×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1403/02/30 - 10:34
  • بازدید : 91
  • تعداد بازدیدکننده : 80
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
با نزدیک شدن به تاریخ 03/03/03 :

اعداد سحرانگیز پوچ، بازی با جان نوزاد

متخصص اطفال دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با نزدیک شدن به تاریخ 1403/03/03 نسبت به زایمان‌های تاریخ رند یا اصطلاحا لاکچری هشدار داد و این اقدام را بازی با جان مادر و نوزاد دانست

اعداد سحرانگیز پوچ، بازی با جان نوزاد

متخصص اطفال دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با نزدیک شدن به تاریخ ۱۴۰۳/۰۳/۰۳ نسبت به زایمان‌ های تاریخ رند یا اصطلاحا لاکچری هشدار داد و این اقدام را بازی با جان مادر و نوزاد دانست.

 

معاونت درمان به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر ساسان ساکت با بیان این‌ که زایمان فرایندی طبیعی فیزئولوژیک است، گفت: انتظار است برای تولد نوزادی سالم روند طبیعی زایمان طی شود.

 

دکتر ساکت با اشاره به این‌ که به هر دلیلی ممکن است زایمان طبیعی تبدیل به زایمانی با روش سزارین شود ادامه داد: دلایل مادری مثل بیماری قند بارداری، خونریزی شدید در سه ماهه سوم، پاره شدن کیسه آب، دردهای غیر طبیعی، مشکلات در لگن و یا ستون مهره‌ ها و برخی بیماری‌ ای چشمی می‌ تواند علت‌ زایمان‌ سزارین با منشا مادری باشد.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به این‌ که تعدادی از زایمان‌ های سزارین هم دلایل جنینی دارند توضیح داد: کاهش حرکات و یا ضربان قلب جنین و برخی مشکلات جنین مثل مدفوع در شکم مادر و احتمال بلع هم می‌ تواند پزشک را ناچار کند تا عمل جراحی سزارین را برای مادر درنظر بگیرد.

 

دکتر ساکت با بیان این‌ که متاسفانه در برخی موارد زایمان سزارین تنها بر اساس تقاضای مادر انجام می‌ شود اضافه کرد: در کشورهای اروپایی و آمریکایی تقریبا انجام عمل جراحی سزارین صرفا با درخواست مادر غیرممکن است.

 

وی تاکید کرد: انتظار داریم که زایمان سزارین به دلیل مشکلاتی که منشا مادری یا جنینی دارند در زمان طبیعی آن ۳۹ هفته و دو روز انجام شود ولی اگر این زایمان بنا به درخواست والدین برای همزمانی با تاریخی خاص و یا اصطلاحا لاکچری   زودتر یا دیرتر انجام شود می‌ تواند عواقب جبران ناپذیری داشته باشد.

 

این متخصص اطفال با بیان این‌ که نوزادی که زودتر از موعد معمول یعنی در ۳۷ یا ۳۸ هفتگی به دنیا بیاید، نارس است و در بیشتر موارد در بخش‌ های ویژه تحت مراقبت قرامی‌ گیرد، هشدار داد: والدین این موضوع را درنظر داشته باشند، نوزادی که به بهانه تولد تاریخ رند زودتر از موعد به دنیا می‌ آید جانش درخطر است و در صورت بستری در بخش‌ های ویژه نوزادان علاوه بر دریافت دارو، احتمال ایجاد مشکلاتی در سیستم مغز و اعصاب وبیماری‌ های تنفسی و خطر ابتلا به سایر بیماری‌ ها، فرآیند رشدش هم دچار اختلال می‌ شود.

   

وی ضمن انتقاد از اصرار والدین برای تولد کودکشان در تاریخی خاص ادامه داد: به دنبال زایمان زودرسی که تاخیر تکاملی نوزاد، متاسفانه با اصرار بی‌ دلیل پدر یا مادر منجر شده، خانواده‌ ها با این کار جان نوزاد را به   بازی می‌ گیرند و فجایع جبران ناپذیری را رقم ‌ می‌ زنند.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه در ادامه به مشکلات و عوارض زایمان‌ های دیرتر از موعد نیز پرداخت و گفت: از دست دادن جنین و اصطلاحا «فوت جنین در رحم»   می‌ تواند از عارضه‌ های زایمان‌ های دیرتر از موعدی باشد که در تاریخی خاص نوزاد   از رحم مادر خارج می‌ شود.

 

دکتر ساکت به والدین توصیه اکید کرد که در پدیده‌های طبیعی و فیزویولوژیک تداخلی ایجاد نکنند و اگر مادر یا جین دچار مشکلی نیست، زایمان را زودتر یا دیرتر انجام ندهند. این موضوع هیچ توجیه منطقی ندارد که برای رسیدن به خواسته‌ ای بی‌ منطق زایمان سزارین و آن هم در تاریخی خاص انجام دهید با این اقدام مشکلات جسمی   را برای سالها به کودک خود تحمیل خواهید کرد.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت در بخشنامه‌ ای به دانشکده‌ ها و دانشگاه‌ های علوم پزشکی کشور ضمن تاکید بر ضرورت مقابله با تخلفات سزارین‌ های تقویمی، اعلام کرد: با توجه به اینکه مقرر است عملکرد بیمارستان‌ ها و پزشکان در اجرای بخشنامه‌ های ابلاغی و خواستگاه خانواده‌ ها در امر سزارین غیرضرور تقویمی و تبعات ناخواسته تحمیلی به حوزه سلامت مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد، ضروری است برنامه ریزی به منظور حضور تمام وقت کارشناس نظارت در اتاق عمل بیمارستان‌ های دارای بلوک زایمان دارای افزایش آماری سزارین به منظور ثبت موالید مطابق با جدول مذکور انجام شود.

 

در این بخشنامه ضمن الزام ثبت تمامی موالید در ۲۴ ساعت تاریخ سوم خرداد ۱۴۰۳ در تمامی بیمارستان‌ ها، بر گزارش هرگونه تحمیل شرایط غیرعادی به اتاق‌ های عمل از جمله کنسلی سایر عمل‌ های جراحی، فراخوان‌ های نیروی انسانی، اشغال تخت‌ های NICU و نیاز به تخت‌ های مازاد، افزایش درخواست و نیاز به فرآورده‌ های خونی، عوارض ناخواسته و مرگ و میر مادر و نوزاد، تصریح شده است.

  • گروه خبری : عمومی در حوزه درمان
  • گروه خبری : 142651
کلمات کلیدی
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست