدهای نظارتی از بیمارستان های دارای بخش­های اطفال را از جمله اقدامات صورت گرفته توسط معاونت درمان عنوان کرد.

 

مدیر پرستاری دانشگاه، همچنین برگزاری دو نوبت کمیته بررسی علل مرگ و میر اطفال 59-1 ماهه در سال و بررسی پروندهای موارد مرگ این گروه سنی از کودکان و ارسال نکات مهم و اقدامات اصلاحی استخراج شده از پرونده های بررسی شده این کمیته­ها به مراکز جهت پیشگیری از مرگ­های مشابه را از دیگر اقدامات مهم در دستیابی به این شاخص خواند.

 

در ششمین کمیته مرگ کودکان 59-1 ماهه، با طرح دو مورد مرگ کودکان رخ داده در ماه های اخیر، استادان حاضر به بحث و بررسی پیرامون علل مرگ و راهکارهای ارتقاء فرایند های ارائه خدمات و پیشگیری از موارد مرگ مشابه کودکان در بیمارستان های تابعه دانشگاه پرداختند.

 

در خاتمه، بر لزوم بررسی دقیق و تحت نظر قرار دادن کودکان مراجعه کننده به بخش های اورژانس و یا درمانگاه ها با علائمی همچون تب، اسهال و استفراغ تا زمان اطمینان از رفع یا بهبود علائم و برگزاری کلاس­های آموزشی اورژانس­های اطفال به ویژه بیماری­های شایع اطفال برای پزشکان عمومی­ تاکید شد.

 

گفتنی است کمیته مرگ و میر کودکان 1-59 ماهه با حضور دکتر محمدباقر رضایی مشاور اجرایی معاونت درمان، فروغ مولا مدیر پرستاری دانشگاه و استادان مدعو از مراکز شهدای تجریش ( دکتر حلیمی اصل –متخصص کودکان) و کودکان مفید ( دکتر محسن جوادزاده فوق تخصص نورولوژی کودکان  و دکتر امیر حسین حسینی فوق تخصص گوارش کودکان)، روسا و متخصصین اطفال مراکز، مدیران وکارشناسان معاونت درمان،  نماینده معاونت امور بهداشتی دانشگاه و نماینده  مراکز بهداشت مرتبط، در معاونت درمان دانشگاه تشکیل شد.

  • گروه خبری : داخلی معاونت درمان ,عمومی در حوزه درمان ,بیمارستان های دانشگاهی,بیمارستان های غیردانشگاهی
  • کد خبر : 97091
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست