برگزاری کارگاه آموزشی پرستاری در حاشیه پانزدهمین کنگره بین المللی سکته مغزی ایران
سکته مغزی از علل اصلی مرگ و میر و ناتوانی در سراسر جهان بوده و عوارض ناشی از آن شامل هزینه های درمانی و بازتوانی و از کارافتادگی نیروی کار جامعه، سالیانه هزینه های هنگفتی را بر نظام سلامت کشور و خانواده ها تحمیل می کند
کارگاه آموزشی پرستاری در حاشیه پانزدهمین کنگره بین المللی سکته مغزی ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در روز اول برگزاری کنگره مذکور و در کارگاه آموزشی با عنوان مدیریت استروک حاد ایسکمیک، فروغ مولا مدیر پرستاری دانشگاه و معصومه روح افزا کارشناس مدیریت سکته حاد مغزی (کد ۷۲۴)، در خصوص نحوه اجرای برنامه مذکور در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مطالبی را بیان کردند.
در این کارگاه آموزشی گفته شد که سکته مغزی از علل اصلی مرگ و میر و ناتوانی در سراسر جهان بوده و عوارض ناشی از آن شامل هزینههای درمانی و بازتوانی و از کارافتادگی نیروی کار جامعه، سالیانه هزینههای هنگفتی را بر نظام سلامت کشور و خانوادهها تحمیل میکند.
بررسی و درمان سکته حاد مغزی باید به صورت اورژانسی و بدون اتلاف وقت انجام شود. لذا آگاهی دادن به کلیه افراد جامعه در خصوص عوامل خطر، علائم و لزوم رسیدگی اورژانسی به بیمار، در کاهش مرگ و میر و ناتوانی ناشی از این عارضه، نقش بسیار مهمی دارد. مطالعات نشان دادهاندکه بیماران اغلب با تاخیر و توسط اطرافیان و بدون استفاده از خدمات اورژانس پیش بیمارستانی، به مراکز فاقد تجهیزات و امکانات لازم منتقل میشوند و این امر مهمترین علت تاخیر در شروع درمان در بسیاری از بیماران است.
لازم به ذکر است بیمارستانهای امام حسین (ع)، شهدای تجریش و لقمان حکیم در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مجری برنامه ۷۲۴ بوده و بر اساس دستورالعمل ابلاغی وزارت بهداشت بیماران مبتلا به سکته حاد مغزی را پذیرش و خدمات لازم را به ایشان ارائه مینمایند.
همچنین بخش SCU (بخش ویژه بیماران استروک) در ساختمان غدیر مرکز شهدای تجریش تاسیس شده و بیماران مبتلا به استروک را پذیرش مینماید.
گفتنی است پانزدهمین کنگره بین المللی سکته مغزی ایران از تاریخ ۲۲ تا ۲۴ آذر ماه سال ۱۴۰۲ برگزار شد.
نظر