معاونت درمان در راستای سیاستهای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت
بیستم تیرماه، روز جهانی جمعیت، فرصتی است برای افزایش آگاهی نسبت به چالش ها و فرصت های ناشی از رشد و توزیع جمعیت، این روز بر اهمیت برنامه ریزی جمعیتی، ارتقای کیفیت زندگی و توسعه پایدار جوامع تاکید دارد.

روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، در آستانه روز جهانی جمعیت، از دستاوردهای قابل توجه خود در راستای اجرای "قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت" خبر داد. این اقدامات که در سالهای اخیر با هدف ارتقاء سلامت مادران و نوزادان و حمایت از خانوادهها در راستای سیاستهای جمعیتی کشور صورت گرفته، توانسته است نتایج مثبت و چشمگیری به همراه داشته باشد.
به گزارش اداره مامایی این معاونت در راستای مهمترین اقدامات صورت گرفته:
- افزایش آموزشهای آمادگی زایمان برای مادران باردار
به منظور کاهش اضطراب زایمان و تشویق به زایمان طبیعی، آموزشهای ویژه برای مادران باردار برگزار میشود. طبق آمارها، تعداد مادران شرکتکننده در این کلاسها از 15.42 درصد در سال 1401 به 27.78 درصد در سال 1403 رسیده است که نشان از اثرگذاری مثبت این برنامهها در کاهش سزارینهای غیرضروری دارد.
- افزایش بازدیدهای نظارتی از مراکز درمانی
بازدیدهای نظارتی از مراکز درمانی در راستای ارتقاء کیفیت خدمات و کاهش خطاهای سیستم ارجاع، به طور چشمگیری افزایش یافته است. تعداد بازدیدها از 9 مورد در سال 1401 به 89 مورد در سال 1403 رسیده است.
- برگزاری دورههای آموزشی برای متخصصین زنان و کارشناسان مراکز ناباروری
به منظور ارتقاء سطح علمی و تخصصی در زمینه درمان ناباروری، دورههای آموزشی ویژه برای متخصصین زنان و کارشناسان مراکز ناباروری برگزار شده است که منجر به ارتقاء کیفیت خدمات درمانی در این حوزه شده است.
- پیگیری مستمر درمان و مراقبت مادران نیازمند مراقبت ویژه
نظارت ویژه بر مادرانی که به دلیل شرایط خاص نیازمند مراقبت ویژه هستند، یکی از اولویتهای اساسی معاونت درمان بوده است. تعداد مادران تحت مراقبت ویژه از 136 مورد در سال 1401 به 683 مورد در سال 1403 افزایش یافته است.
این اقدامات در مجموع نشاندهنده اراده جدی نظام سلامت برای حمایت از خانوادهها، ارتقاء سلامت مادران و نوزادان و تحقق اهداف بلندمدت سیاستهای جمعیتی کشور است. ادامه این برنامهها با هدف افزایش نرخ باروری و بهبود شاخصهای جمعیتی، در دستور کار قرار دارد.
نظر