با اعلام نتایج نهایی ارزیابی های اعتباربخشی دور چهارم بیمارستان های کشور:
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در صدر رتبه های اعتباربخشی عالی و برتر کشور
در ارزیابی اعتباربخشی دور چهارم بیمارستان های کشور، بیشترین تعداد بیمارستان هایی که موفق به کسب درجه اعتباربخشی عالی و برتر در کشور شدند نصیب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شد
اعتباربخشی به عنوان یکی از معتبرترین و شناخته شده ترین روش های ارزیابی نظام مند مراکز ارائه خدمات سلامت زمینه پیوند مدیریت ارشد با ارائه خدمات پزشکی با کیفیت و ایمن را به شیوه ای علمی فراهم می آورد، که برای دستیابی به این اهداف متعالی از استانداردهای مدون، انجام ارزیابی صحیح و دقیق و استفاده از ارزیابان حرفه ای و دارای دانش و تجربه کافی بهره می گیرد.
فرامرز بهادرخان رئیس اداره اعتباربخشی بیمارستان ها در گفتگو با روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد: در ارزیابی اعتباربخشی دور چهارم بیمارستان های کشور، بیشترین تعداد بیمارستان هایی که موفق به کسب درجه اعتباربخشی عالی و برتر در کشور شدند نصیب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شد.
رئیس اداره اعتباربخشی بیمارستان ها، اظهار داشت: در ارزیابی های اعتباربخشی دور چهارم استانداردهای ویرایش چهارم اعتباربخشی مشتمل بر 19 محور ، 110 استاندارد و 514 سنجه مورد ارزیابی قرار گرفت که در این دوره تاکید بیشتر بر نتایج و پیامدهای اجرایی این استانداردها قرار گرفت.
وی با اشاره به گستردگی موضوعات و استانداردهای اعتباربخشی، بیان کرد : برای پیاده سازی استانداردهای دور چهارم به نحو مطلوب یقینا اولین قدم آگاهی کامل صاحبان فرایند در بیمارستان ها هستند، به همین دلیل سمینار، کارگاه و وبینارهای آموزشی متعددی توسط اداره اعتباربخشی معاونت درمان برگزار شد.
رئیس اداره اعتباربخشی معاونت درمان در خصوص زمان و نحوه اجرای اعتباربخشی دور چهارم اظهار داشت : این دوره تفاوت های خاصی با دوره های قبلی به علت شیوع پاندمی کرونا داشت.به طوریکه ارزیابی ها از دیماه 98 شروع و پس از یک ماه متوقف و سپس از دی ماه 99 مجددا شروع و شهریور 1400 به پایان رسید و از حیث زمانی با ایجاد وقفه الزامی بیشترین زمان را به خود اختصاص داد.
همچنین یادآور شد: مشکلات عدیده و رعایت پروتکل های بهداشتی شرایط ارزیابی را تحت الشعاع خود قرار داده بود اما به لطف الهی و تلاش مدیران و کارکنان بیمارستان های تحت پوشش و همچنین مدیران و کارشناسان ستادی وزارت بهداشت و معاونت درمان این فرایند به اتمام رسید و نتایج در خور توجه و شایسته ای نصیب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گردید که جای تقدیر و تشکر و باعث افتخار خانواده دانشگاه است.
رئیس اداره اعتباربخشی معاونت درمان اعلام کرد: پس از اعلام نتایج نهایی تعداد 4 بیمارستان شهید چمران، خاتم الانبیاء (ص)، بقیه الله الاعظم(عج)، و چشم پزشکی نور موفق به کسب درجه اعتباربخشی عالیدر بین 8 بیمارستان عالی کشور شدند؛ و تعداد 5 بیمارستان 15 خردادتهران، مهدیه، ولیعصرناجا، فجر و چشم پزشکی بینانیز موفق به کسب درجه اعتباربخشی برتردر بین 30 بیمارستان برتر کشور شدند.
وی افزود: در نهایت از بین 70 بیمارستان تحت پوشش که در دور چهارم توسط ارزیابان منتخب کشوری، وزارتی و دانشگاهی مورد ارزیابی قرار گرفتند، علاوه بر 9 مرکز عالی و برتر، تعداد 54 بیمارستان موفق به کسب درجه یک اعتباربخشی شدند که در این شرایط سخت پاندمی اخذ درجه یک اعتباربخشی نیز بسیار حائز اهمیت است.
بهادرخان با اشاره به تلاش و مسئولیت پذیری تمامی دست اندرکاران اعتباربخشی دانشگاه و بیمارستان های تحت پوشش، خاطرنشان کرد: علاوه بر کسب نتایج افتخارآمیز در دانشگاه آنچه حائز اهمیت است، نهادینه سازی و ایجاد فرهنگ شغلی در راستای اهداف اصلی اعتباربخشی، شامل: مدیریت و رهبری بهینه منابع، ارائه مراقبت و درمان ایمن به موقع و اثربخش و همچنین اخلاق بالینی و رعایت حقوق گیرندگان خدمت است.
وی هدف از پیاده سازی استانداردهای اعتباربخشی در مراکز را ارتقاء ایمنی بیمار و بهبود کیفیت خدماتو همانا نتیجه نهایی یعنی افزایش سطح رضایت مندی بیماران و مراجعینعنوان کرد.
رئیس اداره اعتباربخشی در خاتمه از تمامی روسا، مدیران، مسئولین بهبود کیفیت و کارکنان بیمارستان ها و ستادی دانشگاه و معاونت درمان و وزارت بهداشت که در اجرای مناسب و اثربخش دور چهارم اعتباربخشی در شرایط بحرانی پاندمی کرونا تلاش کردند، تشکر و قدردانی کرد.