×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1402/09/03 - 08:10
  • بازدید : 417
  • تعداد بازدید : 363
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه

مراسم گرامیداشت مقام پرستار برگزار شد

مراسم آیینه‌های مهر و گرامیداشت مقام پرستار با حضور دکتر عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت، دکتر زالی رییس دانشگاه، جمعی از مسئولان دانشگاه و جمع کثیری از پرستاران شاغل در مراکز درمانی دولتی و خصوصی تابعه دانشگاه در تالار امام خمینی(ره) برگزار شد

مراسم گرامیداشت مقام پرستار برگزار شد

مراسم آیینه‌های مهر و گرامیداشت مقام پرستار با حضور دکتر عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت، دکتر زالی رییس دانشگاه، جمعی از مسئولان دانشگاه و جمع کثیری از پرستاران شاغل در مراکز درمانی دولتی و خصوصی تابعه دانشگاه در تالار امام خمینی(ره) برگزار شد .

معاونت درمان به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، در این مراسم دکتر عباس عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت ضمن تیریک هفته پرستار به تمامی پرستاران و  ابراز  همدردی  با مردم مظلوم غزه، برقراری صلح در سراسر جهان را آرزو کرد.

وی با اشاره به اشراف کامل دکتر زالی بر تمام امور حرفه پرستاری از وی به عنوان عالمی حکیم یاد کرد و گفت: از منظر افلاطون مدینه فاضله مکانی است که در آن حاکمان حکیم هستند و یا حکیمان بر آن حاکم هستند و این اتفاق در این دانشگاه رخ داده است.

دکتر عبادی افزود: از منظر نیچه نیز جامعه‌ای به تعالی می‌رسد که اخلاق سروری بر آن حاکمیت داشته باشد و اخلاق مهتری آن است که حاکم یک جامعه باید بداند همکاران و شهروندان از نظر کرامت همه یکسان هستند و هیچ برتری نسبت به یکدیگر ندارند. فارغ از آن که حاکم  پرستار یا پزشک یا جامعه شناس باشد باید نگاهش به انسانها کریمانه باشد.

وی یادآور شد: طبقه بندی اجتماعی شاید ظاهرا معنا پیدا کند به لحاظ تخصص و رشته و خدماتی که باید به مردم جامعه ارایه شود اما اخلاق سروری حکم می‌کند که این نگاه کریمانه برهمه جا مستولی باشد و آن نیز از طریق یک حکیم رخ می‌دهد که حکومت در دستش است.

دکتر عبادی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جنبه اجتماعی کرامت گفت: کرامت گروه سلامت و پرستاران از دوران کرونا در نظر مردم برجسته‌تر شد. در آن دوران نشان دادیم که ما سرباز وفادار مردم و‌قدردان آنان هستیم و توانمندیها و استعدادهای ما در این مسیر شکوفا شد.

وی کرامت سازمانی را  جنبه دیگری از کرامت برشمرد و یادآور شد که  وجود اخلاق سروری و نگاه عادلانه در حاکم و رییس سازمان باعث می شود اعضای سازمان از کاستی‌ها و‌کمی‌ها چشم پوشی کنند و انگیزه بیشتری برای خدمت داشته باشند.

به گفته وی کرامت حرفه‌ای جنبه سوم کرامت است که وقتی در درون حرفه حفظ نشود چه بسا ضربه محکمی به بدنه انگیزشی سازمان بزند.

وی با بیان این که به همه کاستیها درهمه ابعاد بخصوص از نظر نیرو و .. واقف است خطاب به مدیران ارشد پرستاری توصیه کرد بسیاری از مسایل  را می توان در سطح ارشد با گفتمان و تبیین  حل کرد .

دکتر عبادی کمبود پرستار، کاهش انگیزه، افزایش نرخ ترک خدمت را یک مساله اجتماعی ویک‌ پدیده حاکمیتی برشمرد و گفت باید به این چالش از منظر اسیب دیدن مردم نگاه کنیم و برای پیشگیری از بروز آن باید این پیام  که کمیود پرستار باعث صدمه به مردم می‌شود را به اطلاع مسئولان برسانیم.

معاون پرستاری وزارت بهداشت در خاتمه سخنان خود گفت: خدا را شاکریم که ما را در مسیر رستگاری قرار داد در مسیری که آگاهانه یا از سر تصادف طبیب یا پرستار شدیم و امیدوارم که در این مسیر رستگار شویم زیرا رستگاری در خدمت به خلق خداوند است .

 

کالبد پرستاری کشور جوان است

دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه  نیز در این مراسم ضمن تبریک هفته پرستار به پرستاران پرافتخار دانشگاه از زحمات تمام آنان تقدیر کرد.

وی نامگذاری سالروز ولادت حضرت زینب(س) به عنوان روز پرستار را انتخابی هوشمندانه  و مایه افتخار پرستاران ایران برشمرد و  به تبیین  فضایل برجسته و نقش حضرت زینب (س) در حماسه‌ کربلا پرداخت.

وی با اشاره به جایگاه ممتاز پرستاران در دل مردم ایران به عنوان مدافعان قهرمان سلامت در پاندمی کرونا، شهادت 100 پرستار را نشان ایثارگری جامعه پرستاری کشور  در آن دوران عنوان کرد.

دکتر زالی با اشاره به ابتلا به کرونای بیش از 130 هزار پرستار در پاندمی کرونا یادآور شد: ۶۵ درصد پرستارانی که به صورت مستقیم درمراقبت از بیماران کرونایی دخالت داشتند بیش از یکبار به کرونا مبتلا شدند و۷۵۰۰ نفر از پرستاران کشور در  دوران کرونا به حدی از ناتوانی حرفه ای مبتلا شدند ‌که ادامه کار برای انان دشوار بود.

وی با اشاره به مطالعه صورت گرفته در دانشگاه گفت: براساس این مطالعه شاخص خطر تجمیعی ابتلا به عوارض ناشی از کرونا در پرستاران خانم 65.5  درصد و در اقایان پرستار 62.4 درصد بود. بیشترین عوارض ماندگار در پرستاران دانشگاه در این تحقیق اضطراب، دردهای عضلانی مزمن فرسایشی و عوارض پوستی بودند.

 دکتر زالی با اشاره به فداکاری های پرستاران در دوران کرونا به کارنامه درخشان پرستاران کشور و این دانشگاه در پاندمی کرونا اشاره کرد.

رییس دانشگاه در ادامه به برخی موضوعات و چالشهای پرستاران اشاره کرد که باید مورد پیگیری قرار گیرند.

به گفته وی ‌رسیدن به استاندارد جهانی تعداد پرستار به ازای تخت( 2.5 ) یکی از این موارد است که با وجود آزمون‌های استخدامی همچنان در برخی مراکز با این میزان فاصله زیادی داریم .

دکتر زالی با اشاره به این که  ۶۵ درصد گروه پرستاری کشور حدود ۱۰ سال سابقه کاری دارند گفت: این امر حاکی از جوان و پویا بودن  کالبد پرستاری ایران است و نشان می دهد که این افراد در سالهای اخیر جذب شده اند اما برای رفع کمبود نیرو در این حوزه همچنان نیازمند تلاش هستیم.

وی ضمن ارایه گزارشی تحلیلی از آمار جذب کادر پرستاری در دانشگاه یادآور شد: در حال حاضر ۲۳۰ هزار پرستار در کشور مشغول فعالیت هستند که باید گفت نسبت تعداد پرستار به جمعیت کشور، در مقایسه با این آمار در مصر، ترکیه، قطر و کویت و امارات کمتر است و در این خصوص نیازمند کمک و حمایت بیشتر هستیم .

رییس دانشگاه با اشاره به تلاشهای صورت گرفته در راستای مطالبات پرستاران تاکید کرد: باید مسئولان اجرایی کشور را متقاعد کنیم که جذب پرستار از عمق بیشتری برخوردار شود.

وی با اشاره به تعداد دانشکده های پرستاری کشور، جذب بخشی از پرستاران فارغ التحصیل این دانشکده‌ها  را سبب رفع کمبود نیروی نظام سلامت برشمرد و پیشنهاد داد :اگر دانشجویان پرستاری از ابتدا براساس نیاز مراکز درمانی بورسیه ان مرکز شوند می توان کمبود نیرو را مرتفع کرد.

دکتر زالی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات صورت گرفته درخصوص بحث فوق العاده خاص پرستاران در این زمینه توضیحاتی را بیان کرد.

وی با تاکید بر اصلاح قدر مطلق اضافه کاری پرستاران گفت: در هیئت رییسه این دانشگاه در حال اجرای یک مدل درون دانشگاهی در این خصوص هستیم اما برای اصلاح ان نیازمند کمک همه دوستان و وزارت بهداشت هستیم.

دکتر زالی انجام تعرفه‌گذاری نظام پرستاری با دستور مقام معظم رهبری و رییس جمهور را اقدامی برجسته برشمرد و  این تجربه نوین را نیازمند ترمیم و بازنگری و اسیب شناسی دانست .

وی همچنین خواستار همکاری معاونت پرستاری وزارت بهداشت درخصوص استمرار تحصیل همکاران پرستاری در مقاطع مختلف شد و برترویج شرایط تحصیل در مقطع دی ان پی پرستاری در نظام اموزش عالی کشور تاکید کرد.

رییس دانشگاه در خاتمه سخنان خود با تاکید بر پیگیری مطالبات و مسایل پرستاران با کمک وزارت بهداشت گفت: پرستاران همواره با تمام تلاش و ایثار به بیماران خدمت رسانی می کنند و علیرغم تمام کمبودها وکاستی‌ها  هیچگاه خدمت به خلق را  ترک نکردند که این موضوع بزرگ منشی و نجابت انان را می رسانند.

وی در خاتمه سخنان خود از تلاش و زحمات تمام پرستاران و دست اندرکاران برگزاری این مراسم تقدیر کرد.

 

فرهنگ ایثار پرستاران را از سایر اقشار متمایز می کند

دکتر رضا زندی معاون درمان دانشگاه نیز در این مراسم ضمن تبریک روز پرستار و تقدیر از تلاش های شبانه روزی آنان خاطرنشان کرد: سیاست دانشگاه این است  تا حد امکان فرسایش را در کادر درمان کاهش دهیم و در این راستا سعی کردیم بازخورد و فیدیک مناسبی به مسئولان تصمیم ساز ارایه دهیم که تعرفه گذاری پرستاری و شناخت واقعیت های موجود  برخی از این موارد بود.

وی با ذکر این که هیچ حوزه ای به اندازه کادر درمان دچار فرسایش نیست افزود: همکاران درمان به ویژه کادر پرستاری شبانه روز مشغول کار هستند.  

 دکتر زندی مهمترین چیزی که کادر درمان به ویژه پرستاران را از سایر اقشار جامعه متمایز می کند، رفتار و منش ایثارگرانه پرستاران برشمرد که در این قشر در تمام جهان وجود دارد و آن فرهنگ ایثار است.

وی با ذکر خاطراتی از ایثار پرستاران در دوران  پاندمی کرونا در بیمارستانها یادآور شد که آنان با حداقل امکانات اما با ایثار و عشق  به بیماران کرونایی خدمت می کردند.

وی با اشاره به پیشرفت تکنولوژی و گسترش شغلهای مجازی تاکید کرد: هرگز هوش مصنوعی و ربات را نمی توان جایگزین  اقدامات و  مراقبتهای روحی و جسمی و همدردی یک پرستار از بیمار کرد.

دکتر زندی در خاتمه سخنان خود ضمن تقدیر از خدمات و تلاش پرستاران برای آنان آرزوی توفیق  و سلامتی روزافزون کرد.

مطالبات پرستاران ؛ تامین حداقل نیروی پرستاری و تامین معیشت کادر درمان

در این مراسم فروغ مولا مدیر پرستاری دانشگاه نیز ضمن تبریک روز و هفته پرستار به تمامی پرستاران شاغل در دانشگاه به ارایه کزارشی اجمالی  درخصوص عملکرد حوزه پرستاری دانشگاه در سال گذشته پرداخت.

وی با اشاره به کمبود نیروی پرستاری در دانشگاه ؛ ضریب تعداد کارشناس پرستاری به تعداد تخت را در شش ماهه اول سالجاری 0.91 و ضریب کادر پرستاری به تخت را 1.6 در دانشگاه عنوان کرد که کمتر از استانداردهای جهانی است.

فروغ مولا برگزاری آزمون‌‌های استخدامی  را در این خصوص کمک کننده دانست و یادآور شد که در قالب این استخدامها در واقع نوعی جابه جایی نیروی پرستاری رخ می دهد اما همچنان با  کمبود حاد کارشناس پرستاری و  کمک پرستار در دانشگاه مواجه هستیم.

مدیر پرستاری دانشگاه  انجام بازدیدهای نظارتی، برگزاری کلاسهای آموزشی برای توانمندسازی مدیران پرستاری و کارشناسان پرستاری به منظور اصلاح فرایندها و ارتقای کیفیت خدمات را از دیگر اقدامات صورت گرفته برشمرد.

وی نظارت و همکاری در برنامه‌های ۲۴۷ و ۷۲۴، پیشگیری از عفونت، بازنگری دستورالعمل‌های پیشگیری و کنترل عفونت، اجرای برنامه توانمندسازی روانی و اجتماعی کادر پرستاری مراکز، برگزاری کارگاه‌های احیای اطفال و‌نظارت بر مراکز مشاوره خدمات در منزل را از دیگر اقدامات این واحد عنوان کرد.

به گفته وی افتتاح بیمارستان غدیر و انتقال ۷۰ درصدی بخشهای آن،  راه اندازی واحد پرستارپیگیری در ۲۶ بیمارستان دانشگاهی و غیردانشگاهی،  برگزاری ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری نیز برخی دیگر از اقدمات این حوزه بود.

مدیر پرستاری دانشگاه با اشاره به تامین حداقل نیروی پرستاری و تامین معیشت کادر درمان به عنوان دو مطالبه قشر پرستاری مواردی نظیر حذف مالیات از پرستاران و پرداخت فوق العاده خاص را راهکاریی در این خصوص عنوان کرد .

وی در خاتمه سخنان خود ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مدافع سلامت خواستار حمایت مسئولان در این خصوص شد و ابراز امیدواری کرد که بتوانیم ادامه دهنده راه انان باشیم.

 

این مراسم با شکوه از بخشهای متنوعی تشکیل شده بود که از آن جمله می توان به پخش کلیپهای مختلف، اجرای زنده گروه موسیقی، اجرای مسابقه و اهدای جوایز و  تقدیر از پرستاران نمونه دانشگاه اشاره کرد.

در خاتمه مراسم با حضور دکتر عبادی ، دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه ، دکتر رضا زندی معاون درمان ، دکتر محمود خدادوست معاون توسعه مدیریت و منابع، دکتر عباس زاده رییس دانشکده پرستاری و فروغ مولا مدیر پرستاری دانشگاه با اهدای لوح تقدیر و هدایایی از پرستاران نمونه دانشگاه تقدیر شد.

براساس این گزارش مراسم آیینه‌های مهر و گرامیداشت مقام پرستار با حضور دکتر عباس عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت، دکتر زالی رییس دانشگاه، جمعی از مسئولان دانشگاه و جمع کثیری از پرستاران شاغل در مراکز درمانی دولتی و خصوصی تابعه دانشگاه در تالار امام خمینی(ره) برگزار شد .

  • گروه خبری : عمومی در حوزه درمان
  • کد خبر : 135336
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست