×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1398/08/12 - 11:23
  • بازدید : 909
  • تعداد بازدید : 84
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
روابط عمومی معاونت درمان شهید بهشتی:

برای به حداقل رساندن اثرات اشعه ایکس در بیماران و کارکنان بخش اندوسکوپی چه باید کرد

تشعشعات در بخش های مختلف تشخیصی از قبیل بخش آندوسکوپی درصورت عدم توجه به رعایت نکات ایمنی می تواند برای بیماران و ارائه دهنگان خدمت ضررهای غیرقابل جبرانی را به همراه داشته باشد. از این رو سازمان گوارش جهانی استانداردهایی را برای پیشگیری و افزایش ایمنی ارائه کرده است که در ادامه مطلب می خوانید

برای به حداقل رساندن اثرات اشعه ایکس در بیماران و کارکنان اندوسکوپی چه باید کرد

اختصاصی / روابط عمومی معاونت درمان شهید بهشتی: تشعشعات در بخش های مختلف تشخیصی از قبیل بخش آندوسکوپی درصورت عدم توجه به رعایت نکات ایمنی می تواند برای بیماران و ارائه دهنگان خدمت ضررهای غیرقابل جبرانی را به همراه داشته باشد. از این رو سازمان گوارش جهانی استانداردهایی را برای پیشگیری و افزایش ایمنی ارائه کرده است که در ادامه مطلب می خوانید.

 

در این مقاله که به همت مدیریت اقتصاد درمان و آمار معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از سایت سازمان گوارش جهانی ترجمه شده است، تلاش شده است تا دلایل و راه های جلوگیری از مواجهه غیرضروری بیمار و کارکنان درمانی با اشعه های بالقوه خطرناک از جمله اشعه ایکس را اطلاع رسانی کند.

 

اشعه ایکس شامل تابش یون زا مانند پرتوهای گاما یا انواع دیگری از تابش هاست که به وسیله مواد رادیواکتیو ساطع می شود. این پرتوها در محیط هایی که از آنها عبور می کنند باعث ایجاد یونیزاسیون می شوند. یونیزاسیون ایجاد شده می تواند منجر به تخریب DNAیا مرگ سلولی شود. اشعه ایکس بعنوان یکی از ابزارهای مورد نیاز در عمل آندوسکوپی است.

 

بیماران و کارکنان درمانی برای انجام اقدامات آندوسکوپی از قبیل ERCP، جاگذاری استنت لومینال و اتساع در مراکز درمانی بویژه بیمارستان ها حداقل بین 2 تا 16 دقیقه در معرض تابش مستقیم از سوی بیمار و تابش غیر مستقیم از سوی کارکنان درمانی هستند.

 

متخصصین گوارش بعنوان پزشکان اصلی در استفاده از آندوسکوپی شناخته می شوند، از این رو همیشه این سوال در ذهن انها است که آیا ممکن است در زندگی حرفه یی بدون آنکه از اثرات تشعشع رنج ببرند کار کنند. در این مقاله چهار راه برای پیشگیری از بروز عوارض تشعشع های اشعه ایکس در عمل آندوسکوپی عنوان می شود:

 اول: اقدام سرویس دوره یی دستگاه و اطمینان از سالم بودن آن.

 دوم: استفاده از ابزارهای محافظ شخصی از قبیل پیشبند بنددار، پوشش محافظ تیروئید، عینک محافظ، صفحات محافظتی سر، صورت و پا

سوم: وجود ابزارهای مانیتورینگ ( پایش ) برای ارزیابی مواجهه اشعه با کارکنان

چهارم: رعایت تکنیک های ساده ایمنی توسط بیمار و کارکنان درمانی

 

اشعه در سیستم گوارش، اثرات تابش اشعه ایکس، محافظت از تشعشع در کارکنان و بیماران، موقعیت های ویژه و مقادیر و واحدهای تشعشع از مباحث مطرح شده در این مقاله می باشند.

 

برای مطالعه مقاله ترجمه شده با عنوان « محافظت از اشعه ایکس در بخش آندوسکوپی / به حداقل رساندن مواجهه با تشعشع در بیماران و کارکنان آندوسکوپی » اینجا را کلیک کنید.

  • گروه خبری : داخلی معاونت درمان ,عمومی در حوزه درمان ,بیمارستان های دانشگاهی,بیمارستان های غیردانشگاهی
  • کد خبر : 84714
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست