• تاریخ انتشار : 1398/10/21 - 09:54
روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه:

پنجمین کمیته دانشگاهی به بررسی علل مرگ کودکان 59-1 ماهه در مراکز درمانی پرداخت

پنجمین کمیته مرگ کودکان 59-1 ماهه در راستای اجرای نظام کشوری مراقبت مرگ کودکان با حضور دکتر محمدباقر رضایی مشاور اجرایی معاون درمان، سرپرست مدیریت پرستاری دانشگاه و دیگر اعضای منتخب کمیته مرگ کودکان در معاونت درمان تشکیل شد

پنجمین  کمیته دانشگاهی به بررسی علل مرگ کودکان 59-1 ماهه در مراکز درمانی پرداخت

روابط عمومی معاونت درمان: شاخص مرگ کودکان 59-1 ماهه، مقیاسی برای اندازه گیری میزان توسعه و رفاه هر کشور است. تامین، حفظ و ارتقاء سطح سلامت کودکان به عنوان گروه آسیب پذیر جامعه، در خدمات بهداشتی و درمانی هر کشور جایگاه ویژه دارد.

پنجمین کمیته مرگ کودکان 59-1 ماهه در راستای اجرای نظام کشوری مراقبت مرگ کودکان با حضور دکتر محمدباقر رضایی مشاور اجرایی معاون درمان، فروغ مولا سرپرست مدیریت پرستاری دانشگاه، برخی از مدیران ستادی معاونت درمان و دیگر اعضای منتخب کمیته مرگ کودکان در معاونت درمان تشکیل شد.

سرپرست مدیریت پرستاری در حاشیه این نشست، با اشاره به آمار سازمان جهانی بهداشت مبنی بر فوت 3/5 میلیون کودک زیر 5 سال در سال 2018، گفت: از جمله علل مهم مرگ در کودکان 1 تا 59 ماهه عوارض زایمان زودرس، آسفیکسی، آنومالی های مادرزادی، ابتلاء به پنومونی، اسهال و مالاریا است.  که براساس تحقیقات صورت گرفته توسط سازمان جهانی بهداشت بیش از نیمی از موارد مرگ این کودکان قابل پیشگیری و درمان است.

وی افزود:  آمار مرگ کودکان زیر 5 سال در سال 2018 در کشور ایران، 4/14 مورد در هر 1000 تولد زنده بوده است. و تلاش های بیشماری برای کاهش این اقدام در سطح مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و کشور در حال اجرا است.

وی مهمترین علت برگزاری کمیته مرگ کودکان 59-1 ماهه را بررسی پرونده بیماران فوت شده در مراکز تابعه و اجرای مداخلات برای جلوگیری از بروز موارد مشابه در سطح بیمارستان، شهرستان و دانشگاه عنوان کرد.

دکتر رضایی در ابتدای این کمیته، ضمن تاکید بر ترکیب و شرح وظایف اعضا، به نقش منحصر به فرد کمیته مذکور در ارتقاء فرایندهای ارائه خدمت به گروه آسیب پذیر اطفال اشاره کرد.

کمیته مرگ کودکان 1 تا 59 ماهه در پنجمین نشست خود، با بحث و بررسی پیرامون وضعیت پرونده سه مورد مرگ اطفال، راهکارهای ارتقاء فرایند های ارائه خدمات و  پیشگیری از موارد مرگ مشابه کودکان در مراکز تابعه بررسی شد.

مدیریت به موقع درمان بیماران با توجه ازدحام و شلوغی بخش­ها به ویژه در بخش اورژانس، برگزاری دوره­های بازآموزی مسمومین برای پزشکان مراکز درمانی بیمارستان های تابعه دور از مرکز، برگزاری کلاس­ آشنایی با قوانین پزشکی قانونی ویژه پزشکان و سوپروایزرهای بالینی، تدوین دستورالعمل و ابلاغ پذیرش بیماران مراجعه کننده از مطب پزشک معالج جهت بستری در بخش­های مراکز، تجویز و مصرف منطقی دارو به ویژه مصرف گلوکوکورتیکوئیدها در عفونت­های ویرال، ضرورت حضور پرستار با تجربه (با سابقه کاری بالای 5 سال) در واحد تریاژ  بخش اورژانس مراکز و ایجاد شرایط ایمن جهت اعزام و انتقال بیمار به سایر مراکز از جمله موارد مورد بحث در این کمیته بود.