×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1399/02/28 - 12:49
  • بازدید : 963
  • تعداد بازدید : 184
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس اداره امور بیماری های خاص و پیوند اعضا:

شیوع بیماری کرونا مانع ارائه خدمات درمانی مطلوب به بیماری های خاص و صعب العلاج نیست

شیوع بیماری کووید 19 یا کرونا بسیاری از کشورهای جهان را درگیر کرده است. یک بیماری ویروسی با قابلیت واگیری شدید که برای افرادی مبتلا به بیماری های زمینه یی و خاص خطر بیشتری را می تواند به همراه داشته باشد. به همین منظور برای پیگیری وضعیت خدمات درمانی بیماران خاص و صعب العلاج گفتگویی با رئیس اداره امور بیماری های خاص و پیوند معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد

شیوع بیماری کرونا مانع ارائه خدمات درمانی مطلوب به بیماری های خاص و صعب العلاج نیست

شیوع بیماری کووید 19 یا کرونا بسیاری از کشورهای جهان را درگیر کرده است. یک بیماری ویروسی با قابلیت واگیری شدید که برای افرادی مبتلا به بیماری های زمینه یی و خاص خطر بیشتری را می تواند به همراه داشته باشد. با شیوع این بیماری در کشور و الزام بخش عمده یی از خدمات درمانی به کنترل و درمان بیماری کرونا اختصاص یافت.

 

روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، برای پیگیری وضعیت خدمات درمانی بیماران خاص و صعب العلاج با رئیس اداره امور بیماری های خاص و پیوند معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفتگو کرد.

 

حسین عباسی مقدم رئیس اداره امور بیماری های خاص و پیوند، منظور از بیماری خاص را اینگونه تعریف کرد: بیماری که در جامعه عمومیت نداشته و برای درمان آن شرایط ویژه ای نیاز است. در واقع این بیماریها درمان دائمی ندارند و فرد تا آخر عمر به این بیماری مبتلا است .

 

وی، بیماری های خاص و صعب العلاج تحت حمایت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی را بر اساس تعریف فعلی وزارت بهداشت، بیماریهای تالاسمی، هموفیلی، دیالیز در زمره بیماران خاص و بیماریهای ام اس، متابولیک، بال پروانه ای، اوتیسم، CF، SMA، PPH (پرفشاری شریان بیماری اولیه)  را از بیماری های صعب العلاج برشمرد. همچنین بیماری های سرطان و پیوند اعضا را نیز از جمله بیماری های حمایتی خواند.

 

رئیس اداره امور بیماری های خاص، با اعلام اینکه در حال حاضر درحدود 7000 بیمار خاص از خدمات درمانی دانشگاه بهره مند می شوند افزود: با شیوع بیماری کووید 19 و اختصاص برخی از بیمارستان های معین به درمان این بیماری، معاونت درمان بعنوان متولی توزیع خدمات درمانی به بیماران، اقدامات لازم برای هدایت و توزیع بیماران در مراکز تحت پوشش و ارائه خدمات کیفی، مطلوب و رضایتبخش را در دستور کار خود قرار داد.

 

عباسی مقدم با اشاره به اهمیت پیشگیری و ایمنی بیماران خاص در پیشگیری از ابتلا آنان به بیماری کرونا اظهار داشت: با اعلام بیمارستان های معین ریفرال کرونا ابتدا بیماران همودیالیزی بیمارستان مسیح دانشوری، شهدای گمنام و لقمان حکیم به دیگر مراکز تابعه منتقل شدند؛ همچنین بخش تالاسمی بیمارستان طرفه به بیمارستان اشرفی اصفهانی منتقل شد.

 

وی خاطرنشان کرد: تهیه بسته های بهداشتی شامل ماسک و محلول ضدعفونی دست براساس تعداد بیماران از طریق اداره کل پیوند و بیماری های خاص وزارت بهداشت تامین و در اختیار بیمارستان ها و مراکز ارائه خدمات بیماران خاص قرار گرفت، که در میان بیماران توزیع شد. و در حال حاضر نیز این روند ادامه دارد.

 

رئیس اداره امور بیماری های خاص درخصوص وضعیت بیماران دیالیزی گفت: با فعالیت 583 تخت دیالیز و 2573 بیمار دیالیزی در محدوده تحت پوشش دانشگاه، اکنون ضریب بیمار به تخت در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی 4/4 است.

 

وی افزود: به دلیل اهمیت ترویج دیالیز صفاقی و ترغیب کادردرمانی و بیماران، همایش سراسری دیالیز صفاقی به همت این معاونت و اداره کل پیوند و بیماری های خاص وزارت بهداشت در دی ماه سال 98 برگزار شد.

 

عباسی مقدم درحوزه خدمات دارویی و صدور حواله الکترونیک دارو برای بیماران MS و پیوند، اظهار داشت: طبق هماهنگی های انجام شده، تعداد 7 داروخانه طرف قرارداد این معاونت بوده که خدمات دارویی مورد نیاز بیماران مورد نظر را تامین می کند.

 

وی یادآور شد: خدمات دندانپزشکی رایگان به بیماران خاص و صعب العلاج در بیمارستان های کودکان مفید، طالقانی و دانشکده دندانپزشکی بر اساس بسته های حمایتی و پروتکل های پیشگیری از بیماری کووید 19 انجام می شود.

 

رئیس اداره امور بیماری های خاص درخاتمه ضمن تشکر از پشتیبانی و حمایت های بی دریغ معاون درمان و تلاش پرسنل اداره بیماری های خاص در ارائه خدمات در این شرایط خاص، اظهار امیدواری کرد: با  بازنگری و مهندسی مناسب فرآیندهای جاری در زمینه ارائه خدمات بیماران خاص و صعب العلاج تلاش خود را برای ارتقاء کمی و کیفی و افزایش رضایتمندی بیماران تحت پوشش دانشگاه چون گذشته ادامه می دهیم.

 

گفتنی است به دلیل اهمیت درمان بیماری های خاص و صعب العلاج و اهمیت بهداشت و درمان کشورهای جهان 8 می مصادف با 18 اردیبهشت ماه را روز جهانی تالاسمی، بیماریهای خاص و صعب العلاج نامگذاری شده است.

  • گروه خبری : داخلی معاونت درمان ,عمومی در حوزه درمان ,بیمارستان های دانشگاهی,بیمارستان های غیردانشگاهی
  • کد خبر : 92209
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست