به همت واحد تغذیه بالینی برگزار شد :
وبینار علمی با عنوان اصول تغذیه حمایتی در بیماران سرطانی
کنفرانس علمی یک روزه با عنوان" اصول تغذیه حمایتی در بیماران سرطانی" به همت واحد تغذیه بالینی معاونت درمان بصورت وبینار برگزار شد
کنفرانس علمی یک روزه با عنوان « اصول تغذیه حمایتی در بیماران سرطانی» به همت واحد تغذیه بالینی معاونت درمان بصورت وبینار برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، کنفرانس علمی مذکور در بستر سامانه آموزش مداوم کشور، با ۳ امتیاز آموزشی و با حضور ۲۵۰ نفر از کارشناسان تغذیه بالینی کشور در روز یکشنبه ۵ آذرماه ۱۴۰۲ برگزار شد.
دکتر جانبازی سرپرست مدیریت خدمات بیمارستانی معاونت درمان با اشاره به فعالیت بدنی ناکافی، مصرف کم میوهها و سبزیجات، افزایش مصرف سیگار، الکل و غذاهای حاوی چربی زیاد و استرس بعنوان علل بروز سرطان، بر لزوم تشکیل این دورههای در سرفصل آموزشی تاکید کرد.
وی، تلاش کارشناسان تغذیه کشور درافزایش اگاهیهای تغذیهایجامعه در پیشگیری از بیماری سرطان را لازم و ضروری دانستند و از خدمات کارشناسان تغذیه بالینی مراکز درمانی قدردانی کردند.
فاطمه اورعی کارشناس تغذیه بالینی این معاونت نیز در حاشیه این وبینار، اظهار داشت: طبق آمار جهانی بعد از بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان بعنوان دومین علت مرگ و میر در جهان شناخته میشود و با توجه به اینکه سرطان در ایران رو به افزایش است، بیماران سرطان طبق ضوابط وزارت بهداشت جز بیماران اولویت دار دریافت کننده مشاوره تغذیه محسوب میشوند.
این کارشناس تغذیه بالینی، خاطر نشان کرد: عوارض جانبی مرتبط با تغذیه، ناشی از روشهای درمانی سرطان از قبیل اسهال، یبوست، حالت تهوع، خستگی، بیحالی و احساس ضعف و به دنبال آن کاهش وزن و سوء تغذیه و در مواردی به دلیل مصرف داروهای استروئیدی، موجب افزایش سطح اشتها و چاقی میشود، و کارشناسان تغذیه با ارائه رژیمهای غذایی مناسب و راهکارهای تغذیهایسودمند میتوانند در کاهش و کنترل این علائم و تسریع روند بهبود این بیماران تاثیر بسزایی داشته باشند.
وی افزود: افزایش اطلاعات علمی کارشناسان تغذیه بالینی مراکز تحت پوشش در خصوص تغذیه درمانی بیماران سرطانی را از دلایل اصلی برگزاری این کارگاه آموزشی عنوان کرد.
گفتنی است در این وبینار آموزشی ۳ ساعته دکتر احسان حجازی متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشکده تغذیه و صنایع غذایی بعنوان مدرس این کنفرانس علمی، در خصوص تغذیه درمانی در بیماران سرطانی و راهکارهای تغذیهایدر کاهش عوارض ناشی از شیمی درمانی و پرتودرمانی به بیان مطالبی پرداختند.
نظر