×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1400/09/14 - 09:46
  • بازدید : 90
  • تعداد بازدید : 89
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
معاون درمان دانشگاه در مراسم تقدیر از مجریان برنامه توانمندسازی روانی اجتماعی کادر پرستاری دانشگاه:

پاندمی سلامت روان همچون کرونا نیاز به مداخله مبتنی بر شواهد دارد

طرح توانمندسازی روانی و اجتماعی پرستاران با حمایت مدیریت پرستاری دانشگاه و همت گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه با محوریت غربالگری استاندارد و مداخلات اجتماعی، روانپزشکی و روانشناختی جامعه کادر پرستاری اجرا شد

پاندمی سلامت روان همچون کرونا نیاز به مداخله مبتنی بر شواهد دارد

طرح توانمندسازی روانی و اجتماعی پرستاران با حمایت مدیریت پرستاری دانشگاه و همت گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه با محوریت غربالگری استاندارد و مداخلات اجتماعی، روانپزشکی و روانشناختی جامعه کادر پرستاری اجرا شد.

 

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر سعید کریمی معاون درمان دانشگاه ضمن قدردانی از همکاری بی دریغ معاونت امور بهداشتی در اجرای این برنامه، با اشاره به اهمیت سلامت روان به ویژه در بحران کرونا، تصریح کرد: از همان ابتدای شیوع همه گیری، ناشناخته بودن بیماری یکی از مهمترین عوامل بروز استرس در میان کادر درمان بود. سیستم بهداشت و درمان آمادگی این حجمه سنگین از بحران را از نظر نیروی انسانی، تجهیزات و اعتبارات نداشت و یکی بسیج عمومی در کشور شکل گرفت.

 

وی ادامه داد: به طور کلی شیفت های طولانی، نبود امنیت روانی، نبود پروتکل های ثابت و مشخص، دوری از خانواده و فشار کاری منجر به بروز یک پاندمی جهان شمول دیگر تحت عنوان چالش های سلامت روان شد که نیاز به مداخله قدرتمند و مبتنی بر شواهد همچون پاندمی کرونا دارد.

 

دکتر کریمی اظهار کرد: مطالعاتی در این زمینه به همت روانشناسان و کارشناسان در معاونت بهداشت و درمان دانشگاه و به پشتیبانی و نظارت دکتر زالی، رییس دانشگاه انجام شد که خدمت بزرگی محسوب می شود. این مسیر باید مستمر پیگیری شود.

 

معاون درمان دانشگاه با اشاره به حجم عظیم و بی سابقه اطلاعات به دست آمده در این مطالعه، تصریح کرد: می توان اطلاعات مرتبط با این پژوهش را با حفظ محرمانگی منتشر کرد تا در اختیار سایر کارشناسان این حوزه قرار گیرد.

 

 

جلب اعتماد کادر پرستاری مهمترین دستاورد برنامه حمایت روانی اجتماعی پرستاران

 

فروغ مولا مدیریت پرستاری دانشگاه و متولی اجرای این برنامه با اشاره به آغاز این برنامه از پاییز 99، اظهار داشت: با شیوع بیماری کرونا، افزایش نوبت های کاری، دور بودن از خانواده، قرنطینه های اجباری، انگ های اجتماعی بویژه در پیک اول، فوت غیرمنتظره بیماران، از دست دادن عزیزان و همکاران موجب افزایش علائم اختلالات روانی، درگیری در بخش ها و وقایع ناگوار قابل اجتناب در بخش ها شد؛ و لزوم اهمیت به مقوله سلامت روانی کادر پرستاری را دو چندان کرد.

 

مدیر پرستاری دانشگاه، پیشگیری از آسیب های قابل اجتناب ناشی از اختلالات روانی اجتماعی کادر پرستاری، کاهش چالش های ناشی از اختلالات اجتماعی روانی کادر پرستاری در محیط کار و ترمیم آثار بیماری کرونا بر سلامت روان کادر پرستاری بویژه کادر پرستاری بخش کرونا بعنوان گروه در معرض خطر را از مهمترین اهداف این برنامه عنوان کرد.

 

 

وی جلب اعتماد کادر پرستاری را مهمترین دستاورد برنامه حمایت روانی اجتماعی پرستاران عنوان کرد و افزود: جلب حمایت مدیران ارشد، میانی و همکاران دانشگاهی و بیمارستانی، گشایش مسیر حمایت های بعدی در ارتقاء و نگهداشت سلامت روان کارکنان و پاسخ دهی به تشدید نیاز به حمایت های روانی در دوران پاندومی کرونا از دیگر دستاوردهای مهم این برنامه است.

 

فروغ مولا ضمن تشکر از حمایت های رئیس دانشگاه و معاون درمان در تصویب اجرای این برنامه در هیات رئیس دانشگاه، اجرای ارزیابی سلامت روانی کارکنان بصورت سالانه، ایجاد فرایند شفاف جهت ارجاع روانشناسی و روانپزشکی موارد اورژانس روان در بین کادر پرستاری، اطلاع رسانی لزوم پیاده سازی برنامه های مشابه در بیمارستان های غیردانشگاهی و به اشتراک گذاری تجربیات این برنامه را بعنوان نتایج پیشنهادی این برنامه عنوان کرد و خواستار حمایت از برنامه های مرتبط با سلامت و روان کادر درمانی شد.

 

 

مدیر پرستاری دانشگاه در خاتمه ضمن تشکر از رئیس دانشگاه در اعتماد و حمایت از تصویب این طرح در هیات رئیسه و حمایت های معاون درمان، از تلاش ها و زحمات گروه سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت امور بهداشتی بعنوان مجریان و نیروهای عملیاتی این برنامه و مسئولین گروه سلامت و روان وزارت بهداشت تشکر و قدردانی ویژه کرد.   

 

مراسم تقدیر از مجریان و دست اندرکاران برنامه حمایت های روانی اجتماعی کادر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با حضور دکتر علیرضا زالی رئیس دانشگاه و معاونین درمان و امور بهداشتی دانشگاه و مدیر کل سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در روز شنبه مورخ 13 آذرماه  برگزار شد.

 

گفتنی است در این نشست از مدیران پرستاری و رابطین سلامت روان بیمارستان ها، اعضای گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت امور بهداشتی دانشگاه و تمام کارشناسانی که به نوعی در پیشبرد طرح توانمندسازی روانی و اجتماعی پرستاران نقش داشتند، تقدیر شد.این برنامه با همکاری مدیریت درمان و بهداشت و برای کلیه پرستاران شاغل در حوزه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اجرایی شد.

  • گروه خبری : داخلی معاونت درمان ,عمومی در حوزه درمان ,بیمارستان های دانشگاهی,بیمارستان های غیردانشگاهی
  • کد خبر : 110954
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست