×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1398/12/03 - 12:35
  • بازدید : 2003
  • تعداد بازدید : 1335
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
روابط عمومی معاونت درمان علوم پزشکی شهید بهشتی:

بخش ید درمانی بیمارستان طالقانی به بهره برداری رسید / ید درمانی نقش مهمی در درمان بیماران مبتلا به سرطان تیروئید دارد

بخش ید درمانی با پیگیری های معاونت درمان و مدیران بیمارستانی در بخش پزشکی هسته یی بیمارستان طالقانی به بهره برداری رسید

بخش ید درمانی بیمارستان طالقانی به بهره برداری رسید

روابط عمومی معاونت درمان علوم پزشکی شهید بهشتی: بخش ید درمانی با پیگیری های معاونت درمان و مدیران بیمارستانی در بخش پزشکی هسته یی بیمارستان طالقانی به بهره برداری رسید.

 

داریوش صمدی رئیس اداره نظارت بر موسسات پرتو پزشکی معاونت درمان در گفتگو با روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه گفت: بدنبال آماده سازی فضای ید درمانی بخش پزشکی هسته ای بیمارستان و اخذ تاییدیه مجوز کار با اشعه و مجوز ارسال دارو از سازمان انرژی اتمی این بخش از اوایل بهمن ماه سال جاری فعالیت خود را با پذیرش بیمار آغاز کرد.

 

وی با اشاره به کمبود محسوس تعداد این بخش در شهر تهران، خاطرنشان کرد: ید درمانی نقش مهمی در درمان بیماران مبتلا به سرطان تیروئید دارد. به همین جهت با پیگیری های مستمر معاون درمان، مشاور معاون درمان و اجرای دستورات توسط کارشناسان اداره نظارت بر موسسات پرتو پزشکی و همکاری و همدلی رییس، مدیریت و مسئولین بخش پزشکی هسته ای بیمارستان، این خدمت برای بیماران فعال شد.

 

صمدی، درمان سرطان تیروئید با استفاده از ید رادیواکتیو را یددرمانی خواند و درخصوص روش درمان این بیماری اظهار داشت: غده تیروئید تقریبا تمام ید موجود در بدن را جذب می کند. هنگامی که ید رادیواکتیو، که به عنوان ید 131 نیز شناخته می شود، به صورت مایع یا کپسول وارد بدن شود، در سلول های تیروئید متمرکز می شود. تابش اشعه رادیواکتیو ید می تواند غده تیروئیدو سایر سلول های تیروئید (از جمله سلول های سرطانی )را که ید را مصرف می کنند، از بین ببرد و اثرات کمی بر بقیه بدن داشته باشد.

 

رئیس اداره نظارت بر موسسات پرتو پزشکی، افزود: این امر می تواند برای از بین بردن و درمان برخی از انواع سرطان تیروئید که به گره های لنفاوی و سایر قسمت های بدن گسترش یافته، استفاده شود.

 

وی خاطرنشان کرد: ید رادیواکتیو برای بیماران مبتلا به سرطان های کوچک غده تیروئید، که به نظر نمی رسد گسترش یافته باشد، استفاده نمی شود؛ زیرا در این موارد اغلب به طور کامل محل آسیب دیدگی با جراحی برداشته می شود.

 

صمدی همچنین درخصوص خطرات جانبی این روش یادآور شد: بسته به مقدار دوز مورد استفاده رادیواکتیو و جایی که بیمار در حال درمان است، ممکن است لازم باشد چند روز پس از درمان در بیمارستان بستری شود و در یک اتاق قرنطینه خاص قرار بگیرد تا دیگران در معرض تابش اشعه قرار نگیرند. و هنگام ترخیص نیز باید محدودیت هایی را انجام دهد.

 

رئیس اداره نظارت بر موسسات پزشکی همچنین، حساسیت به لمس و تورم گردن، تهوع و استفراغ، تورم و حساسیت غدد بزاقی، خشکی دهان و تغییر طعم در دهان را برخی از عوارض جانبی این روش عنوان کرد.

 

وی در خاتمه ضمن تشکر از حمایت های معاون درمان و مدیران بیمارستانی، گفت: معاونت درمان بعنوان متولی ستادی حوزه درمان، با شناسایی خدمات مورد نیاز بیماران از هیچ اقدامی برای بهبود وضعیت خدمت رسانی و رضایتمندی بیماران کوتاهی نمی کند.

 

شایان ذکر است کلیه بیماران نیازمند به ارائه خدمات ید درمانی می توانند با تعیین وقت قبلی برای دریافت این خدمت به بخش پزشکی هسته یی بیمارستان آیت اله طالقانی مراجعه کنند.

  • گروه خبری : داخلی معاونت درمان ,عمومی در حوزه درمان ,بیمارستان های دانشگاهی,بیمارستان های غیردانشگاهی
  • کد خبر : 88977
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست