×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1402/11/07 - 15:25
  • بازدید : 397
  • تعداد بازدید : 337
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه
دکتر زالی تاکید کرد:

ضرورت بین‌المللی سازی مراکز درمانی خصوصی

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر ضرورت بین‌المللی سازی مراکز درمانی برای ارایه خدمت به بیماران بین‌المللی، گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آمادگی همکاری با مراکز درمانی بخش خصوصی را برای دریافت گواهی IPD دارد

ضرورت بین‌المللی سازی مراکز درمانی خصوصی

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر ضرورت بین‌ المللی سازی مراکز درمانی برای ارایه خدمت به بیماران بین‌ المللی، گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آمادگی همکاری با مراکز درمانی بخش خصوصی را برای دریافت گواهی IPD دارد.

 

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، این نشست به همت معاونت درمان دانشگاه و با حضور روسای بیمارستان‌ های خصوصی، عمومی غیردولتی، خیریه، تامین اجتماعی، نظامی ونیروهای مسلح برای بررسی فرآیند تمدید پروانه‌ های بیمارستان‌ ها و مراکز درمانی تابعه دانشگاه و اهمیت کسب گواهی IPD توسط این مراکز برگزار شد.

 

رئیس دانشگاه در این نشست اظهار کرد: بخش خصوصی، مراکز وابسته به نهادها و بیمارستان‌ های عمومی غیردولتی حجم زیادی از بار درمان‌ استان تهران را بر دوش می‌ کشند.

 

وی برگزاری این نشست‌ را، نقطه شروع مناسبی برای اتخاذ تصمیم‌ های اجرایی دانست و گفت: ما نیز در دانشگاه تلاش می‌ کنیم با نگاهی دلسوزانه و منطقی در کنار این مراکز باشیم.

 

دکتر زالی در ادامه با اشاره به نقش پررنگ این مراکز درمانی در دوران مبارزه با کرونا، اظهار کرد: بخش خصوصی بار سنگینی را در همه‌ گیری کرونا متحمل شد و برخی از بیمارستان‌ ها تا ۷۰ درصد از تخت‌ های خود را برای اختصاص به این بحران از مدار خارج کردند.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن قدردانی از فعالان حوزه درمان در بخش خصوصی، گفت: ۱۲۰ هزار نیروی حرفه‌ ایتخصصی در بخش خصوصی حوزه درمان  در کشور در حال فعالیت هستند.

 

دکتر زالی در ادامه به همکاری مراکز درمانی بخش خصوصی و مراکز وابسته به نهادها و خیریه‌ ها در اجرای طرح پویش ملی سلامت، غربالگری فشارخون و قندخون نیز با دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره و از فعالیت‌ های موثر آنان قدردانی کرد.

 

دکتر زالی مراکز درمانی بخش خصوصی، عمومی غیردولتی، خیریه‌ ها و وابسته به نهادها را شرکای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توصیف کرد و افزود: با این تفکر تصمیم‌ گیری‌ ها، تبادل مسائل و همدلی راحت‌ تر صورت می‌ گیرد.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی چالش جدی بخش‌ های درمانی به ویژه مراکز وابسته به تامین اجتماعی، خیریه‌ ها و بخش خصوصی را مطالبات اعلام کرد و گفت: فعالان اقتصاد درمان دانشگاه طرح فنی موثری مبتنی بر شواهد را تعریف کردند که از این طرح در سازمان برنامه و بودجه نیز دفاع شده و گفتمان سازی مورد لزوم برای حرکت‌ به سمت واقعی سازی صورت گرفته است.

 

دکتر زالی در ادامه بر ضرورت رفع موانع تمدید مراکز درمانی تاکید کرد و یادآور شد: برای اهمیت این موضوع یادآوری رویداد کلینیک سینا اطهر کافی است و آن حادثه نشان داد که رسیدگی به اعتبار پروانه‌ مراکز باید در اولویت قرار گیرد.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پیشنهاد داد، به منظور کسب استانداردها و تمدید پروانه و مدلسازی مجدد سامانه الکترونیکی صدور پروانه‌ ها برای تسهیل در دسترسی کاربران، وام‌ های کم بهره و تسهیلات زودبازده به بخش خصوصی تخصیص یابد.

 

دکتر زالی تسریع در پرداخت هزینه‌ های بیماران تصادفی را از دیگر مسائل بخش خصوصی دانست و ادامه داد: این بخش به دلیل فوریت بیماران تصادفی را پذیرش می‌ کند، اما در نهایت با کسری بودجه‌ مواجه می‌ شود. البته این موضوع به وزارت بهداشت و دانشگاه ارتباطی ندارد، اما می‌ توان مکانیسمی تعریف کرد و به مراکز درمانی در این مسیر کمک کرد.

 

وی با اشاره به افزایش قابل توجه قراردادهای مراکز درمانی خصوصی با بیمه‌ های بازرگانی و خصوصی بر ضرورت حصول مطالبات از بیمه‌ های دولتی و تکمیلی تاکید کرد.

 

دکتر زالی ظرفیت کارشناسانه و دلسوزانه بخش غیردولتی را برای شرکت در سیاست‌ گذاری‌ های نظام سلامت مطلوب دانست و بر اهمیت مشارکت آنها در تصمیم‌ سازی‌ ها تاکید کرد.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه با اشاره به ضرورت توسعه بخش خصوصی گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در صدد تسهیل این فرآیند‌ هاست.

 

دکتر زالی همچنین بر لزوم توجه به اقدامات نوآورانه و نقاط قوت نوین و برجسته بخش خصوصی در ارزشیابی‌ ها برای افزایش انگیزه برای تعریف و پرورش این نوآوری‌ ها تاکید کرد.

 

وی در ادامه افزایش سالانه نرخ دستمزد وزارت کار، جذب نیروهای جدید، پرونده‌ های مالیاتی، اختصاص نیافتن تسهیلات زودبازده با بهره‌ کم را از جمله چالش‌ های مراکز بخش خصوصی عنوان و طراحی بسته‌ کمک هزینه‌ ایبرای بخش خصوصی را برای رفع این چالش‌ ها عنوان کرد.  

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه با اشاره به حجم بالای شرح وظایف مسئول فنی مراکز درمانی، خواستار بررسی و بازنگری این وظایف شد.

 

دکتر زالی با اشاره به ایجاد کمیته رفع موانع تمدید پروانه‌ ها در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از آذرماه سال جاری، از روسای مراکز درمانی بخش خصوصی درخواست کرد نمایندگانی را برای عضویت در این کمیته معرفی کنند.

 

رییس دانشگاه همچنین از ایجاد یک مرکز فنی برای تعمیر و بازسازی تجهیزات بیمارستانی با همکاری‌ شرکت‌ های بزرگ خبر داد.

 

دکتر زالی دریافت گواهی IPD و ارایه خدمت به بیماران بین‌ المللی را عامل بقای مراکز درمانی اعلام کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آمادگی همکاری با بخش خصوصی برای دریافت این گواهی را دارد و حتی در زمینه ارتباطات دیپلماتیک نیز این مراکز را همراهی می‌ کند.

 

وی در پایان یادآور شد: مراکز باید در نظر داشته باشند پیگیری بیماران پس از ارایه خدمات درمانی می‌ تواند جلوه بهتری به گواهی IPD مراکز بدهد.

 

بخش خصوصی؛ بازوی کمک کننده بهداشت و درمان دانشگاهی

 

دکتر رضا زندی معاون درمان دانشگاه در این نشست با اشاره به نقش پررنگ بخش خصوصی در نظام سلامت، تصریح کرد: بهره‌ وری و پیشرویی در بسیاری از مولفه‌ ها به علت وجود خلاقیت و نبود موانع تصمیم‌ گیری، در بخش خصوص بیشتر دیده می‌ شود.

 

وی ادامه داد: آن‌ چه که برای اعضای هیئت رییسه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به ویژه دکتر زالی اهمیت دارد این است که بخش خصوصی بداند نه تنها به عنوان رقیب حوزه درمان دانشگاه تلقی نمی‌ شود، بلکه بازوی کمک کننده برای حل مسائل مراکز دانشگاهی است.

 

به گفته دکتر زندی، بالغ بر ۹۵ درصد بیمارستان‌ های نظامی در حوزه نظارتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قرار دارند و از جمله مراکز بخش خصوصی هستند که در صورت بروز بحران ظرفیت‌ شان را کامل در اختیار بخش دولتی قرار می‌ دهند.

 

معاون درمان دانشگاه در ادامه با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نهادی اجرایی است و در بسیاری از موارد از جمله تمدید پروانه‌ ها نقشی در سیاست‌ گذاری ندارد، افزود: از ۲۰ بیمارستان دانشگاهی، ۱۰ بیمارستان و از ۵۴ بیمارستان غیردانشگاهی، ۴۳ بیمارستان فاقد پروانه بهره‌ برداری و مسئول فنی دارای اعتبار هستند.

 

دکتر زندی همچنین از فعال بودن بخش خصوصی و غیردولتی در زمینه کسب گواهی IPD و ارایه خدمت به بیماران خارجی خبر داد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نظر دارد در این زمینه هم‌ افزایی را افزایش دهد و از این بخش برای اعتباربخشی و تنظیم مقررات، حمایت کند. حتی آمادگی دارد IPD بخش دانشگاهی را در اختیار بخش خصوصی قرار دهد، چراکه این ظرفیت بسیاری از مسائل حوزه بهداشت و درمان و توریسم درمانی را رفع خواهد کرد.

 

اهمیت ایجاد درآمدهای ارزی در بخش بهداشت و درمان

 

دکتر اسماعیل توحیدلو معاون اجرایی معاونت امور بین الملل دانشگاه نیز در این جلسه ضمن ارایه گزارشی از وضعیت توریسم درمانی منطقه، به اهمیت داشتن گواهی IPD یا اعتباربخشی بین‌ المللی برای جذب بیمار خارجی اشاره کرد.

 

وی شرط بقای بخش خصوصی را با توجه به هزینه‌ ها و تورم، ایجاد درآمدهای ارزی دانست و گفت: اگر ارایه خدمت به بیماران خارجی در دستور کار قرار نگیرد، ادامه فعالیت سخت خواهد شد.

 

دکتر توحیدلو با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶۰۰ دانشجوی بین الملل در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مشغول تحصیل هستند، افزود: این دانشجویان به زودی وارد حوزه بالین خواهند شد. اگر بخش خصوصی تمایل به فعالیت در حوزه آموزش بالین دارد، می‌ تواند از این ظرفیت استفاده کند، چراکه دانشگاه به دنبال تزریق این نیروها به مدار ارایه خدمت کشور است.

 

وی در پایان از تعیین تعرفه‌ های خدمات به بیماران بین‌ الملل خبر داد و از مسئولان بخش خصوصی درخواست کرد این اطلاعات را پس از ابلاغ در وب سایت خود قرار دهند.

 

بررسی اثرات حقوقی نداشتن پروانه معتبر بهره‌ برداری مراکز درمانی

 

دکتر سعید غلام‌ زاده مشاور اجرایی معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه و نماینده این معاونت در کمیته تعیین تکلیف مسائل مربوط به پروانه‌ ها، در این نشست در خصوص اثرات حقوقی نداشتن پروانه معتبر توضیحاتی ارایه داد و ضمن تعریف خطا، قصور و جرم پزشکی و توصیف اصول و موازین پزشکی، مصادیقی از عدم رعایت این اصول را بیان کرد و گفت: پذیرش بیمار خارج از تخصص پزشک، عدم پذیرش بیمار اورژانسی، شروع اقدامات درمانی پیش از اخذ رضایت از بیمار و تشخیص نادرست از جمله بی‌ توجهی به موازین پزشکی است.

 

به گفته وی، تمام اقدامات پزشک و گروه پزشکی قبل، حین و پس از درمان باید بر اساس نظام نامه پزشکی صورت گیرد.

 

دکتر غلام‌ زاده همچنین به کارگیری افراد فاقد صلاحیت در امور پزشکی، فعالیت بدون پروانه معتبر و تحمیل مخارج غی رضروری به بیمار را از جمله تخلفات پزشکی دانست.

 

وی در ادامه به مواردی از وظایف مسئول فنی در مراکز درمانی اشاره کرد و افزود: حضور مستمر و فعال جهت انجام وظیفه، رعایت و نظارت بر اجرای فرآیندها، استانداردها، پروتکل‌ ها و راهنماهای بالینی، ضوابط انتخاب و به کارگیری نیروی انسانی واجد شرایط، پذیرش بی‌ قید وشرط فوریت‌ های پزشکی، دریافت تعرفه‌ های مصوب قانونی و کنترل کیفیت از جمله وظایف مسئول فنی است.

 

وی همچنین در خصوص قانون مجازات اسلامی و تبعات نداشتن پروانه بهره‌ برداری و مسئول فنی دارای اعتبار توضیحاتی ارایه داد.

 

همکاری‌ های بخش خصوصی در زمان کرونا ستودنی است

 

دکتر سید محمداسماعیل فضل هاشمی معاون فنی حوزه درمان دانشگاه در این نشست بخش خصوصی را بازوی پرتوان دولت در ارایه خدمت بهداشت و درمانی اعلام کرد و همکاری‌ های این بخش به ویژه در زمان کرونا را ستود.

 

وی، ارایه خدمات اورژانسی، اعتباربخشی، تعرفه‌ های بیمارستانی و پرداخت‌ های بیمه‌ ایرا از جمله چالش‌ های بخش خصوصی دانست.

 

گفتنی است در این جلسه دکتر علی حائری مشاور رییس دانشگاه، حسن پیری مشاور اجرایی، مدیر حوزه ریاست دانشگاه و جمعی از مدیران حوزه معاونت درمان دانشگاه نیز حضور داشتند.

  • گروه خبری : بیمارستان های غیردانشگاهی
  • کد خبر : 138273
کلید واژه

تصویر

ضرورت بین‌المللی سازی مراکز درمانی خصوصی

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست