×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1395/02/28 - 09:16
  • بازدید : 1529
  • تعداد بازدیدکننده : 37
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
روابط عمومی معاونت درمان:

اولین جشنواره ترویج زایمان طبیعی و گرامیداشت روز جهانی ماما برگزار شد/كاهش ١٣.٤٦ درصدی سزارین در بیمارستانهای تابعه دانشگاه

گرامیداشت روز جهانی ماما و اولین جشنواره ترویج زایمان طبیعی روز چهارشنبه 29 اردیبهشت ماه در تالار امام خمینی (ره) برگزار شد

اولین جشنواره ترویج زایمان طبیعی و گرامیداشت روز جهانی ماما برگزار شد/كاهش ١٣.٤٦ درصدی سزارین در بیم

روابط عمومی معاونت درمان: گرامیداشت روز جهانی ماما و اولین جشنواره ترویج زایمان طبیعی با حضور دکتر پیوندی رییس دانشگاه، دکتر شهرامی مشاور اجرایی معاون درمان وزارت بهداشت، دکتر رحمانی معاون درمان دانشگاه، دکتر عرشی معاون امور بهداشتی، دکتر عظیمی رییس اداره پرستاری و محبوبه عقیقی رییس اداره مامایی دانشگاه روز  چهارشنبه 29 اردیبهشت ماه در تالار امام خمینی (ره) برگزار شد.

دکتر پیوندی رییس دانشگاه در افتتاحیه این مراسم  ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و فرارسیدن میلاد حضرت مهدی (عج) تقارن این مراسم را با این ایام مبارک به فال نیک گرفته و آن را منشا خیر و برکت برای جامعه سلامت و فرصتی مناسب برای تقدیر از جایگاه ماما در دانشگاه برشمرد.

 رییس دانشگاه نقش جامعه مامایی را در ارائه خدمات در حوزه نظام سلامت بسیار ارزشمند توصیف کرد و گفت: ارتباط  داشتن با جان  انسان این اشرف مخلوقات، منشا قداست همه حرفه ها و رشته های علوم پزشکی است که در میان این حرفه ها، بعضی از شرافت و قداست و معنویت بالاتری برخوردارند. در دوره های مختلف زندگی بشر، مهمترین و شگرف‏ ترین بخش آن که اصل خلقت بشر از انعقاد نطفه تا تولد نوزاد است، در حیطه فعالیت رشته مامایی قرار می گیرد.

وی افزود: فعالیت جامعه مامایی چه در بحث های پیشگیری، مراقبت قبل از بارداری، دوران بارداری و پس از بارداری، عامل مهمی در ایجاد یک شرایط مناسب برای تولد انسان هایی سالم و رشد پایدار و منطقی افراد جامعه است که بر قداست این رشته می افزاید و ما را وا می دارد که قدردان زحمات همه جانبه جامعه مامایی در دانشگاه و نظام سلامت باشیم.

دکتر پیوندی با اشاره به این که در ایران اسلامی بانوان به واسطه نقش محوری که در تحکیم بنیان خانواده ایفا می کنند از جایگاه و ارزش والایی برخوردارند خاطرنشان کرد: بانوان در جامعه ایرانی فعال و تاثیرگذارند و ضمن برخورداری از حقوق اجتماعی، برای شکوفایی استعدادها و ایفای نقش فعال در نظام مدیریت کشور مورد حمایت ویژه قرار می گیرند. حضور پرتعداد بانوان ایرانی در رشته های مختلف گروه پزشکی به ویژه در رشته مامایی از مهمترین مصادیق رشد و بالندگی جامعه بانوان ایرانی است.

رییس دانشگاه با اشاره به وجود چالش های موجود در نظام سلامت و انتظارات به حق و منطقی مردم، همگرایی، تعامل دوطرفه و سازنده در تبیین وظایف هر رشته بدون سوگیری را از مهمترین اقدامات در کاهش مشکلات موجود دانست.

دکتر پیوندی رسیدن به رقم 19 در صدهزار در آمار مرگ و میر مادران باردار را  کاری بسیار ارزشمند و نتیجه همت جامعه پرتلاش مامایی برشمرد که به برکت پوشش فراگیر شبکه های بهداشتی و نظام ارجاع، با تمرکز بر پیشگیری و درمان زودهنگام  در بارداری های پرخطر حاصر شده است. وی رسیدن به حد مطلوب در همه شاخص های بهداشتی و درمانی را یکی از مهمترین اهداف دانشگاه بیان کرد.

 وی با اشاره به رویکرد دانشگاه در سالجاری خاطرنشان کرد: باید بتوانیم علاوه بر تلاش و درکی مناسب از نیازهای جامعه تحت پوشش و تلاش حداکثری برای رفع نیازها، پاسخگوی مناسبی برای جامعه تحت پوشش خود باشیم که این هدف تنها با ایجاد یک فضای تعاملی، دوستانه، بدون سوگیری و انجام وظایف محوله یکایک ما در نظام سلامت محقق می شود.

رییس دانشگاه تامین سلامت جامعه را محصول کار گروهی، همگرایی و انسجام همه اجزای  نظام سلامت دانست و توزیع عادلانه منابع در نظام سلامت، تبیین جایگاه، شرح وظایف و حدود صلاحیتهای حرفه ای بدون سوگیری و بر اساس موازین علمی، پیش‏بینی جایگاه شایسته برای نقش‏آفرینی موثر در روند اصلاحات نظام سلامت مبتنی بر استقرار نظام پزشک خانواده را از جمله راهبردهایی ذکر کرد که می‏تواند رضایتمندی و مشارکت بیشتر همکاران ماما را در ارتقای سلامت جامعه در پی داشته باشد.

دکتر پیوندی توسعه خدمات بهداشتی را یکی از مهمترین اقدامات در تحقق شعار اقتصاد مقاومتی در دانشگاه و نظام سلامت خواند و افزود: با توسعه خدمات بهداشتی و اهمیت دادن به پیشگیری و ارتقای مصرف بهینه منابع، در پایان سال 95 می توانیم به این شعار در حوزه سلامت، پاسخ منطقی دهیم.

رییس دانشگاه در خاتمه اظهار امیدواری کرد که در نتیجه همکاری و همگرایی میان همکاران ماما و متخصصان زنان و مامایی، شاهد تعالی و شکوفایی روزافزون دانشگاه در زمینه مامایی باشیم و با تبیین بهتر جایگاه کلیه رشته های حوزه بهداشت و درمان، رفع نواقص و کاستی های موجود در ارائه خدمات  گله مندی ها و دل آزاری هایی که در این جامعه ارزشمند وجود دارد را روز به روز کمتر کنیم.

دکتر شهرامی مشاور اجرایی معاون درمان وزارت بهداشت نیز در این مراسم از استخدام 2000 ماما در شبکه بهداشتی و درمانی وزارت بهداشت تا پایان سال جاری خبر داد.

وی این اقدام را یکی از مهمترین اقدامات مهم در دوران بیست ساله فعالیت این وزارتخانه خواند و افزود: با آغاز طرح تحول نظام سلامت و سیاست هایی که از سوی مقام معظم رهبری در جهت افزایش فرزندآوری و بهبود شرایط زایمان در آن زمان ابلاغ شد، با تلاش های گروه مامایی و همکاری اداره سلامت مادر و کودک توانستیم یکی از بهترین برنامه های بسته تحول نظام سلامت را تدوین کنیم.

معاون اجرایی معاون درمان وزارت بهداشت در خاتمه ارتقای فرهنگی و تغییر تفکر برای افزایش زایمان طبیعی را بعنوان شعار سال 95 درخصوص بسته ترویج زایمان طبیعی عنوان کرد.

دکتر رحمانی معاون درمان دانشگاه نیز در این مراسم ضمن تبریک روز ماما و اعیاد شعبانیه، یکی از محورهای طرح تحول نظام سلامت را برنامه ترویج زایمان طبیعی عنوان کرد و افزود: با آغاز طرح تحول نظام سلامت و اجرای برنامه توانستیم در 44 مرکز دولتی و خصوصی که بلوک زایمان دارند، سزارین را به میزان 5.71 درصد و در بیمارستان های دولتی تابعه دانشگاه به میزان 13.46 درصد، نسبت به سال 92 کاهش دهیم.

وی با اشاره به اینکه زنان و گروه بانوان نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می دهند افزود: سلامت این قشر تضمین کننده سلامت نیمی از جمعیت و همچنین کودکانی است که وارد جامعه می شوند؛ از این رو علم مامایی یکی از شاخه های بسیار ارزشمند علم پزشکی است که وظایف بسیار سنگینی در سلامت جامعه ایفا می کند.

دکتر رحمانی بحث آمادگی گروه های هدف و آموزش های هدفمند را یکی از اولویت های مهم در اجرای بسته ترویج زایمان طبیعی در طرح تحول نظام سلامت خواند و گفت: با آغاز طرح تحول نظام سلامت تا پایان سال گذشته به 39390 نفر از مادران باردار در مراکز تابعه آموزش لازم ارائه شد.

معاون درمان دانشگاه توانمندسازی پرسنل را نیز در روند آموزش و ترویج فرهنگ زایمان طبیعی در سطح جامعه مهم خواند و افزود: در برنامه ترویج زایمان طبیعی 24 دوره آموزشی زایمان فیزیولوژیک، 58 دوره فوریت های مامایی، 25 دوره ارزیابی سلامت جنین و دوره هایی متعددی در ارتباط با سلامت مادر و نوزاد هم برای ماماها، متخصصان زنان و رزیدنت های زنان برگزار شده تا علی رغم داشتن مطالعه در این زمینه بتوانند با بهره گیری از حضور اساتید خبره دانش خود رابه روز کنند .

وی تعداد ماماهای فعال در حوزه درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را 458 نفر اعلام کرد که از این تعداد 258 ماما در مراکز دانشگاهی و 118 نفر در بلوک های زایمان  و تعداد 455 نفر در مراکز و پایگاه های بهداشتی مشغول به فعالیت هستند.

دکتر رحمانی درخصوص جذب نیروهای جدید گفت: بر اساس استانداردهای کارسنجی به نسبت بلوک های زایمان موجود توسط اداره مامایی معاونت درمان نیازسنجی های لازم انجام شد؛ بر این اساس جذب 140 ماما برآورد شد که پس از اقدامات لازم و تصویب هیات رییسه دانشگاه هماهنگی های لازم برای دریافت مجوز جذب با وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در حال انجام است.

در خاتمه معاون درمان دانشگاه افزود: اقدامات زیادی در راستای توسعه و بهینه سازی بلوک های زایمان مراکز تابعه در حال اجراست که تا پایان سال 95 به بهره برداری می رسند.

گفتنی است در این مراسم از 10 نفر از ماماهای نمونه مراکز بهداشتی، 15 نفر از ماماهای نمونه دانشکده  پرستاری و مامایی، 12 نفر از ماماهای نمونه بیمارستان های خصوصی و دولتی تابعه دانشگاه، 14 نفر از روسای بیمارستان های موفق در برنامه ترویج زایمان طبیعی، 46 نفر از ماماهای مسوول بلوک های زایمان و همکاران فعال در برنامه ترویج زایمان طبیعی و 10 نفر از متخصصان زنان و ماماهای با آمار زایمان طبیعی بالا با اهدای لوح تقدیر و تندیس جشنواره تقدیر بعمل آمد

  • گروه خبری : داخلی معاونت درمان ,عمومی در حوزه درمان ,بیمارستان های دانشگاهی,بیمارستان های غیردانشگاهی
  • گروه خبری : 32117
کلمات کلیدی
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست