×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1392/06/20 - 09:14
  • بازدید : 2341
  • تعداد بازدید : 15
  • زمان مطالعه : 25 دقیقه
معاونت درمان:

مشروح نخستين گزارش تلويزيوني رييس جمهوري به مردم

رييس جمهوري اسلامي ايران در نخستين گزارش كار دولت يازدهم به مردم از طريق رسانه ملي در خصوص مشكلات اساسي كشور دردو بخش اقتصاد و روابط خارجي گزارش مبسوطي ارايه كرد.

مشروح نخستين گزارش تلويزيوني رييس جمهوري به مردم


به گزارش معاونت درمان به نقل از ايرنا، دكتر حسن روحاني سه شنبه شب در اين برنامه تلويزيوني كه حدود يك ساعت به طول انجاميد در آغاز سخنان خود گفت: دولت از صاحبان اصلي كشور كه ملت بزرگوار ايران است توقع دارد ضمن حمايت و ياري، دولت را در مسيري كه آن ها مي فهمند، درك مي كنند و خواسته آن هاست، هدايت كنند.

روحاني ابتدا به بازماندگان جان باختگان حادثه تصادف شب گذشته آزادراه قم -تهران تسليت گفت و با بيان اينكه دولت در زمينه اين حادثه به وظيفه خود عمل خواهد كرد، تصريح نمود: دستورات موكدي به وزارت كشور و وزارت راه و شهرسازي داده شده كه در اين زمينه بررسي هاي لازم را انجام دهند.
وي ادامه داد: همچنين به وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي دستور داده شده كه در زمينه رسيدگي به مجروحين اين حادثه اقدامات لازم را انجام دهد.

**گزارش دولت بر اساس واقعيات خواهد بود
رييس جمهوري در ادامه با بيان اينكه دولت هفته هاي اوليه كار و فعاليت خود را مي گذراند، گفت: خدا را شاكريم كه در اين هفته هايي كه گذشته است اقدامات و وظايف بر عهده دولت بوده،تلاش شده به آن عمل شود.
روحاني افزود: وزرا به مجلس شوراي اسلامي معرفي و راي اعتماد گرفتند و دولت تشكيل شد و سه هفته كاري از كار اين دولت گذشته و امشب خوشحالم به يكي از وعده هايي كه بر آن تاكيد داشتم عمل مي كنم و آن گزارش دهي به مردم عزيز و بزرگوار كشورمان است.
وي اظهارداشت: اين دولت، دولت پاسخگو خواهد بود و گزارش آن برمبناي تبليغات نيست و بر مبناي واقعيت ها و تشريح واقعيت ها و از تلخ و شيرين كارها گزارش مي دهد.
روحاني با تاكيد بر اينكه دولت خادم مردم و كشور است، تصريح كرد: خادم بايد در برابر اربابان خود در هر قسمتي گزارش دهد البته گزارش دهي ما در بخش هاي مختلف خواهد بود، دولت سخنگو دارد و بخشي از مطالب از اين طريق براي مردم بيان مي شود.
وي ادامه داد: همچنين بخشي از اقدامات توسط وزارتخانه ها، دستگاه هاي مربوطه و مسوولين براي مردم تبيين مي شود؛ بخشي از گزارش ها نيز توسط رييس جمهوري به صورت دوره اي خدمت مردم اعلام خواهد شد.
رييس قوه مجريه گفت: مردم بايد بدانند آنچه كه مي گذرد و آنچه ما عمل مي كنيم و بعد هم انتظار ما اين است كه مردم ما اظهارنظر كنند،ما را نقد، انتقاد و نصحيت كنند، اين دولت خدمتگزار از آن آنهاست.

**مشكلات اساسي كشور در دو بخش اقتصاد و روابط خارجي است

رييس جمهوري با بيان اينكه يكي از وعده هايش اين بود كه در صد روز اول به طور دقيق وضعيت كشور را آنچنان كه تحويل گرفته است به مردم گزارش دهد، گفت: در همه ارزيابي ها ما مشكلات اساسي كشور را عمدتا در دو بخش اقتصاد و روابط خارجي مي بينيم.
روحاني مردم را قاضي اصلي در خصوص عملكرد دولت يازدهم دانست و افزود: تلاش ما براي اين است كه همه توان خود را در زمينه خدمت به كار بگيريم و اميدوارم بنده و همكارانم بتوانيم رضايت خداوند و مردم را در شرايط سختي كه كشور با آن رو به رو است جلب كنيم.
وي در خصوص ارايه گزارشي از وضعيت كشور اظهاركرد: مطالعات در خصوص وضعيت كشور را در سه بخش انجام داديم كه مربوط به دوران قبل از انتخابات، پس از انتخابات و زمان تشكيل دولت مي شود.
رييس جمهوري توضيح داد: يك گروه كاري در همان دوران رقابت هاي انتخاباتي وضعيبت كشور را ارزيابي مي كرد و محصول كار آن برنامه دولت تدبير و اميد بود كه در اختيار مردم قرار گرفت و وعده هاي دولت نيز بر اساس ارزيابي و مطالبات مردم شكل گرفت.
روحاني اضافه كرد: بخش دوم پس از اعلام نتايج ارا بود كه رييس جمهوري منتخب لازم مي ديد گروه كارهاي مختلفي تشكيل شود؛ پنج گروه كاري حوزه هاي سياست خارجي، سياست داخلي، اوضاع اقتصادي، مسائل فرهنگي و مسائل داخلي و امنيتي را مورد بررسي قرار دادند و مجموعه اي بسيار ارزشمند تهيه شد.
وي بيان كرد: بخش سوم زماني است كه دولت تشكيل شد، وزرا كار را شروع كردند و محصول كار انها به مرور زمان به دست ما مي رسد.

** كشور در شرايط ركود تورمي است

وي با تاكيد بر اين كه كشور در شرايط ركود تورمي است، توضيح داد: دليل اين موضوع آن است كه هم بانك مركزي و هم مركز آمار رشد اقتصادي كشور را در سال گذشته منفي اعلام مي كنند.
وي افزود: آنچه كه مركز آمار اعلام كرده منفي ۵.۴ است و بانك مركزي آماري كه در ۶ ماه اول سال بدون نفت اعلام كرده است منفي ۲.۲ را نشان مي دهد؛ البته اين رقم با نفت افزايش پيدا مي كند.
رييس جمهوري با بيان اينكه به نظر مي رسد آمارهاي مركز امار و بانك مركزي به هم نزديك باشند اظهاركرد: رقم تورم نقطه به نقطه كشور ۴۴ درصد و تورم سالانه در پايان اسفند ماه ۳۹ درصد است؛ اين امار نشان مي دهد كشور از لحاظ تورم و ركورد در شرايط ويژه اي قرار دارد.
روحاني گفت: وقتي شرايط كشور ركود تورمي است كار بسيار سخت خواهد شد زيرا اگر تنها ركود باشد ما مي توانيم با سياست انبساطي به جنگ ركود برويم و زماني كه مشكل فقط تورم باشد با سياست انقباضي مي توانيم تورم را مهار كنيم اما زماني كه اين دو همزمان باشد كار بسيار سخت خواهد شد.
وي ادامه داد: البته اين به آن معنا نيست كه دولت به آينده اميدوار نبوده و راهكاري نداشته باشد بلكه دولت در سر فصل هاي مختلف كه مشكلات را بررسي مي كند به دنبال راهكارها بلند مدت و كوتاه مدت است.

**اقدام هاي دولت در زمينه بودجه و يارانه

رييس جمهوري با اعلام اين كه دولت در زمينه بودجه و يارانه اقداماتي را انجام داده و در حال پيگيري است گفت: دولت براي اقدامات فوري خود برنامه ريزي كرده است كه بخشي از آن را براي مردم توضيح خواهم داد.
روحاني در خصوص بودجه كشور گفت: بودجه در ۱۰ سال گذشته از ۲۵ هزار ميليارد تومان به ۲۱۰ هزار ميليار تومان رسيده و هشت برابر شده است در حالي كه قيمت اجناس در اين مدت پنج برابر شده است و اين به معني پيشي گرفتن هزينه دولت حتي بيش از قيمت اجناس و كالاها است .
وي افزود: اين به آن معنا است كه دولت در زمينه انبساط بودجه قدم هايي را برداشته كه خود به خود با مشكلاتي مواجه خواهد شد.
رييس جمهوري با بيان اينكه در گذشته با اين رقم هشت برابر كسب ماليات از مردم امكان پذير نبود از اين رو تكيه اصلي بر درآمد نفت بوده است، توضيح داد: وقتي كه درامد نفتي پايين امده است يا بايد درآمدها را بالا ببريم كه در شرايط فعلي بسيار دشوار است و يا بايد خدمات در زمينه هاي مختلف، آموزش، بهداشت، دفاع و امنيت را تقليل دهيم كه اين موضوع هم شدني نيست.

** بودجه سال جاري ۶۰ هزار ميليارد تومان كاهش مي يابد

رييس جمهوري در ادامه گزارش تلويزيوني خود به مردم گفت: با اصلاح بودجه ۲۱۰ هزار ميليارد توماني سال جاري و اصلاح آن به ۱۵۰ هزار ميليارد تومان، بودجه امسال، ۶۰ هزار ميليارد تومان كاهش مي يابد.
روحاني افزود: با اصلاح بودجه سال ۹۲ ، رقم واقعي بودجه به مردم اعلام خواهد شد زيرا دولت راستگو در صدد است در نخستين قدم ، بودجه را براي مردم شفاف سازي كند.
وي با بيان اينكه هم اكنون كشور در شرايط ركود تورمي است، يادآورشد: در شرايط ركود تورمي راه حل هاي كوتاه و ميان مدت اقتصادي در نظر گرفته شده تا بتوانيم مشكلات اقتصادي كشور را حل و فصل كنيم، ضمن اينكه به وزارت امور اقتصادي و دارايي و ستاد اقتصادي دولت اعلام شده طي شش ماه آينده برنامه هاي كوتاه و ميان مدت دولت را براي بودجه سال ۹۳ ارايه كنند.
رييس جمهوري افزود: با اين حال همه ما به حمايت مردم نياز داريم و بدون مشاركت مردم مشكلات موجود قابل حل و فصل نيست.

**موانع اصلي رونق اقتصادي در كوتاه مدت بررسي شد

به گفته روحاني، همانطوري كه به مردم شريف ايران اعلام شده در نخستين جلسه هيات دولت مقرر شده ستاد اقتصادي دولت، ظرف ۱۵ روز طرحي را به دولت ارايه كند تا موانع اصلي رونق اقتصادي در كوتاه مدت اعلام شود و اين طرح در جلسه روز يكشنبه اين هفته در هيات دولت مورد بررسي قرار گرفت.
وي افزود: ۲۵ بند اين طرح به صورت عمومي ، ۹ بند آن ويژه بانك مركزي و يك بند آن براي پايش اقتصادي كشور به وزارت امور اقتصادي و دارايي اعلام شده تا هرماه گزارش آن را به هيات وزيران ارايه دهد و سخنگوي دولت نيز آن را با مردم در ميان بگذارد.
به گفته رييس جمهوري، هدف از اجراي اين طرح افزايش توليد، اشتغالزايي ، كاهش تشريفات اداري و مقابله با تحريم هاي خارجي است تا وارد كنندگان و توليد كنندگان به سهولت بتوانند به فعاليت هاي اقتصادي خود ادامه دهند.
روحاني اظهارداشت: در سال هاي اخير، قيمت دلار هزار توماني سه برابر شد و نياز توليد كنندگان و وارد كنندگان به نقدينگي نيز به سه برابر افزايش يافت.
وي افزود: پيش از اين توليد كنندگان تنها با تامين ۱۰ درصد قيمت كالاي خود در نزد بانك هاي عامل مي توانستند گشايش اعتبارات كنند تا بتوانند مواد اوليه و كالاي خود را وارد كنند، اما با افزايش قيمت دلار اين رقم به ۱۳۰ درصد و حتي به ۱۳۵ درصد افزايش يافت.
وي گفت: اين مانع بزرگي براي فعالان اقتصادي شد تا توليد كنندگان به موقع نتوانند در بانكها اعتبارات خود را گشايش كنند و اين در افزايش توليد موانع جديدي را به وجود آورد.
روحاني افزود: با برنامه ريزي هاي انجام شده مقرر شد بانك ها حداكثر تا ۳۰ درصد قيمت كالا را از توليد كنندگان و وارد كنندگان اعتبارات اسنادي دريافت كنند تا به موقع بتوانند با گشايش اعتبارات اسنادي كالاي خود را وارد كشور كنند.
وي گفت: اين دستوالعمل در هفته جاري به بانك ها ابلاغ مي شود و نظام بانكي نيز آمادگي دارد اين دستوالعمل را به مرحله اجرا برساند.
رييس جمهوري با بيان اينكه هر مشكلي براي توليد كنندگان به وجود آيد هزينه آن را مصرف كنندگان مي پردازند، گفت: بنابراين حل اين مشكلات مي تواند با رونق توليد و كسب و كار ، هزينه مصرف كنندگان را كاهش دهد.
وي افزود: در مواردي ديده شده كه توليد كنندگان با تامين ۱۳۰ درصد قيمت كالا در بانك عامل گشايش اعتبار كرده است، اما چون ديگر نقدينگي ندارد نمي تواند كالاي خود را از گمرك ترخيص كند و اين سبب مي شود كالا در گمركات كشور همواره رسوب كند.
وي گفت: در اين زمينه مقرر شد تااگر وارد كننده اي براي ترخيص كالاي خود نقدينگي لازم را نداشته باشد به همان اندازه به گمرك بدهكار شود در اين صورت با كاهش انباشت كالا در گمرك، توليد و اشتغال نيز در كشور رونق مي گيرد.
رييس جمهوري گفت: در مواردي كه كالا وارد كشور شده اما اسناد ارايه شده با كالاي وارده حدود پنج درصد اختلاف دارد، دولت اين اختلاف را به ۱۰ درصد افزايش داد تا مشكلات ترخيص كالا در گمركات در اين زمينه نيز كاسته شود.
روحاني افزود: در مواردي توليد كننده پول كالا را داده اما بانك عامل نتوانسته ارز آن را به موقع حواله كند، لذا اين باعث مي شود كالا در گمرك بماند در حالي كه اين مشكل مربوط به توليد كننده نيست بلكه مشكل مربوط به بانك عامل است كه در اين موارد به گمرك اختيارات داده شده با كاهش تشريفات اداري و با برنامه ريزي لازم يك خط ويژه براي ارزيابي و ترخيص كالا در نظر بگيرند تا مواد اوليه مورد نياز توليدكنندگان به موقع از گمرك ترخيص شود.
رييس جمهوري از حذف بسياري از مقررات غير ضروري گمركي خبر داد و گفت: دولت بسياري از تشريفات گمركي را حذف كرده است تا زمينه رونق اقتصادي در كشور فراهم شود و فضاي كسب و كار بار ديگر در كشور رونق بگيرد.
دكتر روحاني اظهارداشت: پيش از اين قانون رونق كسب و كار در مجلس شوراي اسلامي تصويب شده اما آيين نامه هاي اين قانون تهيه نشده در صورتي كه با تهيه آيين نامه آن ، فضاي كسب و كار در كشور بيش از پيش رونق خواهد گرفت.
وي گفت: براي رونق اقتصادي، دستگاه هاي ذيربط موظف شدند ظرف دو ماه آينده آيين نامه هاي آن را تهيه و از اين پس جلسات بخش خصوصي و دولتي نيز به صورت مستمر برگزار شود .
رييس قوه مجريه تاكيد كرد: دولت تمام تسهيلات مورد نياز را در اختيار بخش خصوصي قرار مي دهد تا توليد رونق بگيرد و مقرر شده معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي با مشاركت ديگر دستگاه هاي اجرايي طي دو ماه آينده، تمام بدهي هاي دولت را به بخش خصوصي مشخص كنند تا زمينه هاي تسويه حساب آنان فراهم شود.

**آسيب شناسي فاز نخست هدفمندي يارانه ها براي اجراي فاز دوم

رييس جمهوري با تاكيد بر اين كه پرداخت يارانه ها تا پايان سال جاري به شكل كنوني اجرا خواهد شد، گفت: براي اجراي مرحله دوم در حال آسيب شناسي هستيم.
روحاني افزود: مراحل بعدي هدفمندي يارانه بايد شروع شود، منتهي در فرصتي مناسب اين كار را انجام خواهيم داد.
وي ادامه داد: در مصوبه طرح ستاد اقتصادي دولت آمده است كه دولت بايد تمام بدهي هاي خود را تقويم كند؛ چرا كه آمار و ارقام متفاوتي در اين زمينه وجود دارد و بايد راه تسويه حساب مشخص شود؛ اينكه پيمانكار احساس كند از دولت طلبكار است و دولت نيز كاري به آن ندارد و او را رها كرده، نامناسب است.

**توسعه طرح هاي ميدان گازي پارس جنوبي

دكتر روحاني، اضافه كرد: در زمينه نفت دستورالعملي قبلا به وزير داده شده است؛ ما الان با دو مورد كه بسيار فوري است مواجه هستيم؛ اولين بحث توليد گاز است كه اكنون اين توليد به اندازه كافي نيست و به همين دليل بسياري از نيروگاه هايي كه الان بايد گاز مصرف كنند، نفت گاز و نفت كوره مصرف مي كنند.
رييس جمهوري در اين زمينه افزود: در سال جاري تاكنون ۷ ميليارد دلار نفت گاز و نفت كوره مصرف شده است كه با محاسبه اين عدد، تا پايان سال به ۱۷ ميليارد دلار مي رسد؛ بنابر اين حركتي سريع در توليد گاز، بار هزينه اين ۱۷ ميليارد دلار را از دوش جامعه بر مي دارد.
وي در ارتباط توسعه طرح هاي ميدان گازي پارس جنوبي، افزود: دولت تلاش خواهد كرد خصوصا در زمينه پارس جنوبي اقداماتي سريع انجام دهد؛ فاز ۱۲، ۱۵ و ۱۶، ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبي در اولويت است و تلاش مي شود در ماه هاي آينده اين طرح ها به نتيجه برسد.
دكتر روحاني افزود: وزير نفت قول داده است كه توليد گاز تا پايان سال جاري روزانه تا۳۰ ميليون متر مكعب افزايش يابد.
وي اضافه كرد: ظرفيت و توليد نفت نيز پايين آمده كه دولت تصميم دارد در كوتاه مدت ظرفيت توليد نفت خام را به روزانه ۴ ميليون بشكه برساند چرا كه ظرفيت توليد براي كشور از لحاظ استراتژيك خيلي مهم است.
روحاني گفت: براي پالايشگاه ستاره خليج فارس نيز برنامه اي هست كه بتوانيم سريع تر از آن استفاده كنيم چرا كه با ادامه شرايط كنوني در آينده نيازمند واردات بنزين هستيم كه با اقداماتي، اين نياز مرتفع خواهد شد.

**اقدام هاي دولت در بخش كشاورزي

رييس جمهوري افزود: مواردي كه بر شمردم از مصوبه روز يكشنبه، تنها چند مورد از مواردي بود كه به آن اشاره شد؛ به عنوان مثال در زمينه كشاورزي در هفته جاري شوراي اقتصاد تصميمات مهمي خواهد گرفت؛ به دليل اينكه ما در محصولات اساسي مثل گندم و برنج اكنون اتكايمان به واردات است و امسال بايد ۷.۵ ميليون تن گندم وارد كنيم.
روحاني افزود: مشكلات بخش كشاورزي بررسي شده است كه دو مشكل را مي توانيم فوري حل كنيم كه يكي از اين مشكلات مساله كود هاي داخلي و خارجي و بحث دوم قيمت تضميني محصولات كشاورزي است.
رييس جمهوري تصريح كرد: كشاورز بايد احساس كند كه محصولات توليدي اش با قيمتي مناسب خريداري مي شود كه اميدواريم در هفته جاري و آينده اين قيمت تعيين و اعلام شود.
روحاني با تاكيد بر اين كه كشاورزان بيشتر از دولت اشتياق دارند كه توليد را بالا ببرند، افزود: امنيت غذايي براي ما موضوعي استرات‍ژيك است؛ وقتي كشاورزان ما مي توانند محصولات كشاورزي را با قيمتي كمتر از واردات توليد و تامين كنند، بايد دولت نيز توليد در اين بخش را مورد توجه قرار دهد.
رييس جمهوري، يكي از ديگر تصميمات دولت در اين بخش را اعطاي مجوز واردات ماشين آلات كاركرده اعلام كرد و گفت: با توجه به اين كه در بخش كشاورزي نياز به ماشين آلات كشاورزي وجود دارد و از طرفي پول مورد نياز براي خريد اين ماشين آلات در اختيار توليدكنندگان نيست، مي توان با واردات ماشين آلات سالمي كه عمرشان از پنج سال نگذشته است اين نياز را تامين كند.

** موضوع يارانه ها

روحاني در ارتباط با موضوع يارانه ها نيز گفت: دولت و مجلس از ابتدا احساس مي كردندكه در منبع درآمدي مربوط به يارانه مشكل وجود دارد؛ در مجلس تصويب شده بود كه قيمت حامل هاي انرژي ۳۸ درصد افزايش يابد تا يارانه نقدي تامين شود؛‌ در اين زمينه دولت قبل بايد اين قانون را از اول تيرماه اجرا مي كرد كه اجرا نكرد و اين دولت نيز اولويت اولش رونق توليد است؛ راه حل هايي نيز پيدا شده است كه منابع يارانه اي را تامين كنيم.
وي افزود: تا پايان سال يارانه به اين صورت اجرا خواهد شد البته براي مرحله دوم در حال آسيب شناسي هستيم و البته يارانه بايد مراحل بعديش شروع شود منتهي در فرصت مناسب اين كار را خواهيم كرد.

** سياست خارجي

روحاني افزود: در سياست خارجي شيوه و منطق ما ممكن است مقداري فرق كند و به تعبير مقام معظم رهبري كه ايشان فرمودند نرمش، انعطاف و مانور هنرمندانه و قهرمانانه هم مورد قبول و هم مطلوب است؛ سياست خارجه اين دولت با يك آغاز خوبي مواجه شد و آن اينكه در مراسم تحليف از كشورهاي دوست دعوت شد و بيش از ۵۰ كشور براي نخستين بار در مراسم تحليف شركت كردند كه ۱۱ هيات در بالاترين سطح حضور يافتند.
به گفته وي، اين فضا را مردم آفريدند؛ فضاي جديد را در داخل و خارج حضور و نشاط مردم آفريدند و مردم با حضورشان پيام مهمي را به جهان دادند كه بسياري در جهان اين پيام را شنيدند و كساني كه اين پيام را نشنيدند ناچارند اين پيام را كه پيام ملت است، بشنوند.
وي با اشاره به اينكه تقريبا اگر چند كشور را استثنا كنيم تمامي كشورها پيام تبريك دادند كه به همه آنها پاسخ داده شد، گفت: خود اين تحليف و اين پيام ها فضاي جديدي در روابط جمهوري اسلامي ايران با دنياي بيرون به وجود آورد.

**نخستين سفر رييس جمهوري

روحاني با اشاره به اينكه دو سفر مهم پيش رو دارم، تصريح كرد: نخستين برنامه سفر خارجي من شركت در سازمان همكاري هاي مربوط به شانگهاي است كه در قرقيزستان خواهد بود و پنجشنبه عازم اين سفر هستم.
رييس جمهوري افزود: در اين سفر با روساي چند كشور ملاقات خواهم كرد كه دو ملاقات اهميتي وي‍ژه دارد ،يكي با رييس جمهوري روسيه و ديگري با رييس جمهوري چين.
وي اضافه كرد: براي روابط با روسيه به عنوان همسايه بزرگمان اهميتي ويژه قايل هستيم ؛ در بسياري از زمينه ها با اين كشور اشتراك نظر داريم و همكاري هاي متعددي با اين كشور داريم و تلاش اين دولت اين است كه روابط را با كشور روسيه توسعه دهد كه اولين قدم در اين سفر برداشته خواهد شد.
وي ملاقات با رييس جمهوري چين را دومين ملاقات مهم خود در اين سفر ذكر كرد و گفت: روابط با چين نيز براي ما اهميتي ويژه دارد ما همكاري هاي متعددي داريم و چيني ها آمادگي دارند در بخش هايي سرمايه گذاري در ايران را شروع كنند.
يكي از بندهاي مصوب روز يكشنبه بحث بهره برداري از حساب هايي است كه از فروش نفت در خارج از كشور داريم و چگونه كشورها بتوانند با اعتماد از آنها در ايران سرمايه گذاري كنند كه يكي از اين كشورها در اين زمينه چين است.

**اعلام مواضع دولت جديد در نشست سالانه سازمان ملل اهميت دارد/براي گفت و گوي جدي با دنيا آماده ايم

رييس جمهوري با بيان اينكه حضور من در اجلاس سالانه سازمان ملل متحد به دعوت دبيركل اين سازمان است، گفت: حضور و سخنراني من در اين اجلاس و اعلام مواضع دولت جديد اهميت دارد.
دكتر روحاني با يادآوري اينكه در سفر به نيويورك در اجلاس خلع سلاح نيز شركت و سخنراني خواهد كرد، اظهارداشت: همچنين در اين سفر در افتتاحيه اجلاس كشورهاي غيرمتعهد كه در سطح وزراي خارجه برگزار مي شود، سخنراني خواهم داشت.
وي ادامه داد: بنابراين سه سخنراني مهم در سفر به نيويورك خواهم داشت، ضمن اينكه جلسات متعدد، مصاحبه هاي مختلف و ديدار با ايرانيان از ديگر برنامه هاي اين سفر است و اهميت خاصي خواهد داشت، به خصوص گفت و گويي كه با نخبگان سياسي و فرهنگي در آنجا خواهم داشت.

** براي گفت و گوي جدي با دنيا آماده ايم

رييس قوه مجريه همچنين در پاسخ به سووالي مبني براينكه يكي از جلسات شما در نيويورك،تشكيل جلسه گفت و گو با كشورهاي ۱+۵ است آيا اين موضوع را تاييد مي كنيد؟ گفت: ۱+ ۵ خواسته اند، مذاكرات با آن ها شروع شود، مقدمات كار از طرف ما آماده شده است.
روحاني افزود: اولين اقدام اين بود كه من تاييد كنم كه آيا مذاكره كننده مثل گذشته دبيرخانه شوراي امنيت ملي باشد يا نهاد ديگري، كه من مشخص كردم كه وزارت امورخارجه مسوول مذاكرات هسته اي خواهد بود.
وي با بيان اينكه قدم هاي ديگري در خصوص مسئله هسته اي برداشته شده است، اظهارداشت: كاملا ما براي يك گفت و گوي جدي با دنيا، هم با ۱+۵ و هم با آژانس بين المللي انرژي اتمي آماده ايم.

** هيچ كس نمي تواند ملت ايران را از حق مسلم خود محروم كند

روحاني در پاسخ به سووالي مبني براينكه اين مذاكرات در چه چارچوبي صورت خواهد گرفت؟ تصريح كرد: آنچه مدنظر ماست، اين است كه جمهوري اسلامي ايران همه حقوقي كه طبق مقررات بين المللي كه مهم ترين آن معاهده npt است، اين حقوق بايد حفظ شود.
وي با بيان اينكه هيچ كس نمي تواند ملت ايران را از حق مسلم خودش محروم كند، خاطرنشان كرد: يكي از حقوق ملت ايران غني سازي در خاك خودش، البته در چارچوب مقررات بين المللي، با نظارت آژانس و صلح آميز بودن است.

** مسئله هسته اي در يك زمان نه چندان بلند، قابل حل و فصل خواهد بود

رييس جمهوري گفت: از طرفي نيز اگر كشورهايي نگراني دارند، نگراني آن ها را ما مي توانيم مرتفع كنيم و در اين زمينه ما دنبال اعتماد و احترام متقابل و حقوق برابر هستيم و چارچوب ما مقررات بين المللي است.
روحاني اظهارداشت: اگر طرف مقابل اراده جدي داشته باشد، مسئله هسته اي در يك زمان نه چندان بلند قابل حل و فصل خواهد بود.

** براي بازي برد – برد آماده هستيم

وي در پاسخ به اين سووال كه فكر مي كنيد در حال حاضر اين اراده جدي وجود دارد، چون خبرهايي است كه كشورهاي ۱+۵ اعلام كردند خبرها و پيشنهادات جديدي در نيويورك اعلام خواهد شد، آيا اين به معناي اين است كه آن خوش بيني در شما ايجاد شده كه بشود اراده جدي را در طرف مقابل ديد؟ گفت: من البته هيچ وقت بدبين نبودم.
روحاني تصريح كرد: شرايط دولت جديد، شرايطي است كه حتما نبايد بدبين باشيم، چون اراده كافي، شيوه كافي و منطق قوي در ما وجود دارد، در آنها هم مي بايستي اين اراده جدي براي حل و فصل مساله وجود داشته باشد .
وي ادامه داد: در مساله هسته اي پايان بازي بايد، بازي برد- برد باشد و بازي برد – باخت، معنا ندارد، آن كسي كه بازنده است معنايش اين است كه تحمل نخواهد كرد و ادامه نخواهد يافت.
رييس قوه مجريه گفت: براي ادامه كار، ما مي توانيم بازي برد – برد را داشته باشيم و ما براي بازي برد – برد آماده هستيم.
روحاني افزود: فكر مي كنم شروع اين كار در نيويورك و با ملاقات وزير خارجه كشورمان با وزراي مربوطه آغاز مي شود، بنده هم ملاقات هايي دارم و برخي از وزراي خارجه ۱+۵ از هم اكنون براي ملاقات درخواست داده اند.

** دنيا از فرصت ايجاد شده توسط ملت ايران استفاده كند

وي اظهارداشت: ما آمادگي داريم براي ملاقات درهر سطحي، براي اينكه مسئله را حل كنيم اما دنيا كاملا بايد بداند كه اين دوره زماني براي حل و فصل مسايل هسته اي نامحدود نخواهد بود و ما يك دوره زماني مشخصي داريم، از اين دوره زماني و از اين فرصتي كه ملت ما در اين انتخابات به وجود آوردند دنيا هم بايد استفاده كند.
ما هم از اين فرصت استفاده مي كنيم و اميدواريم قدم به قدم بتوانيم اين مشكلات را حل كنيم.

** اختلافات طايفه گري و تروريزم دو مشكل منطقه

رييس قوه مجريه در پاسخ به سوالي مبني براينكه يكي از محورهاي اصلي در سياست خارجي ما شرايط خاص منطقه به خصوص در خاورميانه و شمال آفريقا است كه شايد مهمترين بند آن تحولات جاري در سوريه است، تحليل جنابعالي در اين زمينه چيست؟ گفت: منطقه خاورميانه هميشه حساس بوده و هم اكنون نيز حساس است. منطقه با دو مشكلي كه در واقع دشمنان اين منطقه آفريدند مواجه شده است،اين دو مشكل، اختلافات طايفه گري و تروريزم در منطقه است كه كم كم دامن بسياري از كشورها را فرا خواهد گرفت.

** اميد ما اين است كه جنگي در سوريه شروع نشود

وي با تاكيد بر اينكه سوريه براي منطقه داراي يك اهميت وي‍ژه و در خط مقدم مقاومت است، افزود: در سوريه امروز شرايط تبديل به يك جنگ داخلي شده و ما در آنجا طايفه گري، افراط گري، تروريزم و مداخله خارجي مي بينيم و همه اينها، مشكلات را دوچندان كرده است، مخصوصا بهانه گيري اخيري كه آمريكايي ها و حاميان آنها به بهانه مسئله شيميايي شروع كرده بودند كه البته ما استفاده از سلاح شيميايي در هر كشور و منطقه اي و با هر شرايطي را به طور قاطع محكوم مي كنيم، اما به اين بهانه مي خواستند مداخله خارجي را شروع كنند.
روحاني ادامه داد: جمهوري اسلامي ايران و دولت در اين زمينه بسيار فعال بود يعني علاوه بر اينكه من مذاكرات و پيام هايي براي سران برخي از كشورها داشتم، وزير امورخارجه با بيش از ۳۵ وزير امورخارجه در اين زمينه مذاكره و گفت و گو تلفني كرد.
رييس دولت يازدهم گفت: اميدواريم اين تلاش ها كم كم به ثمر بنشيند و اميد ما اين است كه جنگي آغاز نشود و علامت هايي مشاهده مي كنيم؛ اگر ما موفق شويم كه منطقه و سوريه را از يك حمله نظامي دور كنيم به اعتقاد من قدم مهمي براي منطقه و ثبات منطقه برداشته ايم.

** از هر اقدام و ابتكاري براي جلوگيري از جنگ حمايت مي كنيم

روحاني در پاسخ به سوالي مبني براينكه با توجه به پيشنهاد اخير روسيه و با نرمشي كه در قبال اين پيشنهاد در واشنگتن ديده شده و موضع گيري برخي كشورهاي اروپايي در اين زمينه، فكر مي كنيد خطر جنگ رفع شده است يا خير؟ اظهارداشت: احتمال اينكه اين خطر كم شده باشد خيلي زياد است البته هنوز ۱۰۰ درصد نمي شود در اين زمينه حرف زد.
وي افزود: ما از هر اقدام و ابتكاري كه در سطح بين المللي براي جلوگيري از جنگ و در چارچوب مقررات بين المللي باشد، حمايت مي كنيم.
روحاني ادامه داد: البته با بحثي كه امروز مطرح است و آن نظارت بر سلاح شيميايي است، اصولا ما موافقيم؛ ما كه با سلاح شيميايي كلا مخالفيم و نظر ما اين است كه كل منطقه از سلاح كشتار جمعي عاري باشد و جمهوري اسلامي ايران به معاهده منع سلاح هاي شيميايي پيوسته و معتقديم همه كشورهاي منطقه بايد به اين مقررات و اين معاهده بپيوندند.
رييس جمهوري گفت: بنابراين هر تلاشي از طرف جمهوري اسلامي ايران بتواند انجام بگيرد كه مانع جنگ شود اين كار را خواهد كرد و اگر خداي نكرده جنگي آغاز شود ما اين جنگ را در اين منطقه بسيار خطرناك مي بينيم و آثار بسيار مخربي خواهد داشت.
روحاني افزود: اين جنگ اول، دامن آنهايي را مي گيرد كه شروع كننده آن خواهند بود و البته ما همانطور كه قبلا هم اعلام كردم كمك نوع دوستانه خودمان را به مردم سوريه انجام خواهيم داد.

  • گروه خبری : عمومی در حوزه درمان ,بیمارستان های غیردانشگاهی
  • کد خبر : 4155
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست