×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1403/08/29 - 12:38
  • بازدید : 42
  • تعداد بازدید : 35
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

روز جهانی یادبود قربانیان سوانح رانندگی

روز جهانی یادبود قربانیان سوانح رانندگی هر ساله در سومین یکشنبه از ماه نوامبر برای گرامیداشت یاد کسانی که جان خود را در تصادفات از دست داده یا مجروح شده‌اند گرامی داشته می‌شود.

روز جهانی یادبود قربانیان سوانح رانندگی

این روز برای افزایش آگاهی در مورد آثار مخرب سوانح رانندگی بر خانواده‌ها و ملت‌ها در سراسر جهان نامگذاری شده است. این یادواره همچنین فراخوانی برای دولت‌ها، سیاستگذاران و آحاد مردم جهت اولویت بخشیدن به اقدامات ایمن‌سازی راه‌ها، تقویت قوانین راهنمایی و رانندگی، فرهنگ سازی و حمایت از قربانیان و خانواده‌های آنهاست.

 

در کشورما هرسال حدود 20 هزار نفر به قربانیان و صدها هزار نفر به شمار مجروحان سوانح رانندگی افزوده می‌شود. این سوانح اثرات اجتماعی، اقتصادی و عاطفی عمیقی بر جامعه دارند. از دست رفتن جان انسان‌ها که در کشور ما حدود 63 درصد آن را جوانان تشکیل می‌دهد، یا ناتوانی‌های طولانی مدت ناشی از تصادفات، نه تنها خانواده‌ها را ویران می‌کند، بلکه جامعه را نیز از افراد مولد محروم می‌سازد. تصادفات جاده‌ای به دلیل هزینه‌های بالای درمان، فرآیندهای پیچیده‌ی قانونی و اثر منفی بر بهره‌وری، بار اقتصادی قابل توجهی را به کشور تحمیل می‌کنند.

 

 این هزینه‌های سرسام‌آور، در اقتصاد‌هایی مانند کشور ما نظام سلامت و رفاه اجتماعی را به شدت تحت فشار قرار می‌دهند و همین امر نیاز به سرمایه‌گذاری در ایمنی راه‌ها، اجرای مؤثر قوانین راهنمایی و رانندگی و پشتیبانی از قربانیان حوادث جاده‌ای را بیش از پیش آشکار می‌سازد.

 

 

هرچند دولت‌ها نقش پررنگی در کاهش تعداد قربانیان تصادفات و تلفات جاده‌ای دارند ولی این افراد هستند که نقش اصلی را در این مهم بر عهده دارند. کاهش خطرات جاده‌ای نیازمند تلاش جمعی دولت و مردم است. رانندگان با انجام رفتارهای مسئولانه در خیابان‌ها، مانند رعایت محدویت‌های سرعت، بستن کمربند ایمنی، استفاده از کلاه ایمنی، و اجتناب از عواملی که حواس افراد را در هنگام رانندگی پرت می‌کند (مانند تلفن همراه) می‌بایست در کاهش این آمار مشارکت کنند.

 

 

عابران پیاده و دوچرخه سواران نیز با رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، استفاده از گذرگاه‌های تعیین شده و پوشیدن لباس های بازتابنده نور در شب می‌توانند نقش خود را ایفا کنند. شهروندان با اهمیت قائل شدن برای رعایت قوانین، گزارش شرایط خطرناک خیابان‌ها و حمایت از برنامه‌های آگاه‌سازی ایمنی می‌توانند فرهنگ مسئولیت پذیری و مراقبت را ایجاد کنند. بنابراین تلاش‌های هریک از ما کل سیستم را برای ایمن‌تر کردن جاده‌ها و کاهش صدمات و تلفات ناشی از تصادفات تقویت خواهد کرد.

 

کارشناس حوادث ترافیکی معاونت درمان - محبوبه غلامی

  • گروه خبری : عمومی در حوزه درمان
  • کد خبر : 149365
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست