تقویت فرآیند گزارشدهی و تحلیل ریشهای وقایع ناخواسته درمانی، گامی موثر در پیشگیری از رویدادهای هرگز
در راستای برنامه عملیاتی وزارت بهداشت درخصوص گزارشدهی وقایع ناخواسته، تحلیل ریشهای و اصلاح فرآیندها، روز یکشنبه ۱۱ خردادماه سال جاری با حضور کارشناسان وقایع ناخواسته درمانی در سالن جلسات معاونت درمان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، در راستای برنامه عملیاتی وزارت بهداشت درخصوص گزارشدهی وقایع ناخواسته، تحلیل ریشهای و اصلاح فرآیندها ، روز یکشنبه ۱۱ خردادماه سال جاری با حضور کارشناسان وقایع ناخواسته درمانی برگزار شد.
در ابتدای این نشست، دکتر خدیجه مالمیر مدیر نظارت و اعتباربخشی، با تاکید بر اهمیت اصلاح فرآیندها جهت پیشگیری از وقوع رویدادهای هرگز (Never Events) به عنوان شاخص پیامدی، بر ضرورت بهرهگیری از ظرفیت کار تیمی برای تدوین اقدامات اصلاحی در بیمارستانهای تابعه دانشگاه تاکیدکرد.
شیدا وحیدی، کارشناس وقایع ناخواسته درمانی این معاونت ، آموزش تحلیل علل ریشهای را با استفاده از رویکرد یادگیری مبتنی بر حل مسئله ارائه کرد و شیوهنامه گزارشدهی وقایع ناخواسته درمانی و رویدادهای هرگز را مجدداً تشریح نمود. وی همچنین بر نقش کلیدی مدیران بهبود کیفیت در نهادینهسازی شاخصهای اعتباربخشی، بهویژه شاخصهای مرتبط با وقایع ناخواسته، تأکید ویژهای داشت.
در بخش پایانی جلسه، مژگان مجاهد، کارشناس وقایع ناخواسته، به معرفی تکنیک "تریگر" برای شناسایی فرآیندهای مشکلدار از طریق بررسی پروندههای مرگ و میر پرداخت و تجربیات خود را در این زمینه با حاضرین به اشتراک گذاشت.
این جلسه با هدف ارتقاء سطح آگاهی، همافزایی و بهبود فرآیندهای گزارشدهی و تحلیل وقایع ناخواسته درمانی برگزار شد و بر استمرار آموزش و همکاری تیمی برای پیشگیری از تکرار رویدادهای هرگز تاکید شد.
نظر