×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1401/07/26 - 18:24
  • بازدید : 134
  • تعداد بازدید : 133
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
معاون درمان دانشگاه در کارگاه نحوه گزارش دهی وقایع ناخواسته درمانی:

پذیرش خطا و اصلاح ساختار سرآغاز مسیر بهبود ارائه خدمات درمانی است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، امروز در اولین روز کارگاه آموزشی نحوه گزارش دهی وقایع ناخواسته درمانی و تحلیل ریشه یی وقایع، پذیرش خطا و تلاش برای اصلاح ساختار را سرآغاز مسیر بهبود ارائه خدمات درمانی عنوان کرد

پذیرش خطا و اصلاح ساختار سرآغاز مسیر بهبود ارائه خدمات درمانی است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، امروز در اولین روز کارگاه آموزشی نحوه گزارش دهی وقایع ناخواسته درمانی ( RCA ) و تحلیل ریشه یی وقایع، پذیرش خطا و تلاش برای اصلاح ساختار را سرآغاز مسیر بهبود ارائه خدمات درمانی عنوان کرد.

 

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر رضا زندی معاون درمان دانشگاه با تاکید بر اهمیت مقوله آموزش و پیشگیری در کاهش بروز وقایع ناخواسته، اظهار داشت: برای قرار گرفتن در مسیر درست، باید در ابتدا بپذیریم که همانند همه افراد، بخش ها و مجموعه ها اشتباه می کنیم، اشتباهاتمان را بپذیریم و همیشه درصدد بازنگری در فرایندهای منجر به بروز وقایع ناخواسته باشیم.

 

معاون درمان دانشگاه، پذیرش و قبول بروز خطاهای ناخواسته در مراکز درمانی و تلاش برای رفع و کاهش آنها را یک اولویت مهم برای حوزه درمان عنوان کرد، و هدف از برگزاری دوره های آموزشی را همراه سازی مراکز درمانی تحت پوشش در نهادینه کردن و فرهنگ سازی این مهم بیان کرد.

 

وی با تاکید بر آموزش اصول پیشگیری از وقایع ناخواسته بصورت آبشاری، خاطرنشان کرد: در این کارگاه موارد آموزشی مهم به شما مدعوین عزیز ارائه می شود، و شما با آموزش آن به همکاران و متعاقب آن، آموزش این اصول توسط همکاران به بیماران و همراهان آنها می توان شاهد تحقق اهداف کاهش بروز خطا، افزایش رضایتمندی و بهتر شدن نحوه ارائه خدمات درمانی باشیم.

 

دکتر رضا زندی با اشاره به غیرممکن بودن بروز خطاهای انسانی، اظهار کرد: اعلام نشدن گزارش وقایع ناخواسته درمانی نشانه بهترین مرکز درمانی بودن نیست. بلکه نشانه اهمیت مدیریت و کارکنان یک مجموعه در کاهش و یا حذف علل بروز یک خطا است.

 

معاون درمان دانشگاه تاکید کرد، که رعایت اصول پیشگیری از بروز یک خطا، نه سرمایه می خواهد، نه تجهیزات می خواهد، بلکه باید بعنوان یک مسئولیت اجتماعی و قانونی از سوی افراد پذیرفته شود.

 

دکتر رضا زندی، یادآور شد: خطای ناخواسته دقیقا از آنجایی آغاز می شود که ما اشتباهات خود را به گردن تجهیزات و مسائل دیگر بیندازیم. ما باید به شرایط کاری، تجهیزات مصرفی و امکانات موجود خودمان آگاه باشیم. و این مستلزم انجام فرایندهای نظارتی دوره یی و قوانین مدیریتی صحیح از سوی مدیران مراکز درمانی است.

 

معاون درمان دانشگاه با اعلام این خبر که بحث فعال شدن سامانه نظارت الکترونیکی بصورت جدی با آغاز در بیمارستان های دانشگاهی تحت پوشش به زودی در حال عملیاتی شدن است، بر جدیت دانشگاه و حوزه درمان بر وظیفه حاکمیتی و نظارتی خود تاکید مجدد کرد.

 

وی با اشاره به اینکه معاونت درمان بعنوان یک نهاد نظارتی ستادی پاسخگوی نهادهای نظارتی بالادستی و اذهان عمومی در زمان بروز یک واقعه ناخواسته در مراکز درمانی هستند، رعایت اصول وقایع ناخواسته درمانی ( RCA ) در مراکز درمانی را یکی از خطوط قرمز و اولویت های نظارتی حوزه معاونت درمان عنوان کرد.

 

دکتر رضا زندی اظهار داشت: نگاه ما این است که هیچ فردی بیکار نشود و هیچ موسسه و مرکز درمانی تعطیل نشود، اما همه چیز باید قانونی و قانونمند باشد، ما قصد نداریم با افزایش بازدیدهای نظارتی و استفاده از بازدارنده های قانونی خود خللی در مسیر رشد مراکز درمانی داشته باشیم. ولی برای اصلاح فرایندها و کاهش بروز خطاها می بایست یک تعامل و دغدغه دو طرفه شکل بگیرد.

 

 

وقایع ناخواسته درمانی  ( RCA ) خط قرمز معاونت درمان است

معاون درمان دانشگاه افزود: ما حامی مراکز درمانی تحت پوشش خود هستیم، به شرط آنکه شما نیز مسئولیت خود را در مجموعه تحت سرپرستی تان قبول کنید. اگر خطای پیش آمد ظرف کمتر از 24 ساعت به معاونت درمان گزارش شود، تحلیل ریشه یی و مداخلات لازم در سریع ترین زمان ممکن انجام شود. در برخی موارد قانونی نیز اگر مشکلاتی است به معاونت درمان منعکس کنید. معاونت درمان در کنار شما است. ولی توجه به موضوع وقایع ناخواسته درمانی خط قرمز ماست.

 

معاون درمان دانشگاه با اشاره به پاسخگو بودن مسئولین فنی در مجامع و محاکم قانونی، خطاب به مسئولین فنی یادآور شد: شرح وظایف مسئولین فنی و قوانین حقوقی و کاری متناسب مسئولیت خود را با دقت تمام مجدد مطالعه کنید. و هیچگاه قبل از آشنایی با این اطلاعات، مسئولیت یک مرکز درمانی را قبول نکنید.

 

دکتر زندی در خاتمه اظهار داشت: 71 بیمارستان دولتی و غیردولتی و 40 مرکز جراحی محدود در حال حاضر در محدوده جغرافیایی دانشگاه در حال فعالیت هستند، و با توجه به گستردگی و تعداد بالای مراکز تحت پوشش ما ظرفیت بسیار بزرگی داریم که می توانیم الگوی مناسبی برای کل کشور باشیم.

 

گفتنی است اولین دوره کارگاه آموزشی دو روزه نحوه گزارش دهی وقایع ناخواسته درمانی و تحلیل ریشه یی وقایع در روز سه شنبه 26 مهرماه سال 1401 در بیمارستان امام حسین ( ع ) برگزار شد.

 

شایان ذکر است در این دوره که به همت مدیریت نظارت و اعتباربخشی معاونت درمان دانشگاه تشکیل شده است، مسئولین فنی و مدیران کلیه بیمارستان های دولتی و غیردولتی و مراکز جراحی محدود تحت پوشش دانشگاه حضور داشتند.

 

  • گروه خبری : داخلی معاونت درمان ,عمومی در حوزه درمان ,بیمارستان های دانشگاهی,بیمارستان های غیردانشگاهی
  • کد خبر : 121795
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست