×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1403/02/25 - 08:48
  • بازدید : 106
  • تعداد بازدید : 102
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
مراسم گرامیداشت روز ماما :

قانون جوانی جمعیت؛ روزنه امیدی برای حل مسائل جامعه مامایی

مراسم گرامیداشت روز جهانی مامایی

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم گرامیداشت روز ماما تصویب قانون جوانی جمعیت را روزنه امیدی برای حل مشکلات جامعه مامایی دانست و گفت: این قانون بزنگاهی برای حل مسائل حرفه‌ ای و تعالی رشته مامایی خواهد بود.

 

معاونت درمان به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی در مراسم گرامیداشت روز ماما که ظهر امروز در سالن امام خمینی (ره) دانشکده پزشکی برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت این روز، گفت: به خود می‌ بالیم در کنار همکاران شریف و پرافتخار حوزه مامایی مشغول خدمت‌ رسانی هستیم؛ همکاران عزیزی که همواره در سنگر سلامت نقش آفرینی کرده‌ اند و یکی از کنشگران ارزشمند عرصه سلامت ملی بوده‌ اند.

 

وی ادامه داد: برخی از مناسبت‌ های حوزه سلامت، در سطح ملی مورد توجه هستند و برخی به جامعه جهانی تعلق دارند. پیشینه روز ماما در تقویم جهانی یکی از قدیمی‌ ترین رویدادهاست. در سال ۱۸۹۰ برای اولین بار لزوم تعیین این تاریخ مطرح و در نهایت در سال ۱۹۹۲ به طور رسمی در تقویم جهانی ثبت شد.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به سابقه صد ساله آموزش نوین مامایی در عرصه آکادمیک کشور، عنوان کرد: همکاران این رشته در کنار پزشکان و دندانپزشکان، نزدیک به یک سده است که دفتر کار مستقل دارند.

دکتر زالی روز جهانی ماما را علی‌ رغم اهمیت گرامیداشت این جایگاه، فرصتی مناسب برای بیان چالش‌ ها و آسیب‌ های حرفه‌ ای آن‌ ها دانست و افزود: انجمن صنفی مامایی مسائل این رشته را پیگیری می‌ کند، اما در کنار آن‌ ها تریبون دانشگاه نیز برای طرح این موضوع مناسب است.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه بیش از ۹۰ هزار ماما در کشور فارغ‌ التحصیل شده‌ اند و بعد از گروه پرستاری یکی از پرجمعیت‌ ترین جامعه فارغ‌ التحصیلان را دارند، میزان بیکاری در خدمات سلامت را بین گروه مامایی بالا عنوان کرد.  

 

وی ادامه داد: حجم آموزش دانشجوی مامایی در مقطع کارشناسی در ایران نسبت به سایر کشورها، ۳۰ درصد بیشتر است، به این معنا که فارغ‌ التحصیل مامایی ایران نسبت به سایر کشورها باسوادتر است.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر ضرورت ارتقای جایگاه تشکیلاتی، هویتی و حرفه‌ ای ماماها در نظام سلامت کشور تاکید کرد.

 

دکتر زالی همچنین کندی رشد تعرفه‌ های این رشته را یکی دیگر از  مسائل ماماها عنوان کرد و بر استقلال در نسخه‌ نویسی ماماها تاکید کرد.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصویب قانون جوانی جمعیت به عنوان قانون بالادستی را روزنه امیدی برای حل مشکلات جامعه مامایی دانست و گفت: مفاد ۴۶.۴۹ و ۵۰ این قانون بخشی از مطالبات گروه مامایی را حل می‌ کند و بزنگاهی برای حل مسائل حرفه‌ ای و تعالی رشته مامایی خواهد بود.

 

دکتر زالی مراقبت‌ های حین زایمان را بخشی از وظایف گسترده ماماها اعلام کرد و گفت: ماماها در قالب طرح جوانی جمعیت می‌ توانند در حوزه‌ هایی همچون مشاوره در دوران بلوغ دختران جوان، ترویج ازدواج موفق و ترویج فرزندآوری، آموزش به زنان بعد از دوران پساقاعدگی، غربالگری سرطان رحم و سرطان پستان و سایر سرطان‌ های شایع زنان ورود کنند؛ البته این خدمات باید تعرفه‌ گذاری شود.

 

پیشاهنگان اجتماعی؛ مروجین زایمان طبیعی

 

رییس دانشگاه در خصوص اهمیت ترویج زایمان طبیعی توسط ماماها گفت: گروه‌ های پیش‌ رو و پیشاهنگ اجتماعی و سیاسی در دنیا مروجین زایمان طبیعی هستند. مسئله‌ ای که در این حوزه در کشور وجود دارد، عادی‌ انگاری تحمل درد در زایمان طبیعی است.

 

وی با اشاره به روش‌ های متعددی که برای زایمان طبیعی بدون درد وجود دارد، گفت: ما هم در کشور می‌ توانیم این روش‌ ها را معرفی کنیم و در مجموع زایمان طبیعی باید به عنوان زایمانی بدون درد و بدون عارضه به مادران باردار توصیه شود.

 

انجام ۵۴ هزار زایمان در مراکز بهداشتی و درمانی دانشگاه در سال گذشته

 

دکتر زالی از انجام ۵۴ هزار مورد زایمان در سال ۱۴۰۲ در مراکز بهداشتی و درمانی تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خبر داد و گفت: از این تعداد ۹ هزار مورد در مجموعه بهداشتی دانشگاه انجام شده است. همچنین ۱۹ هزار خدمت به مادران باردار و ۲۳ هزار خدمت به مادران پس از زایمان در مراکز تابعه  دانشگاه ارایه شده است.

به گفته رییس دانشگاه، با تلاش ماماها در سال گذشته برای اولین بار ۲.۷ درصد سزارین نخست‌ زا کاهش پیدا کرده و در مقابل ۳.۲ درصد زایمان طبیعی رشد داشته است.

 

دکتر زالی تصریح کرد: با کمک حوزه بهداشت، درمان و آموزش مامایی دانشگاه، در سال گذشته برای اولین بار ۶.۹ درصد زایمان‌ های طبیعی را به صورت زایمان کم درد، چهار درصد به صورت زایمان بدون درد و ۱۲ درصد با روش‌ های دیگر مثل ماساژتراپی و تحریک الکتریکی به ثبت رساندیم.

 

به گفته وی، در سال گذشته بالغ بر ۱۸ هزار آموزش بهداشت به بانوان و زوج‌ ها پیش از بارداری و ۱۰ هزار آموزش فرزندآوری ارایه شد.

 

تدوین بسته‌ پیشنهادی ارتقای وضعیت حرفه‌ ای ماماها؛ در دستورکار دانشگاه

 

دکتر زالی در پایان پیشنهاد ارایه بسته راه‌ حلی از سوی کنسرسیوم سه جانبه مشترک با حضور نمایندگانی از حوزه بهداشت، درمان و آموزش مامایی را ارایه داد و گفت: در هیئت رییسه دانشگاه آمادگی کامل برای پیگیری این موضوع در کنار درخواست تبدیل وضعیت ماماها در بخش بهداشت و درمان که سال گذشته به وزیر بهداشت ارایه شد، وجود دارد.

 

در این مراسم دکتر رضا زندی معاون درمان، دکتر محمدرضا سهرابی معاون امور بهداشتی و دکتر سپیده حاجیان مدیر گروه مامایی دانشگاه نیز ضمن تبریک روز جهانی و قددرانی از زحمات ایشان، پیرامون عملکرد و اقدامات صورت گرفته مطالبی را بیان کردند.

 

گفتنی است در پایان این مراسم از  ماماهای برتر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تقدیر شد.

  • گروه خبری : عمومی در حوزه درمان
  • کد خبر : 142402
کلید واژه

تصویر

مراسم گرامیداشت روز جهانی مامایی مراسم گرامیداشت روز جهانی مامایی
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست